AEX: Verrassing

Dat 513 een rol zou spelen was bekend. Dat de graadmeter zo sterk opveerde vanaf dit eerste ijkpunt kwam toch als een verrassing. Vrijdag stond in het teken van de worsteling met de weerstandslijn uit de dag-grafiek. De start van deze week naar alle waarschijnlijkheid ook!

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

De verwachting luidde dat de AEX onderweg zou gaan voor het opvullen van de rode cirkel welke staat ingetekend in de kleinste grafiek. Op haar weg zou de index slechts een klein obstakel rond 513 ondervinden. Een gevalletje van oude weerstand, nieuwe steun. In tegenstelling tot de neergelegde verwachting herhaalde de ingetekende horizontale lijn haar kunstje. Het opveren van de koers haperde vrijdag in het zicht van de weerstandslijn van het trendkanaal uit de dag-grafiek. In de column van vorige week donderdag is deze lijn gedefinieerd rond 517. Voor vandaag wordt de zone 517 opnieuw bestempeld als eerste aarzelingspunt. De reden ligt in het gegeven dat de RSI bij het vormen van de hogere top in de koers niet wist te volgen. Uiteraard geldt ook dat 513 opnieuw aangehaald kan worden als eerste steunpunt. De eerste handelsruimte wordt bij de start van de week dus bepaald tussen 517 en 513. Onder 513 wordt het verhaal weer actueel van het vullen van het koersgat rond 510.

In de laatste column van vorige week is overigens ook de verwachting uitgesproken dat een verzwakking deze week niet hoeft te stoppen rond 510. Deze uitspraak was gebaseerd op de stand van de AEX binnen het dag-kanaal. In de inleiding is aangegeven dat de bovenste lijn van dit kanaal vrijdag haar werk heeft gedaan en de verwachting luidt dat zij dat nu ook nog blijft doen. Deze verwachting geeft aanleiding om de neergelegde visie dat het niet slechts bij 510 blijft te herhalen. Voor de volledigheid natuurlijk de opmerking dat als blijkt dat de AEX nog een verrassing in petto heeft en boven 517 uitstijgt, de blik gericht mag worden op 520. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

11 reacties op “AEX: Verrassing”

 1. plop says:

  zo klopt het verhaal altijd omhoog of omlaag

  1. Kees says:

   Beetje flauw als aan de ene richting de term “verwachting” wordt gekoppeld en aan de andere richting “verrassing”..?

 2. JanB says:

  In iedergeval een eerlijke column, waarin GJN ook eens zijn ongelijk toegeeft, verfrissend!

 3. JvG says:

  Bedankt weer GJ voor uw heldere blik en eerlijke visie, blijft even lastig het exacte pad neer te leggen de beurs lijkt op een jojo op het moment, de trend is nog up maar met beperkte ruimte omhoog. Blijft even afwachten op de dip, waarvan iedereen weet dat hij komt maar niemand precies wanneer. Korte ritjes maken lukt nu nog goed en verder met korte stops eronder handelen. Mvg

 4. Fred says:

  @ Plop en Kees. Wat willen jullie dan? Als het 2 kanten op kan? Dat er zwart wit een kant wordt gekozen?
  Dan moet je naar een waarzegster gaan . Of gewoon zelf je keus maken, waarbij even uit de markt blijven ook een keus is. Of moeten jullie iedere dag meteen een positie innemen zonder zelf na te denken?

  1. Kees says:

   Ik vond het een beetje flauw van Plop… denk dus dat Fred en Kees het eens zijn 🙂

 5. Fred says:

  Yep Kees, eens.

 6. Overheid says:

  Uitkijken met shorts !
  In mei staat AEX op 560.

  1. JanB says:

   Nou nou, waar is deze wijsheid op gebaseerd?

   1. Patrick says:

    Fiboextensie?

 7. Maurice says:

  Ik ben het eens met Overheid. Ik heb veel te lang short gezeten, maar die daling komt maar niet. Nu ben ik neutraal, maar ik vrees dat we nog wel even door stijgen tot in mei. Waar ik wel mee zit, is de olie, wat gaat die doen ( ik denk dalen ), maar de daling van Shell wordt dan wel weer opgevangen door de andere zwaargewichten.

Laat een reactie achter