AEX: Wederom Niet

De titel van vandaag is een expliciete verwijzing naar het vraagstuk dat ook deze ochtend weer centraal staat. Wel OB wel, of, Nie OB Nie. De openingszin van de column van vrijdag kan daarom worden herhaald.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

De focus in de eerste uren ligt, zoals overigens heel vaak, op het vraagstuk of er bevestiging komt vanuit de indicator. De column van vrijdag kende twee kanten. Allereerst het feit dat afgelopen donderdag de RSI niet tot boven de OB-lijn reikte. Op basis van dit uitgangspunt mocht op vrijdag een zwakkere start worden verwacht. In dezelfde column werd echter ook gewezen op een tweede trendlijn in het verloop van de RSI. Deze stond en staat boven de OS-signaallijn getrokken. In de lagere start van vrijdag raakte de indicator niet tot aan of zelfs maar in de buurt van deze trendlijn. Het eindresultaat is inmiddels bekend. Onveranderd draalt en draait de AEX rondom 453. De visie voor vanochtend luidt dat de indicator wederom niet buiten haar lijnen treedt. Zie hier de titel van vandaag.

De verwachting dat de indicator niet buiten haar lijnen gaat bewegen impliceert voor de AEX dat zij vanochtend wederom van start gaat rondom de zone 453. De eerste steunzone onder de huidige stand kan echter opgetrokken worden van 444 naar 449. Het wachten is en blijft op een richting in de RSI. Wordt vervolgd!

Een huishoudelijke mededeling: In verband met de vakantie is “de WeekAftrap” ook tijdelijk op vakantie. Begin September is uw wekelijkse update en houvast bij de start van de week weer terug!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

10 reacties op “AEX: Wederom Niet”

 1. Roberto says:

  Goedemorgen en bedankt weer. De ondertoon blijft redelijk sterk, maar zie geen signalen voor een duurzame stijgende trend. Een kortstondige uitbraak boven 358 zou me niet verbazen in het maken van een top voor dat volgende klap gaat beginnen. Klassieke bull trap waarschijnlijk. Dus korte termijn hogere koersen voor mij als 452 en 449 niet gebroken worden.

  1. Hoekstra says:

   358 => 458

   1. Roberto says:

    Ja, natuurlijk 358=458

 2. Hoekstra says:

  Nog niet OB, maar wel weer een hogere top.
  The only way is up ?

 3. Ap says:

  Hi Geert-Jan, staat het 409 verhaal nog overeind, aangezien je paar weken geleden aangaf dat we ‘de lange termijn bodem’ nog niet hadden gezien, of zien we die grens voorlopig niet meer?

 4. JBN says:

  @ Ap: GJ is erg rustig de laatste weken, omdat de richting van de beurs niet volgens plan verloopt 🙂

 5. Geert-Jan says:

  Oh jawel hoor…Geert-jan is wat rustiger…omdat hij gewoon op vakantie in het zonnetje ligt…Waarvan Akte!

 6. JBN says:

  @ GJ: geniet ervan dan!

 7. Hoekstra says:

  Geert-Jan, dat verklaart uw eerdere opmerking ‘Vrouwen bloot, handel dood’ 😉

 8. Elly de Waard says:

  RSI is nipt oversold: 37,39

Laat een reactie achter