AEX: Vive le RSI!

Met een knipoog naar de titel van donderdag kan gesteld worden dat gisteren een mooie dag was. Hoogste koers grofweg 537, laagste koers grofweg 533. Met dank aan de RSI! Lukt het de AEX vandaag om weer terug te klimmen naar 537 of ligt het Waterloo dit keer al iets lager?

AEX-IntraDagGrafiek

Opnieuw worstelde (gevaarlijke woordkeuze) de AEX gisteren met de zone 537. De ingetekende rode cirkel duidt de situatie dat de indicator niet wist te volgen. De vaste lezer weet wat dit betekent. Inderdaad zakte de graadmeter in het vervolg van de sessie richting het snijpunt van de steunlijnen. Ook in deze beweging geen ondersteuning van de RS aldus de groene cirkel. Tegen het slot wist de index al wat te herstellen en deze ontwikkeling kan vanochtend nog wat verder worden uitgebouwd. Opnieuw echter de expliciete opmerking dat vooralsnog niet verder gekeken wordt dan 537. Dit omdat verwacht wordt dat de RSI opnieuw niet in staat zal zijn om boven de OB-lijn uit te klimmen. Waarom de zone 537 momenteel van belang is, is overigens eerder deze week beschreven. Aan de onderkant dient de blik gericht te zijn op 533. Indien de opmars al hapert onder 537 en de AEX wegglijdt onder het laagste punt van gisteren dan ligt de weg vrij voor verdere verzwakking richting 529. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

6 reacties op “AEX: Vive le RSI!”

 1. Bulle says:

  Goedemorgen GJN,
  Foutloze benamingen OB en OS vandaag, (mag ook gezegd worden!)
  Succes vandaag allen!

  1. Geert-Jan Nikken says:

   🙂
   GRS Geert-Jan

   1. T says:

    dank weer GJ, hoop voor je dat de schaal naar 010 gaat, ondanks dat ik een grote fan ben van 020..die hebben als een finale te pakken 🙂

 2. Jan B says:

  Zou GJN nu ook z n werk doen achter gesloten deuren net als zijn cluppie?

 3. Roberto says:

  Wat een verkoopdruk he mensen….wel 4/5 punten vanaf de high.

 4. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  PROFICIAT……….FEYENOORD………….KAMPIOEN !
  MVG.,
  Bert

Laat een reactie achter