AEX: WeekScenario

Opnieuw vond de AEX afgelopen vrijdag haar Waterloo op 452. Opnieuw was een reversal-bar het eindresultaat in de dag-grafiek. Onveranderd staan de rode halve cirkels in de dag-grafiek ingetekend. De focus is en blijft op een hertest van 439/438 in eerste instantie.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Afgelopen vrijdag werd door een lezer het idee aangedragen om de focus te verleggen naar de week-grafiek. Actieve algoritmen zouden het analyseren van de markt op een korter tijdsframe onmogelijk maken. Een blik op de intra-daggrafiek leert echter dat de index zich ook afgelopen vrijdag op dagbasis weer vrij exact aan de vooraf ingetekende trendlijnen heeft gehouden. De steunlijn onder de beweging sinds 19 mei is op deze plek immers vrij vaak aangehaald en het niveau 452 zal voor de vaste lezer van deze column ook niet geheel onbekend in de oren klinken. Wordt het eindresultaat na een week handel opgemaakt dan kan worden gesteld dat de AEX netjes een stap heeft gezet aan het precies een week geleden neergelegde scenario van een daling naar 439/438. De verwachting luidt dat zij deze week nieuwe stappen onderneemt om verdere invulling aan dit scenario te geven. Met deze opmerking is antwoord gegeven op een andere vraag welke afgelopen vrijdag werd gesteld. Deze vraag luidde of het scenario nog intact was.

Zoals gesteld luidt de verwachting dat de druk op de steunlijn onder de beweging van 19 mei in de komende dagen zal toenemen. Boven de huidige slotstand mag rond 447 een eerste obstakel worden verwacht. Dit niveau is ontleend aan de meest recente bodem uit de intra-daggrafiek.

Vanmiddag om 12.00 uur zit ik weer voor u klaar voor de WeekAftrap. Naast de vaste onderwerpen van AEX, S&P500, Euro/Dollar, Euro/GBP, Goud en Olie zullen ook uw vragen worden besproken. U kunt onder deze column uw vragen nog insturen tot 11.15 uur. Maar dat is niet alles wat TradeIdee u deze week te bieden heeft. Graag wil ik u wijzen op het webinar van aanstaande woensdag. Na het succes van het webinar van 14 april verzorgen de heren van OptieAcademy opnieuw een webinar voor TradeIdee. Jan Robert Schutte en Harry Klip praten u in een uur bij over kansrijke optiestrategieën. Aan bod komen onder meer DriePoten, Spreads en Ratio-Spreads waarmee u met een beperkte investering rendement kunt behalen. Uiteraard zal niet alleen de theorie worden besproken maar zullen ook actuele voorbeelden van de hiervoor genoemde strategieën worden aangedragen. Daarnaast is er alle ruimte voor het stellen van vragen. Een webinar dat u niet mag missen.

Schrijf in: TradeIdee OptieStrategieën.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 

 

Eén reactie op “AEX: WeekScenario”

 1. Wietzendorf says:

  Goedemorgen Geert-Jan,

  Als ik naar de charts kijk van AAPL en MSFT , staan er behoorlijke gaps open.
  Dit zijn open handelsposities van miljarden.
  Laaghangend fruit wat roept ; pluk me, pluk me.

  mvg.

Laat een reactie achter