AEX: Vier Acht Twee = Nee

Voor de tweede achtereenvolgende dag fungeerde de oude steunzone als nieuwe weerstand. Wederom een gevalletje tekstboek. De eerste focus blijft daarom onveranderd op de eerder deze week genoemde 474.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Deze technische indicaties geven aanleiding om vast te houden aan de visie dat de AEX momenteel in een correctieve fase zit. Een hogere opening doet niets aan dat beeld af. Aldus de column van woensdag. Inderdaad bleek dat de opwaartse ambities in de ochtend plaatsmaakte voor daling in de middag. Vooralsnog geen reden dus om de neergelegde visie dat de AEX onderweg is naar 474 bij te stellen. Wel moet worden opgemerkt dat het patroon van lagere toppen gisteren is doorbroken. De horizontale lijn rond 482 is daarom voor het huidige scenario extra belangrijk geworden. Daarnaast dient de blik gericht te zijn op de RSI. Voor het neergelegde scenario is een nieuwe OS-notering in de komende dagen uiterst welkom. Ondanks het gegeven dat reeds eerder het niveau 474 is benoemd, wordt vandaag ook de zone 477 genoemd. Als de index niet duidelijk onder dit niveau zakt ligt het gevaar op de loer dat de horizontale lijn rond 482 in de komende dagen betiteld moet worden als neklijn.

Let wel, dit is niet het verwachte scenario maar dient voor de volledigheid van deze column wel vermeld te worden. Naast de gebruikelijke DailyDosis S&P500 verschijnt vandaag in de loop van de dag ook de Blik van de Nik Februari 2017. Daarnaast kunt u gedurende de dag uw visie, mening, gevoel, gedachte, kritiek of uitgebreide lofzang geven op het forum onder deze column. Alle reden dus om vandaag TradeIdee in de gaten te houden. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

23 reacties op “AEX: Vier Acht Twee = Nee”

 1. Wilco says:

  Dit is geen goed begin van de dag…

  1. Kees says:

   DAX en CAC40 hebben vooralsnog geen zin om hoger te gaan.
   Heb je wel je stop bepaald?

 2. Hubert says:

  Goede morgen traders,
  Geert -Jan wanneer ik naar de RSI in de dag-grafiek kijk zakt deze dan niet disproportioneel weg t.o.v. de koers? Zou dat i.d.d. het geval zijn dan zegt de theorie toch dat men verkeerd zit wanneer je in de richting van de indicator zit? Of is dit alleen van toepassing op kortere tijdframe`s?

 3. Ap says:

  480-481 wordt goed verdedigd..

 4. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Hubert,
  Wat u schrijft is zeker waar. Sterker nog, langzaam maar zeker worden de contouren van een PR zichtbaar in de dag-grafiek. Dat is dan ook exact de reden waarom ik de doorbroken stijgende trendlijn in de RSI per vanochtend heb veranderd in een dalende trendlijn in de RSI over de meest recente toppen. Als deze in de komende dagen/weken wordt doorbroken gaat het verhaal van de PR spelen.
  GRS Geert-Jan

 5. Wim says:

  De Aex wordt vandaag door Shell gesteund. Omdat de RDS cijfers niet fantastisch waren is er kans dat RDS en dus de Aex lager kunnen. Op dit moment nog steeds een neutrale RSI. Wait & See.

 6. Wilco says:

  Het gaat weer ouderwets rampzalig.

  1. jan says:

   installeer eens een korte termijn trendvolgend indicatortje, dat helpt misschien.
   Die kan vanaf vanochtend 08.00 uur alleen maar groen signaal hebben gegeven

 7. Wim says:

  Aex nu boven 482, RSI nu OB en geen PR. Het gaat snel nu, maar voor hoe lang? Wat denk jij er van Geert Jan?
  GRS

 8. Ap says:

  483 alweer…478 steeds verder weg…

  1. Wilco says:

   Yep en het stijgt maar door ik raak alles weer vakkundig kwijt ondanks alle gepraat over correcties.

 9. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Wim,
  Ik denk dat we er bijna zijn. Kan nog naar 484,50. Ik wacht nog even met short, zal mij niet verbazen als het niet lang meer duurt.
  GRS Geert-Jan

 10. Peter says:

  484, het gaat heel snel nu. Bijna aan mijn stop-loss.
  🙁

 11. Ap says:

  Hi GJ,

  Nu we weer hoger staan, verwacht je nog de 478-474 binnenkort te zien?

 12. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Ap,
  Ik had de AEX liever op 482 gehouden. In de half uur grafiek staat nu een omgekeerde hoofd schouder met de neklijn rond 482. Dus als het deze middag niet meer onder 482 wil terugvallen dan wordt die 474 een lastig verhaal. Met de snelle stijging naar de zone 484.50 (zie in deze ook de post van 12.19 uur) is de RSI niet OB geworden. Ik geef het dus een goede kans dat de AEX vanmiddag weer onder 482 sluit. Voor nu wacht ik even netjes af. Ik denk overigens wel dat als de index weer onder 482 zakt het vrij snel zuidwaarts zal gaan.
  GRS Geert-Jan

 13. Johan says:

  Grappig, op een andere site lees ik dat het ontstane reversed head/shoulder pattern juist uitgelegd moet worden als een komende test van de 485 tot 490.

  De meeuwen vliegen hoog, we houden het niet droog.
  De meeuwen vliegen laag, het gaat regenen vandaag.

 14. jan says:

  meeuwen komen aanvliegen met een hoop gekrijs, schijten op je kop en vliegen weer verder

 15. Tom S says:

  Long van gisteren afgesloten aan 483,80
  Nu short gegaan 483,50

 16. Ap says:

  Na lagere bodem 476 dinsdag is de AEX bezig om n lagere top onder de 489,08 te maken. Na lagere top kan de AEX weer naar nieuwe lagere bodem…

 17. Geert-Jan Nikken says:

  Wet van Ohm = 482 !…tot morgen…
  GRS Geert-Jan

  1. Arjan says:

   Spanning is er zeker!

 18. Fred says:

  Smakelijk en de groeten aan Thante.

  1. Arjan says:

   Spanning is er zeker 😉

Laat een reactie achter