EUR/USD: Gaan we Weer

De “3 uit 4” set-up in de RSI bij de kleinste grafiek heeft haar werk gedaan en is uitgewerkt. Het valutapaar is in de tweede helft van vorige week opgelopen tot aan de weerstandlijn welke al maanden als duwend juk boven de koersontwikkeling ligt. We kunnen weer Lager.

Het is en blijft rustig afwachten totdat de zone 1.1100 klapt. Zoals in de inleiding reeds aangegeven kon op basis van de RSI eind vorige week nog even een tegenzet op de daling worden verwacht. De aangehaalde set-up staat nog ingetekend. Vandaag staat echter ook een tweede cirkel in het verloop van de indicator ingetekend. Deze cirkel duidt het gegeven dat de RSI in het oplopen van de koers van EUR/USD niet in staat is geweest om tot boven OB te klimmen.

Reden om aan te nemen dat de hogere koersen van donderdag en vrijdag inderdaad slechts een tegenzet, of in het jargon van de DD een reactieve beweging, betreft. De DD zit dus weer op het spoor van lagere koersen. Eerste richtpunt kan nu gezet worden op 1.1145, zijnde de onderkant van de handelsbreedte welke afgelopen vrijdag is aangehaald. Onder 1.1145 is het weer afglijden naar de laagste koersen van 2019.

Het lijkt nog te vroeg om vandaag al nieuwe laagste punten voor het huidige handelsjaar te verwachten. Maar met een verwijzing naar de titel van de laatste DD van vorige week, kan ook bij de start van de nieuwe handelsweek de volgende insteek worden opgetekend: De vraag is niet zozeer of, maar meer wanneer EUR/USD verder doorzakt.

EUR/USD 180 MinutenGrafiek

Technische Analyse EURUSD 3 juni 2019 180 MinutenGrafiek

Kom maar op zegt de daggrafiek. Houd wel je adem in want we kunnen diep gaan is de waarschuwing die daarbij geldt. Al kom je bij de mid point danger line in de buurt van 1,10 ook dan is het een nieuw dieptepunt.

Elke nieuwe low is dat, net als de vorige keren het geval is geweest.

EUR/USD DagGrafiek

Technische Analyse EURUSD 3 juni 2019 DagGrafiek

Dat brengt dan dit time frame dichterbij zijn eerste koersdoel van 1,10. Daaronder geldt dat er pas enige steun verwacht mag worden bij het tweede doel van dit time frame. De 1,05. Daaronder? Tja, pariteit?

Lijkt me onafwendbaar met de gekozen koers, al duurt het wel lang.

EUR/USD WeekGrafiek

Technische Analyse EURUSD 3 juni 2019 WeekGrafiek

Lees ook DailyDosis AEX en DailyDosis S&P500.

 

2 reacties op “EUR/USD: Gaan we Weer”

 1. wh.giesen says:

  Waar loopt die bovenkant van de weekgrafiek op 1,1265 want die beginnen we inmiddels te naderen?

  mvg

 2. bruun says:

  Beste Giesen,

  Deze zit lager op intradag.
  We hangen nu rondom de 1.1262 de oude toppen.
  Ik verwacht nu een pullback naar 1.1224

  Gr.
  Bruun

Laat een reactie achter