EUR/USD: Kantelen

Vandaag werpt de DD weer een blik op de daggrafiek van EUR/USD. De in de achterliggende dagen uitgesproken gedachte dat het valutapaar kan dalen vindt namelijk haar oorsprong in deze grafiek.

Het huidige centrale thema luidt dat de hogere koersen sinds de laatste week van september gezien moeten worden als een klassieke terugtest. Het betreft het opnieuw aantikken van de ingetekende diagonaal oplopende lijn. Ditmaal als weerstand.

In dit proces van P uit UPG is de wolk netjes gedraaid van groen naar rood. In de RSI valt op dat de Bull Market Range is ingewisseld voor een Bear Market Range en dat tijdens de P-fase de indicator vast is gelopen tegen haar mediaan. Al met al aanwijzingen dat de volgende stap, oftewel de G, op het punt van starten staat.

Op 1.1425 staat een horizontale lijn getrokken. Deze kan nu gaan trekken. Let op, om teleurstelling, misverstanden en mogelijk zelfs frustatie te voorkomen toch voor de volledigheid maar even de opmerking dat hier niet staat dat we de horizontale lijn vandaag al gaan zien.

Deze DD legt het langere beeld voor EUR/USD neer zodat in de komende DD’s weer het vertrouwde en gebruikelijke dag tot dag stappenplan uitgestippeld kan worden. Uiteraard met dit langere plan in het achterhoofd.

EUR/USD DagGrafiek

Technische Analyse EURUSD 14 oktober daggrafiek

3 reacties op “EUR/USD: Kantelen”

 1. SRC says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw DD. Echter – als ik dat “bescheiden” vragen mag – dient in deze daling de horizontale lijn op
  1.1685 – vermeldt in uw eerdere DD’s – nog als (tussen) steun richting het (voorlopig) uiteindelijke 1.1425 (?)
  Alvast bedankt.
  MVG.,
  Bert

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,
  Jazeker…dat niveau maakt deel uit van het stappenplan…de verwachting luidt immers niet…een rechte lijn naar 1.1425. …vanaf morgen weer de 180 MinutenGrafiek….met de deelbewegingen….vandaag is slechts…de langere gedachte neergelegd…
  GRS Geert-Jan

 3. Bull&Bear says:

  Dank voor deze duidelijke DD.

Geef een reactie