AEX: WaarSchuwing

Gisteren is in de DD de dalende trendlijn over de recente toppen in de daggrafiek geïntroduceerd. Met de hoogste koers van woensdag heeft de AEX inderdaad vrij netjes deze lijn aangetikt. Reden om in de middag-update van gisteren al een waarschuwing uit te spreken.

De AEX is in onderstaande grafiek haar meerdere tegengekomen op de dynamische MA200 lijn. Voor vandaag wordt deze lijn daarom wederom als bewegend eerste obstakel meegegeven. De RSI is gisteren niet tot boven OB geklommen. Zwakke puntjes.

Daartegenover staat de oplopende lijn onder de bodems van juni. Tot nu toe staat de koersontwikkeling van deze handelsmaand immers nog wel in het teken van hogere bodems en hogere toppen. Met het benoemen van de MA200 en de diagonaal oplopende lijn lijkt de handelsbreedte voor vandaag gedefinieerd.

Let op, met het verstrijken van de tijd bewegen de benoemde lijnen naar elkaar toe zodat een keuze van de AEX naar alle waarschijnlijkheid niet lang op zich zal laten wachten. Gegeven het beeld uit de daggrafiek lijkt een breuk van de diagonale lijn het meest waarschijnlijke scenario. Anders verwoord, een hertest van 540 lijkt aanstaande.

AEX 30 MinutenGrafiek

Gisteren zijn de lijnen van de Rising Wedge in de daggrafiek ingeruild voor twee diagonaal dalende trendlijnen. Bij de introductie van deze lijnen zijn expliciet de volgende opmerkingen geplaatst:

“Alvorens op dagbasis positief te mogen worden, dient de AEX door de weerstandlijn van het kanaal te breken. Tot aan die tijd blijven hogere koersen het label van reactie dragen. Zie dat de MA20 nagenoeg samenvalt met de weerstandlijn. Daarnaast staat de MA20 uiteraard gewoon nog onder MA50 hetgeen duidt op een verkoopstand. “

Zoals reeds opgemerkt heeft de AEX de lijn gisteren aangetikt maar nog niet weten te breken. Anders verwoord, met koersen onder de MA20 lijn blijft de visie in de daggrafiek negatief en blijft het niveau 530 door het achterhoofd galmen.

AEX DagGrafiek

Technische Analyse AEX 6 juni 2019 DagGrafiek

In de weekgrafiek staan twee halve cirkels en een vraagteken ingetekend. Nu de AEX 38.2 procent gecorrigeerd is op de voorafgaande stijging van de eerste maanden van 2019 gaat de DD in de komende dagen/weken bekijken of de AEX kan gaan bouwen aan een derde halve cirkel. De ingetekende horizontale lijn op 573 krijgt dan ineens de naam neklijn.

Let wel, zo ver is het nog niet, maar voor de volledigheid van de DD dient deze mogelijkheid wel alvast benoemd te worden. Wordt Vervolgd!

AEX WeekGrafiek

Technische Analyse AEX 6 juni 2019 WeekGrafiek

Middag-Update:

AEX 30 MinutenGrafiek

Technische Analyse AEX 6 juni 2019 30 MinutenGrafiek MiddagUpdate

De koersontwikkeling van de AEX in de eerste uren van vandaag loopt anders dan ingeschat in de DD van vanochtend. Waarvan Akte! Naast de vanochtend al aangehaalde oplopende lijn in onderstaande grafiek staat nu ook een versteilde lijn onder de meest recente bodems. Wordt over deze tweede lijn een parallellijn getrokken dan valt op dat de AEX al enkele uren tegen de bovenkant van het kanaal aarzelt. Merk op dat de RSI nog niet OB is. Deze set up geeft mogelijkheden voor een terugval, maar deze dient dan natuurljk wel gezien te worden als hogere bodem binnen het trendkanaal. De steunlijn noteert 544. In de daggrafiek is de AEX inmiddels door de dalende lijn gestegen welke gisteren is aangebracht. Wel worstelt de index nog met de MA20. Zie in deze de DD van vanochtend. Even terug naar de DD van gsiteren. In die DD is een lijstje genoemd van twee doelzones en 1 ijkpunt. Inmiddels is ook de tweede doelzone gehaald. Nogmaals, dat was niet ingeschat in de DD van vandaag. Duwt de AEX door de MA20 in de daggrafiek dan lijkt het ijkpunt op het verlanglijstje toch ook haalbaar. Zoals bekend stond deze op 551.

Lees ook DailyDosis EUR/USD en DailyDosis S&P500. 

 

 

35 reacties op “AEX: WaarSchuwing”

 1. ed says:

  gisteravond even voor 10 weer long gegaan, vanochtend om 8.30 uur snel bijgeplaatst. denk dat de dagbodem is gezet.

 2. ed says:

  wordt op mijn wenken bediend. ik ga koffie drinken

 3. Roelof says:

  Hoi ed. Die dagboden is maandagochtend reeds gezet op 534,49.

  We zullen snel weten of het een belangrijke bodem is geweest.

 4. Geert-Jan Nikken says:

  Sterker dan ingeschatte ontwikkeling…AEX nu tegen MA20 in daggrafiek….als deze breekt dan toch ook die 551 van gisteren.
  GRS Geer-Jan

 5. Jan says:

  lijkt op een uitbraak toch?

  1. Roelof says:

   Dat moet nog blijken bij dagslot toch?

   1. Jan says:

    Roelof….dagslot? moet ik de hele dag daarop wachten dan? Om me dan af te vragen of het een echte of valse uitbraak is?

    1. Roelof says:

     Dat mag je helemaal zelf beslissen, Jan.

 6. string says:

  Goede morgen…

  De Rising Wedge is weggestreept en hiervoor in de plaats is ‘n dalend kanaal gekomen op de kaart van de dag-grafiek…beiden negatief…
  Gezien de opening van vanmorgen rijst de vraag…is het misschien beter om het dalend kanaal…in te ruilen voor ‘n Falling Wedge…positief…

  1. string says:

   Houdt dan dus in…op naar 573/574…

   1. detita444 says:

    Laatste opleving voor een grotere daling…..?

    1. Hendrik says:

     Alles hangt af van de Centrale Banken en de onberekenbare Trump !

  2. string says:

   Een Falling Wedge in de daggrafiek als voortzettingspatroon…kan ook wel passen bij het beeld in de weekgrafiek…uitgaande van de IHS als voortzettingspatroon…

   @ detita444…
   En indien ja…dan wordt die laatste opleving voor een grotere daling…nog wel even uitgesteld…

 7. Jan says:

  https://twitter.com/Geldpakhuis/status/1136557307473666049
  over fibo’s en terugtest dalingversnellingen

 8. Phoenix says:

  Na een klein halfuur sinds de opening zit er weinig beweging meer in de koersen, kennelijk in afwachting van de goednieuwsshow van de ECB?

  1. string says:

   Of is het na de uitbraak hedenochtend ‘n kwestie van UPG…waarbij de P veelal relatief meer tijd in beslag neemt…omdat in het tijdsbestek van de P het volume traditioneel laag is…
   De kudde is toch verrast met de uitbraak en moet zich herbezinnen/resetten…en als dat klaar is komt de GO met groot volume…

   1. Phoenix says:

    Zou kunnen. Ik had de P allang verwacht, maar ik krijg steeds het gevoel vandaag dat een dreigende P snel wordt opgekocht.

 9. Roelof says:

  @ Phoenix: de beweging is vooralsnog gestopt op de 38.2% Fibonacci over de gehele daling van 572 naar 534.

  De volgende fibo ligt op 553.

  1. string says:

   @ Phoenix…
   Dat is nou juist het traditionele gevecht binnen het tijdsbestek van de P…de neuzen staan nog niet dezelfde kant gericht en dat moet wel…herbezinning kost relatief veel tijd…
   Als daarna iedereen (althans de grote meerderheid) het weer eens is…gaat de start van de GO traditioneel (en geheel volgens de literatuur) met groot volume…

 10. Jan B says:

  Beste GJN,

  Dank voor de Middag Update en je eerlijkheid.

 11. string says:

  US500 laat eenzelfde uitbraak zien als AEX…als nu DAX nog volgt…komt er wat meer vertrouwen in de ontwikkeling…

  1. Roelof says:

   DAX heeft een dalende weerstandslijn rond 12.100 liggen

 12. ed says:

  plaatje is vrij duidelijk

 13. Geert-Jan Nikken says:

  Met een verwijzing naar de middag-update kan opgemerkt worden dat de AEX inderdaad is teruggevallen binnen het aangehaalde trendkanaal. Nu richting 544 even opletten of er steun ligt. Wel nog even terug naar de daggrafiek. AEX bij deze stand gewoon weer onder dalende lijn en uiteraard afgedraaid op de MA20 lijn.
  GRS Geert-Jan

  1. Turbo says:

   Petje af GJ

 14. Peter says:

  “De steunlijn noteert 544.” 544 steunlijn gepasseerd, toch naar 540 zone?
  ?

 15. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Peter,
  De DD zit op het spoor dat zolang MA20 in daggrafiek niet wordt overtroffen…de zone 530 galmt…
  GRS Geert-Jan

 16. Roelof says:

  Toch wel weer heel mooi om te zien dat de AEX naar zo’n Fibonacci niveau loopt en daar (vooralsnog) op afketst.

 17. Geert-Jan Nikken says:

  Voorlopig stabilisatie onderkant trendkanaal. Hogere bodem in het beeld sinds begin juni? Ik durf het op basis van het dagbeeld te betwijfelen…we gaan het zien…tot morgen.
  GRS Geert-Jan

 18. wh.giesen says:

  String, nog steeds short op de Dax?

  mvg

  1. string says:

   @ wh.giesen…17:25…

   Had ik niet iets geschreven zoals…zolang in trendkanaaltje etc…dus dat heeft niet lang geduurd…
   Maar wel op zoek naar volgende mogelijkheid… moet toch kunnen om lang te blijven zitten…en éénmaal per dag te kijken of ‘t nog kan…voor de rest andere dingen doen…
   Alles draait hierbij om de instap…als je er ‘n paar dagen inzit…en ‘t blijkt ‘n bodem te zijn geweest…dan zit je goed mogelijk voor maanden…

   1. wh.giesen says:

    Thnx voor jou info, ik had jouw kanaaltje nergens gezien vandaar mijn vraag, ik zie op de dax nog de terugtest mogelijk op het vorige grote kanaal omstreeks 12120 momenteel.

    mvg

    1. string says:

     @ wh.giesen…20:00…

     Dat kanaaltje schreef ik bewust als verkleinwoord…dat kanaaltje stond op de 5′-kaart…

     voor nu mooie avond…voor wat er nog van over is…en tot morgen…

   2. detita444 says:

    Precies, er in kunnen zitten voor wat langere tijd. Daar kun je de klappers mee maken zonder de hele dag achter het scherm te moeten zitten. Alleen vind ik dat op dit moment erg moeilijk, dus sta ik even blanco.
    Echter op de wat langere termijn verwacht ik toch een grotere daling.

 19. detita444 says:

  De Euro stijgt n.m.m. veel te hard en het goud idem….

Laat een reactie achter