AEX: Vive La France

Liberté! Afgelopen vrijdag kon nog gemeld worden dat de sessie zou plaatsvinden tussen grofweg 514 en 509. Zo geschiedde. Vandaag kiest de AEX echter met overtuiging een richting. De voormalige steunlijn uit de dag-grafiek wordt weer interessant.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Met enthousiasme begint de AEX aan de nieuwe handelsweek. In de dag-grafiek staat onveranderd het oplopende trendkanaal ingetekend. Vorige week is de graadmeter door de steunlijn van dit kanaal gezakt. De theorie stelt dat doorbroken lijnen nog een aantal dagen nadat zij zijn doorbroken niet mogen worden verwijderd. De voormalige steunlijn is inmiddels door geklommen tot aan de zone 523. De vraag luidt dus of het enthousiasme niet de klassieke P is in het rijtje UPG. In de dag-grafiek is ook een trendlijn over de meest recente toppen van de indicator aangebracht. Vraag is of de indicator in staat is om in de komende dagen af te rekenen met deze lijn. De verwachting luidt van niet. Impliciet in deze verwachting zit het gegeven dat de AEX op zoek kan gaan naar hogere niveaus voor het jaar met opnieuw een achterblijvende indicator.

In de kleinste grafiek loopt ook nog de dalende trendlijn over de RSI mee. De verwachting luidt dat deze vanochtend wel doorbroken wordt. Sterker, een OB-notering lijkt in de kleinste grafiek ook zeer aannemelijk. In de achterliggende dagen is de rode cirkel om het koersgat van 13 april ingetekend gebleven. De reden is gebaseerd op dezelfde theorie als hierboven aangehaald. Dit koersgat vormt het eerste magneetpunt op de weg terug. Concreet: de AEX schiet vanochtend weg waarbij de oude steunlijn rond 523 als obstakel wordt gedefinieerd. Een terugtrekkende index in het vervolg van de sessie lijkt een reëel scenario. Binnen deze tweede akte heeft 516 de eerste aantrekkingskracht. Wordt zeker Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

22 reacties op “AEX: Vive La France”

 1. J.Klopper says:

  die oude steunlijn kan je op verschillende manieren tekenen trouwens….

 2. Peter van der Pijl says:

  Goedemorgen tekenaars

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Waarde Peter,
   Ik zal op deze plek….speciaal voor u…uw website vermelden…dan heeft u bereikt wat u wilt…zullen we dan vanaf nu gewoon inhoudelijk reageren….dank…

   alle lezers…het is Peter van der Pijl…en die wil graag aandacht voor zijn website….beurspijl….dus allemaal graag even naar …..www.beurspijl.nl….

   mijn vader zei altijd…als andere mensen over je gaan praten…dan zegt dat genoeg…en geloof me…mijn vader was een zeer wijs man…Waarvan Akte!…
   GRS Geert-Jan

   1. Me says:

    Ziet er niet uit die site….brrr…gauw maar weer terug

   2. Roberto says:

    Misschien heeft u het zelf niet door, maar u zit er nu al 6 maanden+ naast. Dit ondanks teksten als streling oog en feest herkenning etc. Maakt mij niet uit, maar een bescheidener reactie zou mi gepast zijn. GRS uiteraard

    1. mike says:

     volgens mij is dit al dik een jaar aan de gang, kan me herinneren dat we op een gegeven moment de 3 terug zouden zien maar het is een dikke 5 geworden ik weet niet waarom ze hier gefocust blijven op een dalende beurs in een toch stijgende beurs…

 3. LadyCurzon says:

  Abstract of surrealistisch ??

 4. Jan B says:

  Hoezo kan 523 niet gebroken worden? Heeft het lijntjes trekken nog wel zin, we gaan elke keer hoger dan verwacht, soms zelfs een flink stuk hoger!

 5. Tom S says:

  Beste Geert – Jan,

  Bedankt voor de toelichting.
  Vrijdagmorgen getracht nieuwe long te plaatsen op DAX maar bid en ask op turbos gaf heel slechte noteringen.
  Trend kan inderdaad terug long zijn de komende dagen maar vanaf 525 AEX en 12398 DAX verwacht ik toch wel een correctie alvorens misschien terug te gaan stijgen de volgende dagen. Ben net short gegaan op DAX omdat ik de volgende uren wel wat correctie verwacht.
  Groeten

 6. Erics says:

  Waarde GJ,
  PR in de dag na vandaag wel valide?

 7. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde,
  De kop is eraf. Tot nu toe heeft 98 procent van de ticks plaatsgevonden in de zone 523. De zone laat dus inderdaad van zich spreken. Daartegenover staat dat van enige aantrekkingskracht van het gebied 516 vooralsnog niet echt sprake is. Toch blijft de verwachting dat de AEX momentee het grootste gedeelte van haar kruit wel heeft verschoten. Het wachten is rustig op terugtrekkende koersen naar 516.
  GRS Geert-Jan

  1. Jan B says:

   Beste GJN,

   Waarop is je verwachting gebaseerd? De euforie is groot op de beurs en halverwege de week komt Trump met zijn belastingplannen en dat kan weer een stimulans zijn voor nog hogere koersen.

 8. Dovan says:

  short dax bij 12406

 9. @De Hr Nikken
  Wat een kinderachtige reactie van jou kant.

  Dax/index met de T.D. SHORT 12,415
  AEX/index met de T.D SHORT 524,50

  1. Kees says:

   “jouw”

  2. Fred says:

   Beste PP, flauwe reactie? GJ heeft zelfs je site hier onder de aandacht gebracht! Wat wil je nog meer?
   Misschien beter om je eigen leden nu in de PP chat te verblijden met je vooruitziende blik. Veel succes,

 10. ole says:

  Goedemiddag,

  Ergens klopt er iets niet. De S&P futs zijn gestegen en de Brent crude blijft liggen.

  gr

 11. LadyCurzon says:

  Ben weer short gegaan op 524.80, daX op 12425. Nu maar afwachten weer.

 12. Jan B says:

  Ik lees vandaag niets over indicators die al of niet OB zijn geworden , valt daar nog iets over te vertellen, kan het een indicatie geven hoe het morgen verder gaat?

  1. Roberto says:

   Smalle dagrange na sterke opening is set-up voor hogere koersen

 13. LadyCurzon says:

  Neem alvast1,20 op de aex ?

 14. m says:

  Goede dag allemaal

  Heb zojuist jullie commentaren op deze site zitten lezen en die waren niet mals
  Frustratie zo links en rechts is het juiste woord maar dit geeft precies het tijdsbeeld aan van deze tijdsfaze.
  Men weet het niet en heeft moeite om juiste beslissingen te maken feiten zijn verwarrend en veranderen binnen enkele dagen. gevolg men blijft zitten waar men zit met met het gevolg al maar stijgende beurzen
  overname berichten doen de rest om de boel op te krikken.
  Maar hou goed in de gaten er zit binnenkort een periode aan te komen van defaults en downgrades wat de markt geen goed zal doen. We zitten trouwens al in deze faze alleen de markt beseft het nog niet.
  Persoonlijk ben ik zwaar neg. op de markt.
  Time is your friend.

Laat een reactie achter