AEX: Wederom 488

In de laatste column van vorige week werden twee mogelijke scenario’s gegeven. Al snel werd vrijdag duidelijk dat de AEX koos voor Scenario 1. Dat betekent dat ook deze week weer in het teken komt te staan met de strijd rond 488.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Hopla, op naar 489! Dit zou het vooruitzicht voor de AEX zijn zodra zij in staat zou zijn om boven 484,50 uit te stijgen. Inmiddels is bekend dat de graadmeter deze stap vrijdag vrij snel na opening wist te zetten en inderdaad is de AEX aardig op weg richting 489. Waarvan Akte! In de kleinste grafiek staat een oplopend trendkanaal ingetekend. De bovenkant van het kanaal valt momenteel samen met de oude top van 25 januari. Het snijpunt van de lijnen ligt op 489. De vaste lezer weet dat op deze plek regelmatig is verwezen naar de zone 488. Over deze zone is aangegeven dat het niet in de lijn der verwachting ligt dat deze zeer spoedig overwonnen wordt. Nog steeds leeft deze gedachte in het achterhoofd. Dat betekent dat serieus rekening moet worden gehouden met een scenario dat de huidige euforie wederom stukloopt in de zone 488/489. En daarmee start ook week 6 van 2017 met hetzelfde verhaal als de eerste weken van dit handelsjaar. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

5 reacties op “AEX: Wederom 488”

 1. Hubert says:

  Goede Morgen Traders,
  Geert-Jan je zegt in je column niets over het overbought worden van de RSI in de kleinste grafiek? Ook vertel je niets over het weglaten van de dalende toppenlijn van de RSI in de dag-grafiek. Is het niet zo dat deze ook doorbroken is? Al is het wel heel lichtjes. Is deze PR dan nu al niet geactiveerd?
  GrsHub

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Hubert,
  Het klopt dat ik dat weg heb gelaten. De daadwerkelijke ontwikkelingen van de AEX in het eerste uur van deze sessie geven vooralsnog het gelijk om niet te focussen op al teveel optimisme. Binnen nu en een half uur weten we het. De index balanceert nu op de steunlijn van het kanaal uit de kleinste grafiek. Daalt zij onder deze lijn, welke rond 485 loopt, dan is dat wederom een aanwijzing dat ook week 6 van 2017 vooralsnog haar meerdere heeft gevonden in de overbekende weerstandszone.
  GRS Geert-Jan

 3. Fred says:

  Het gaat lekker en volgens plan 🙂

 4. Wim Giesen says:

  Lagere top gezet?

  mvg Wim

Laat een reactie achter