AEX: Zelfde Motto

Het is nog te vroeg om al uitermate positief over het verdere koersverloop van de AEX te worden. Aldus de slotconclusie van zowel maandag als dinsdag. De parallel tussen nu en vorig jaar november/december blijft onveranderd staan.

De mogelijkheid van enig herstel werd gisteren opengehouden. Expliciet werd echter vermeld dat dit herstel zeer beperkt zou zijn en dat niet verder dan 444 mocht worden gekeken. Zelfs zo ver kwam het niet. Het patroon van zwakte, dat al sinds 21 april duidelijk zichtbaar is, kreeg dinsdag een krachtig vervolg. Als gevolg van deze ontwikkeling is in de intra-daggrafiek een steiler dalend trendkanaal ingetekend. Zolang de AEX onder de weerstandslijn van dit nieuwe kanaal fluctueert blijft het motto van deze column hetzelfde.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Op basis van de clustering van trendlijnen van de twee respectievelijke kanalen mag rond 437/438 weerstand worden verwacht. De onderkant van het trendkanaal start vanochtend rond 427. Ook in de dag-grafiek komt dit niveau terug als de zone van de bodem van begin april. Dit niveau kan dus nu als volgend magneetpunt worden aangehaald.

In de achterliggende dagen heeft de nadruk in deze column met name op de intra-dag en daggrafiek gelegen. In de komende dagen zal de nadruk binnen deze column iets gaan verschuiven naar de week-grafiek. De vaste lezer weet dat in deze grafiek uit het hoogste tijdsframe al lange tijd een dalend correctief trendkanaal ingetekend staat. Met de stijging naar 458 is de AEX uit dit kanaal geklommen. In de volgende columns zal dus het vraagstuk centraal staan of de huidige zwakte niet de klassieke terugtest op dit kanaal is. Let wel, Reageren, niet Anticiperen. Dat betekent dat voor vandaag hetzelfde motto geldt als voor de eerste twee sessies van deze week: Het is nog te vroeg om al uitermate positief te worden of zijn.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3

 

4 reacties op “AEX: Zelfde Motto”

 1. Jan says:

  Vandaag: De mogelijkheid van enig herstel werd gisteren opengehouden. Expliciet werd echter vermeld dat dit herstel zeer beperkt zou zijn en dat niet verder dan 444 mocht worden gekeken

  Gisteren: Voorlopig wordt nog vastgehouden aan het scenario dat de AEX tot aan dit niveau kan reiken (444)

  Toch een nuance verandering, uiteindelijk kom je met woorden altijd weg maar zeg dan gewoon dat je deze daling niet had verwacht al zo fors en snel. Rechtpraterij, niet sjiek, sorry

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Beste Jan,

  Dank wederom voor uw reactie. Paar dagen op rij al. Leuk. Ik denk dat ik in de achterliggende dagen heel duidelijk heb gesteld dat ik niet positief ben. Het is geenszins mijn bedoeling om met woorden weg te komen. Daarvoor loop ik al net even wat te lang mee in dit wereldje en heb ik net even teveel columns op mijn naam staan. U heeft helemaal gelijk dat ik beter gisteren in mijn column 427 al als volgende richtpunt had kunnen vermelden. Bij deze dus de uitnodiging om naast de column ook de wekelijkse WeekAftrap te bezoeken. Voor uw gemak een link naar de uitzending van afgelopen maandag:

  https://www.onlineseminar.nl/tradeidee/webinar/13079/tradeidee-de-weekaftrap-week-18/

  Dank voor uw reactie zodat ik nog beter mijn visie kan verwoorden.

  GRS Geert-Jan

 3. Jan says:

  Ook in weekaftrap hetzelfde. Maar mijn punt is slechts 1 ding. In huidige situatie wordt 444 genoemd als kansrijk terugtest gebied, waarna scenario 438-426. Ga dan niet alleen feestvieren over de daling en schuif dan het ”niet eerst terugtesten van de 444” onder het vloerkleed. Ik heb jullie hoog staan maar er zijn al zoveel sites waar het altijd alleen maar perfect lijkt te gaan.
  Vermeld dat gewoon, dan komt het nog veel beter over

 4. Jan says:

  het is namelijk helemaal niet erg dat ie niet naar de 444 ging eerst, niemand kan het exacte verloop voorspellen. Daarom is het juist goed voor de volledigheid dat toch nog even te melden en niet alleen over het andere wel behaalde KD te hebben. Tot zover, ik houd er nu over op 😉

Laat een reactie achter