EUR/USD: Eindelijk

Aan het lange aarzelen en twijfelen lijkt (Eindelijk) een einde gekomen. Gisteren is EUR/USD succesvol boven 1,1385 geklommen. Daarmee verlaat het valutapaar de bandbreedte waarbinnen zij weken gevangen heeft gezeten. Zie dat de doorbraak is ondersteund door de RSI met een OB. Daarnaast begint de Wolk weer kleur en delta te krijgen.

Het eerste ijkpunt 1,1425 is inmiddels gehaald. Zie ook chat woensdag. Zoals bekend staat de volgende lijn op 1,1470 ingetekend en daarboven kan 1,1525 gaan trekken. Aan de onderkant nu idealiter de oude 1,1385 als eerste horizontale steun. Met het verloop van tijd kan de Wolk opklimmen en de rol van eerste steun overnemen. Al met al lichtpuntjes.

Toch werpt de DD vandaag ook even een blik op de WeekGrafiek. Liever volledig dan niet genoemd.

EUR/USD 180 MinutenGrafiek

In de achterliggende dagen/weken is de ontwikkeling in de kleine grafiek op deze plek omschreven als AdemPauze/RustPauze in de grotere grafiek. Een blik op onderstaande WeekGrafiek maakt direct duidelijk waarom voor deze insteek is gekozen.

Zie dat geldt EUR/USD <=Wolk. Zie dat de RSI recent OS is geweest en zie dat de Wolk Rood van kleur is. Voor nu ziet de DD de huidige stap van EUR/USD in het grotere plaatje slechts als het sluiten/slinken van de eerste delta. Op de achtergrond speelt immers ook nog het ingetekende grote Hoofd Schouder patroon mee.

De onderkant van de Wolk noteert momenteel rond 1.1520. En met deze constatering lijkt de verbinding met de kleine grafiek gelegd.

Succes!

EUR/USD WeekGrafiek

Geef een antwoord