AEX: Wankelen

Als 451 de opmars van de AEX niet zou stoppen, mocht de blik gericht worden op 453. Gisteren was in de ochtend al vrij snel duidelijk dat de zone rond 451 niet veel weerstand wist te bieden. De slotstand van dinsdag mag dan ook niet als verrassing zijn gekomen.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Dat bewegingen niet in een rechte lijn gaan is bekend. De tegenzet welke de AEX gisteren heeft gezet past echter niet meer in het golven-patroon dat in de achterliggende dagen op deze plek is gevolgd. Opnieuw zijn halve cirkels in de kleinste grafiek aangebracht. Ditmaal verloopt het patroon echter van onder naar boven. Vraagstuk is nu of gisteren al weer een top is gezet. Het uitblijven van de bevestiging vanuit de indicator doet vermoeden dat de zone rond 453 ook vandaag nog voor wat obstructie kan zorgen. De ingetekende lijn onder de meest recente bodems geeft echter aan dat een mogelijke terugval van de AEX na de ontwikkeling van dinsdag in eerste instantie slechts gezien mag worden als een daling binnen het patroon dat nu centraal staat. Anders verwoord, opnieuw staat het niveau 451 centraal.

Ditmaal moet zij echter als steunpunt gaan fungeren indien de graadmeter besluit om te gaan corrigeren. Heeft de index echter nog meer in het vat dan weet de vaste lezer van deze column de zone waarop de AEX waarschijnlijk opnieuw haar Waterloo vindt. Inderdaad, het gebied tussen 456 en 458.  Wordt vervolgd!

Tot slot wil ik u graag wijzen op onze rubriek “Voor de Cijfers”. Langzaam maar zeker komt het cijferseizoen weer op gang. U weet dat TradeIdee gedurende dit seizoen de hiervoor genoemde rubriek verzorgt. We trappen af met ASML. Doe uw voordeel.

18 reacties op “AEX: Wankelen”

 1. Hoekstra says:

  Geert-Jan, wat is uw antwoord op taburger’s vraag gisteren om 9:02 ?

 2. lady Curzon says:

  mee eens, low 451,10/50 (452,80) en high 456, mogelijk morgen weer 458.50/9.
  voor Dax vandaag (nu 10600 ) 10550 – 10650/80, mogelijk morgen 10800.
  beter vandaag niets doen, Brent omhoog, Intel -5% nabeurs. Waar ligt het zwaarte punt ??
  het loopt altijd anders dan verwacht, achteraf,
  Doe vandaag het scherm uit, voor de zekerheid shorts Dax en Aex zonet verkocht. Prima zo.

 3. Joshua says:

  Beste Geert-Jan toch nog even terugkomen op mijn vraag van gisteren waarom mijn post mbt een gevraagde onderbouwing is verwijderd? Verder een beetje aan modderen vandaag ik heb inmiddels mijn tweede portie longs verkocht.

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Beste Joshua,
   Wij hebben de achterliggende dagen veel last van spam-aanvallen. Dat was ook de reden dat de column vanochtend later op de site kwam, omdat de site off-line lag door wederom een aanval. Ik heb veel spam verwijderd, dus het kan zijn dat uw post per ongeluk is meegenomen bij het verwijderen. Ik kan u met mijn hand op het hart verzekeren dat wij niet censureren. Het is op deze site geen voormalig Oost-Duitsland. Als ik zou censureren, dan had ik gisteren wel de onpasselijke, laag niveau, misselijkmakende, kinderachterige, niets toevoegende, aandachtzoekende en debiele post van Mike verwijderd over wat zijn vriendin wil. Het staat u natuurlijk vrij om uw post van eerder deze week opnieuw te plaatsen.
   GRS Geert-Jan

   1. Joshua says:

    Ok ik begrijp het en bedankt voor het antwoord.

 4. jm says:

  morgennamiddag rentebesluitje ecb en doet Draghi nog eens een spreekbeurtje, eventueel kan dat voor wat beweging zorgen, tot dan misschien maar wat aanmodderen met al die regen. grs

 5. Geert-Jan Nikken says:

  Beste Hoekstra,

  Ik snap de vraag niet. Het langere termijn beeld is gebaseerd op een daling naar 437. Deze visie blijf ik handhaven zolang de AEX niet af weet te rekenen met de zone 458. Dat heb ik op deze plek al meerdere keren aangegeven en de achterliggende vier Blikken van de Nik hadden dit onderwerp ook als uitgangspunt. Dus zolang de AEX niet weet af te rekenen met 458, blijft mijn ondertoon terughoudend en voorzichtig. Daarbinnen handel ik. Soms long, soms short. Maar dat is korte termijn.
  GRS Geert-Jan

  1. taburger says:

   Dank voor je antwoord Geert-Jan. Volgens mij heb je mijn vraag van gisteren hiermee wel beantwoord. Ik ben natuurlijk bekend met jouw focus op de 437, ik vroeg mij slechts af of jij jouw shorts beperkt als je zelf signaleert dat de index op de kortere termijn meer richting de 458 trekt en er een grotere kans bestaat dat de index voor langere tijd door de 458 heen gaat. Die afweging moet ik zelf natuurlijk ook wel eens maken (afbouwen of blijven zitten met de grotere kans dat ik er naast zit), dus was ik benieuwd hoe jij hiermee mee om gaat.

 6. Rutger says:

  Dank weer voor je dailydosis GJ. Ik lees um al een tijdje elke dag, dank daarom ook voor al die andere dagen.

 7. john says:

  Lusteloze handelsdag tot nu toe. Optimisme van gisteren lijkt wat weg te ebben.

  1. Joshua says:

   Ik vrees dat we dit houden tot 8 november.

 8. Joshua says:

  Het is stroperig gaat niet veel meer gebeuren morgen kijken wat Draghi weer uit zijn hoge hoed tovert en die de boel nog een beetje in beweging kan zetten. Auf wieder schnitzel………………plukje short meegenomen.

 9. wim says:

  Vraagje: heeft iemand enig idee hoe je politiek inprijst? wat als Trump vanavond wint?

 10. jm says:

  markt wil volgens mij duidelijk naar omhoog, ik verwacht dat we deze week (morgen?) de 460/461 aantikken (oplopende trendlijn over diverse toppen, begin 31/05 en die op 04/10 ook voor weerstand zorgde). grs

  1. Joshua says:

   Het wordt morgen spannend of we nu eindelijk door die 458 gaan drukken. Denk dat Draghi belangrijk gaat worden morgen iets met QE en we gaan los. Geen QE en we verzanden wederom.

 11. han says:

  als ik in de 15 kijk hebben we rechthoek verlaten met als koersdoel 456,50..en morgen
  de roeptoeter van Draghi.. dus….dan zitten we weer in het gebied waar GJ het over heeft..
  456/458.. eens kijken of hij daar opnieuw zijn WATERLOO zal vinden… misschien wel titel voor morgen of overmorgen.

 12. lady Curzon says:

  voor diehard als ondergetekende bij 455,10/40 en Dax 10665/76 wat shorts kopen en morgen weer uit…….hopelijk met grote winst

 13. lady Curzon says:

  alles binnen, nu wachten tot morgen…………

Laat een reactie achter