AEX: Verse Week

Bij de start van de vorige handelsweek werd op deze plek het niveau 452 geïntroduceerd. Bij de start van deze week lijkt dit niveau onveranderd van belang. De horizontale lijn in de intra-daggrafiek staat daarom nog steeds op dit niveau ingetekend.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Inderdaad had afgelopen vrijdag best wel wat trekjes weg van vorige week woensdag. Opnieuw bleek de AEX in de ochtend slechts korte tijd in staat om boven 452 te handelen. Wat wel moet worden opgemerkt is het gegeven dat de laagste punten gedurende de achtereenvolgende sessies steeds fractioneel hoger komen te liggen. Dat neemt niet weg dat zolang de index niet in staat is om af te rekenen met de correctie-niveaus op respectievelijk 452 en (eventueel) 454 het vorige week reeds berekende extensie-niveau nog niet losgelaten hoeft te worden. De vaste lezer weet dat dit niveau bepaald is op 442. Wordt vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

44 reacties op “AEX: Verse Week”

 1. Joshua says:

  Goedemorgen allemaal, GJ bedankt voor de analyse en vandaag misschien het begin van de eindejaarsrally? In ieder geval een poging om naar boven uit te breken en de 454 achter ons te laten voor de zoveelste keer 😉

 2. Joshua says:

  Tja het begin is veel zeggend ;-(

 3. Jurrian says:

  Tja, de beurs, de analist, de commentator, het is een herhaling van zetten. .. Afwachten dus.

 4. Hoekstra says:

  Deja vu: boven 452 geopend, maar al snel eronder.

  1. Joshua says:

   En er weer boven 😉

 5. taburger says:

  Is toch wat de meeste beleggers graag willen, voorspelbare beurskoersen?

 6. Joshua says:

  Kreeg net een WhatsAppje van Sinterklaas, woensdag op 447 en vrijdag op 442 😉

 7. taburger says:

  Amerika is donderdag dicht wegens Thanksgiving en vrijdag volgens mij maar een halve dag open, dus de kans is aanzienlijk dat de koersen op die dagen extra gestuurd worden. Persoonlijk denk ik dan hogere koersen.

 8. taburger says:

  Woensdag wel lager vermoed ik want dan willen ze op Wall Street eerder hun portfolio’s afbouwen voor een rustig lang weekend rond de eettafel.

 9. Joshua says:

  He he eindelijk wat beweging, die Sinterklaas toch………….

 10. Joshua says:

  Het oplopende steunlijntje komt in zicht.

 11. Joshua says:

  Nou was dat het weer, kunnen de brei naalden weer te voorschijn komen? Ik denk het wel………

 12. Joshua says:

  Het beren geluk duurt altijd maar even…………………………..

 13. Wilco says:

  Hoe is het toch mogelijk dat net als je denkt dat het de goede kant opgaat voor je puts het voor de zoveelste keer knalhard omhoog gaat en je weer tegen fors verlies aankijkt. Om moedeloos van te worden…

  1. Joshua says:

   Het ingetekende steun lijntje kwam vanochtend in zicht dus met deze vola beurs moet je op tijd je winst pakken als je short zit, anders weet je dat je gecounterd wordt. Dus laat je niet verassen op tijd winst nemen.

 14. Gerben says:

  Af en toe de winst van tafel Wilco. Als het daarna doorzakt gewoon opnieuw er in of iets anders gaan doen.

 15. Frank says:

  PPT is vroeg op 😛
  Goedemorgen overigens.

 16. Wilco says:

  Het ging ineens zo hard omhoog dat ik de tijd niet had om de winst van tafel te halen en nu zijn ze weinig meer waard. Om gek van te worden deze beurs.

  1. Joshua says:

   Wilco je hebt je lesje blijkbaar nog niet geleerd…………………………..gaat je een hoop geld kosten als je zo kort op de bal speelt.

   1. Wilco says:

    Het gaat niet om kort op de bal spelen het gaat om grote onverwachte bewegingen tegen de richting in daar verlies je in korte tijd veel geld mee met welk product je ook meedoet.

    1. taburger says:

     Wat Joshua denk ik probeert te zeggen is dat je wat meer ruimte moet inbouwen voor die onverwachte, grotere bewegingen. Dat voorkomt dat je al snel met zweet in je bilnaad naar het scherm zit te kijken. Just a thought Wilco.

    2. Joshua says:

     Ja dat klopt maar als je met week puts/calls speculeert of maand dat maakt nog wel een verschil want met het week spul loopt de premie er wel heel snel uit.

     1. Wilco says:

      Ik werk meestal met weekopties ja. Nu maar hopen dat we alsnog terug naar de 448 gaan van vanochtend want dit zijn onverklaarbare bewegingen.

 17. Joshua says:

  Het lijkt al weer te draaien……………….

 18. T says:

  Wilco, ik ken het gevoel..je denkt dat het door gaat zakken..en dan boem andere kant op..is mij ook vaker overkomen, vanmorgen weer..had 3 C/P opties in liggen (open Sell / dag opties) op 452 premie 2,45 . 2 min daarna stond het op 4,30 eur..en toen dacht ik weer schrijven of zo laten? zo maar gelaten..nu wachten tot de premie eruit loopt..hopelijk expiratie rond 452. 🙂

  1. Wilco says:

   Het is ENORM frustrerend T. NOOIT wil het een keer doorzetten wat analisten ook schrijven.

   1. Kees says:

    The market can remain irrational longer than you can remain solvent.

    Ofwel: na een stop-loss kun je altijd nog instappen. Zonder stop-loss misschien niet meer.

 19. T says:

  waar kies je er niet voor om te schrijven ipv te kopen? in deze markt is het mss handiger om te schrijven..vaak schrijf ik C/P tegelijk.

 20. Wilco says:

  Ik moet maar uitstappen met fors verlies wederom en de visie loslaten want het wordt steeds duidelijker dat het perse omhoog moet. Vijf punten stijging in korte tijd op niets gebaseerd zegt genoeg en doet pijn aan mijn ogen.

  1. longbear says:

   b este wilco ik zorg er qua money management en tijdsduur altijd 2% tegen mij in kan hebben niet leuk,maar te handelen in deze rare markt met alle spikes wordt je anders bloednerveus en ga je verkeerde aannames doen

  2. Rob says:

   Beste Wilco ,
   misschien zijn de Ing Sprinters wat voor je. Hier kun je eerst oefenen https://www.rtlzbeursspel.nl/ .
   Je hebt minder last van de tijdsdruk maar denk niet dat dit minder risico heeft. Dit kan ook superhard naar boven en naar beneden. Wat je ook doet, als je het verlies niet kunt hebben, begin er dan niet aan.
   0,4% op de bank is altijd nog beter dan 100% verlies op de beurs.
   Geert-Jan, bedankt voor de analyses. Joshua bedankt voor de toelichtingen.
   Rob

 21. Kees says:

  Wilco, ik heb geen advies, maar er worden nog steeds geen toppen gebroken. Ik zit flink scheef door deze move, maar weiger uit te stappen op wat heel goed weer de bovenkant kan zijn.
  Als één punt je de das omdoet, is er wat fout met je money management en/of leverage.

 22. Hoekstra says:

  Voor Wilco:
  “Wat wel moet worden opgemerkt is het gegeven, dat de laagste punten gedurende de achtereenvolgende sessies steeds fractioneel hoger komen te liggen. ” (zie ook de oplopende steunlijn in de 1e grafiek)

 23. Wim says:

  Het Midden Oosten is momenteel een grote veenbrand tussen Oost en West.
  Met een beetje pech wordt daar oud en nieuw gevierd met echte raketten.
  Blijft alleen de vraag of die malle Draghi/Yellen ze weer opkopen voordat ze afgeschoten worden. De Dow chart wil ook omhoog.

 24. Joshua says:

  Het is een lastige beurs om op te traden toch denk ik dat we een uitbraak gaan zien die we misschien niet allemaal verwachten, omhoog. De reden dat ik dat denk is het feit dat zodra de beurs even weg zakt er direct een tegen actie plaats vindt van de stieren en een beurs wijsheid zegt je moet traden wat je ziet, voor wat het waard is. Dus er wordt momentum opgebouwd, weet natuurlijk niet of die er ook uitkomt. Ik heb dus een klein plukje long we gaan het wel zien……………….en een stoploss er onder 😉

  1. Jos says:

   Andere wijsheid is als de beurs kunstmatig hoog gehouden wordt zal de daling sneller en dieper gaan.
   Ik blijf toch nog even GJ trouw in zijn beeld en verwacht dat VS het ook niet meer ver of uberhaupt nog gaat uitbouwen. We zullen moeten wachten wat de beurzen ons laten zien de komende dagen. ook met zijn S&P visie dagen zeggen 2115 zat hij tegen beter weten in Spot On vanaf de 2150 die hij nu aangeeft en we staan op bijna 2190 nu voorbeurs. Het ziet er tot nu allemaal zeer kunstmatig uit zonder fundament. Grs

   1. Joshua says:

    Dat over die S&P snap ik niet helemaal want GJ had toch al veel eerder een draai voorzien en dat we nu op de 2180 staan is ook niet verwacht, maar misschien krijgt hij nog zijn gelijk wie weet.

    1. Jos says:

     Bij de actuele stand van 2150 en zelfs licht hoger was zijn eerste voorspelling terug naar 2115 en zelfs 2105 gehaald na meerdere dagen en meerdere herhalingen bij de Daily dosis.
     Nu bij de actuele stand van 2180 en hoger zelfs afgelopen vrijdag even de 2190 aangetikt is zijn doel op 2150 voor de S&P.
     Ook daarin volhard hij dus ben ik benieuwd of ook nu weer het doel van 2150 gehaald wordt.

 25. taburger says:

  Ik krijg inderdaad de indruk dat elk begin van een daling van de index momenteel onmiddellijk gepareerd wordt.

  1. Joshua says:

   Het repareren van elke daling kan je zien als kracht of als zwakte, feit dat we nog niet naar boven uitbreken is natuurlijk ook veel zeggend, dit zal ook je keuze bepalen hoe je in de markt zit short of long en de toekomst zal uitwijzen wie er gelijk had. We kunnen natuurlijk ook gewoon aanmodderen tot het eind van het jaar………………………….

 26. lady Curzon says:

  mogelijk als ik dit lees, even verder naar 456/8 voordat weer richting zuiden kunnen gaan………..http://www.finanzen.net/nachricht/zertifikate/DAX-Future-Erneuter-Ausbruchversuch-erwartet-5196668

  1. Jurrian says:

   dan heb je het niet goed gelezen Lady. Ein weiterer Versuch die Resistance-Zone zu überwinden sollte in der neuen Woche einkalkuliert werden.

 27. Joshua says:

  Stroperig………………….maar je moet het even de tijd geven.

Laat een reactie achter