AEX: 541 – 544 (deel 3)

“Blijkt deze zone ook vanochtend weer als steunzone te fungeren dan moet worden aangenomen dat het proces van de P uit de gebruikelijke UPG nog niet is afgerond. Het laat zich dan raden welke titel morgen de DD siert.” Aldus de DD van donderdag!

AEX-IntraDagGrafiek

De zone waarnaar in de inleiding wordt verwezen is gisteren bepaald op 538.75 – 537. Een blik op de laagste koers van donderdag leert dat deze tot bijna op de basispunt nauwkeurig is gezet op de bovenkant van de aangehaalde bandbreedte. Zie hier de titel van vandaag.

In de achterliggende dagen staat de oplopende lijn onder de bodems sinds eind vorige week vrijdag centraal. Opnieuw ligt het slot van de AEX vrij nauwkeurig op deze lijn. Met een verwijzing naar de titel van gisteren kan opgemerkt worden dat er wel gekraakt is, maar nog niet gemaakt. Zoals bekend luidt de verwachting dat de oplopende steunlijn (binnenkort) gaat breken. De ontwikkeling van de achterliggende dagen wordt in het grotere plaatje immers gezien als de gebruikelijke terugtest op de zone 541 – 544 nadat deze vorige week neerwaarts is doorbroken.

Door het verloop van de tijd is de steunlijn inmiddels opgelopen tot 539.00. Aan de bovenkant staat onveranderd de horizontale trendlijn ingetekend op 543.75. In de kleinste grafiek ontstaat door deze twee lijnen een grote ascending driehoek. De RSI, welke bekend staat om haar leidend karakter, heeft gisteren al enige haarscheurtjes opgelopen met koersen onder haar vergelijkebare oplopende steunlijn.

Concreet: het wachten is op het afronden van de P uit de klassieke UPG. Een breuk van de steunlijn onder het verloop van deze week vormt dit signaal. Onder de steunlijn kan de AEX zich richten op het hiaat van 5 april. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Middag-Update:

AEX-IntraDagGrafiek

De rode draad door de DD van deze week luidde: oude steun dient nu als weerstand te gaan fungeren. Meer concreet: het zal lastig worden in de zone 541 – 544! Met het schrijven van de laatste middag-update van deze week kan gesteld worden dat in de achterliggende sessies de AEX inderdaad weerstand heeft ondervonden in het aangegeven gebied. Is de terugtest al afgerond? Nee! Van een succesvolle afronding kan pas gesproken worden als de steunlijn onder het verloop van vorige week vrijdag wordt doorbroken. Ondanks het feit dat de AEX vandaag totaal geen interesse en animo uitstraalt, noteert zij nog wel boven deze lijn. Daarnaast noteert zij onveranderd boven de gemiddelde lijnen en noteert, zoals eerder deze week aangegeven, kort boven lang. De huidige patstelling komt ook tot uiting in het verloop van de RSI. Een horizontale bandbreedte is zichtbaar met duidelijke toppen onder OB en duidelijke bodems boven OS. De vanochtend aangehaalde ascending triangle is nog intact zodat het wachten is op een keuze van de AEX. Met verwijzing naar het grotere beeld, lijkt een keuze voor de onderkant het meest waarschijnlijk. Tot die tijd: rustig wachten. Het was weer een mooie week.

59 reacties op “AEX: 541 – 544 (deel 3)”

 1. v.binsbergen says:

  fd.nl

 2. Jorg says:

  OK, bedankt allebei. Data komen overeen. Uiteraard nog steeds significant, maar toch een pak minder dan enkele dagen geleden: ratio ging van krap 1,80 naar 1,20…

 3. Moneymaker says:

  @vB, idd!

 4. Moneymaker says:

  Kleine positie dax l(12080) long ingenomen, blijft nu toch wel aardig liggen met zakken futs S&P.

 5. Moneymaker says:

  Verwacht voor vanmiddag/begin volgende week toch nog een accelerator omhoog bij aex en dax naar lagere toppen. De kracht van de daling is ook aan het opdrogen. Waarbij nie OS ie

 6. Moneymaker says:

  …..Op weg naar hogere regionen 😉 DAX worstelt zich los en zal mij niets verbazen als we een +100 dag krijgen. AEX volgt langzaam de weg omhoog maar kan nog versnellen!

 7. Moneymaker says:

  Zoals eerder opgemerkt is het sinds 2 weken zo dat bij dalende futs Amerika de indices hier stijgen…. PD in de maak?

 8. Moneymaker says:

  @vB, zou het dan toch?

 9. Jan B says:

  MM, je mag van mij schrijven wat je wilt, maar denk je een beetje aan je belofte aan GJN?

 10. Moneymaker says:

  @Jan B, zal er op letten iets te enthousiast ;-). DAX long eruit wil weer instappen rond de 12100-21005

 11. Gerrie says:

  En de volgende test onderkant oplopend trendkanaal in de 30 min. AEX.

 12. Jan B says:

  MM, ?

 13. Koen says:

  Waar is die 546 nu ?

 14. wh.giesen says:

  Tja, die Dow kon ik rustig short op gaan, die 26000 was van beton, stoploss moest ik op 26200 zetten, en nu ben ik door dat betonrot dus uitgestopt, bedankt MM voor jou superinzicht.

  mvg

 15. Gerrie says:

  @ wh. giesen,

  Ben benieuwd of er überhaupt een reactie op komt. Waarschijnlijk niet, en volgende week weer zo’n gouden tip.

 16. maurice says:

  Pfffffffffff, ik kijk hier al weken niet meer, ik zie dat het nog steeds onrustig is, 50% blablabla van MM & Co. Ik ben weer weg. Kom wel weer terug als de rust (ooit) terug keert.
  Fijn weekend u allen !

 17. jos.de.klos says:

  Meen je dat nu wh giesen? Ben jij werkelijk op de adviezen van MM gaan handelen???

 18. Moneymaker says:

  @WHGiessen, all trades zijn op eigen risico en verantwoordelijkheid. Ik ga GJN toch niet verwijten als hij adviezen geeft en deze komen niet uit, dat is toch mijn eigen verantwoordelijkheid!

 19. Jan B says:

  Ik heb ook zo mijn vraagtekens en twijfel bij de posities van MM, maar wat hij schrijft in @19:40 heeft hij helemaal gelijk.

Geef een reactie