AEX: Uw mening graag!

De waarschuwing in de column van gisteren en van woensdag zat verpakt in de respectievelijke slotzinnen. De RSI ondersteunt de doorbraak van de AEX niet. De index is weer terug bij de vertrouwde 452. Nu de diagonale steunlijn is gebroken moet nog maar worden bezien of het slechts bij 452 blijft.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Het zal u niet ontgaan zijn dat TradeIdee een nieuwe look and feel heeft. Een van de nieuwe mogelijkheden is dat u op deze column kunt reageren. Graag horen wij uw visie, op- en aanmerkingen, kritische noot of uitbundige lof-uitingen. Gisteren kreeg ik de vraag of ik de AEX snel op 475 punten zie staan. Mijn antwoord luidde: nee. De gedachte achter deze visie heb ik proberen aan te geven in de achterliggende columns. Zolang de indicator achterblijft moeten de koersen boven 452 gezien worden als gebouwd op lucht. Gisteren liet de AEX wat van de lucht ontsnappen en zakte terug naar de zone welke eerder deze week is aangehaald als het richtpunt voor de terugtest in het proces van UPG. In deze beweging is de graadmeter echter tot onder de oplopende diagonale lijn gezakt welke in de achterliggende dagen een aantal maal op deze plek is aangehaald. Deze ontwikkeling doet vermoeden dat er nog meer valse lucht in het koersverloop van de AEX is geslopen.

Vanochtend start het gevecht in de zone 452 tot 450. Net als gisteren opgemerkt moet ook nu weer de blik gericht worden op de ontwikkeling van de RSI. Weet de leidende indicator zich ditmaal staande te houden boven de OS lijn dan valt de stap van gisteren en de verwachte start van vandaag nog netjes in het beeld van UPG. Onder deze zone verzwakt het beeld echter en glijdt de graadmeter begin volgende week naar alle waarschijnlijkheid weer terug tot aan 444.

Al met al luidt de visie als volgt: Ja het klopt dat de index deze week iets verder is doorgeschoten dan ingeschat. De vaste lezer weet dat de verwachting luidde dat de AEX haar meerdere zou vinden in de zone 452. Waarvan Akte! Of het gevaar al is geweken en of de index al definitief heeft afgerekend met de horizontale langere termijn weerstand valt echter nog maar te bezien. Als het vraagstuk binair wordt gesteld dan ligt een AEX 438 eerder in de lijn der verwachting dan een AEX 475. Waarvan Akte! Ik hoor u graag!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3

13 reacties op “AEX: Uw mening graag!”

 1. Hinkinus says:

  Vernieuwing is aanwinst. Jammer dat analyse niet meer kan worden gedeeld via email.

  1. jan says:

   GJN is een goede analist en leuk om te lezen, soms heeft hij wel moeite om toe te geven dat hij er ook weleens naast zit. Je ongelijk toegeven is toch niet erg, je wordt er alleen maar sterker van!
   Deze week bv. zou de AEX eerst zakken richting de 436, is niet gebeurd. Daarna zou de AEX naar de 460 gaan, is ook niet gebeurd!

 2. han says:

  De site is zeker een vernieuwing..
  vraagje: waarom geen lijnen meer getekend in de daggrafiek bij rsi??
  Collum. is elke dag weer een genot om te lezen.
  Han

 3. Cashier says:

  Tradeidee is in het algemeen zeer goed bezig. Ook de vernieuwde site en de aanvulling met Tradeideeen m.b.t. opties is een volgende stap voorwaarts. Hulde hiervoor.

  V.w.b. de column van vandaag: met een bandbreedte van 438 en 475 is het dan goed om zowel een put en een call te kopen of verwachten jullie dat dit (ook gezien de premies) niet zinvol is omdat het beter is eerst te zien welke kant we opgaan (reageren, niet anticiperen) ?

  Het is misschien iets te veel van het goede, maar is het ook mogelijk om aan het einde van de column een tradeidee te lanceren om gebruik te maken van de in de column(s) geschetste ontwikkeling ?

  Verder: Ga zo door !

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Beste Cashier….om iedere dag een TradeIdee te schetsen gaat inderdaad wat ver…in de column probeer ik de richting en de belangrijke niveaus te schetsen….met deze puzzelstukjes kunt u dan zelf….de Turbo’s van uw keuze kopen…

   GRS Geert-Jan

 4. Jurrian says:

  Goedemorgen,
  ach ik volg GJN al vele vele jaren met plezier.
  De website is recent fiks verbeterd, ik kom graag elke dag ff langs.

 5. Ap says:

  Lees de column elke dag met plezier…Keep up the good work! benieuwd of we richting die 438 gaan…

 6. Capelle says:

  Volg Geert-Jan Nikken al jaren. Top analist. Vaak nog grappig ook. Ben wel benieuwd of hij de mening van Soros en Rogers deelt dat we dicht bij een catastrofe zijn. Zij zitten short op de Dow.

 7. Kees says:

  Als deze laatste collum aangeeft hoe de toekomst er uit gaat zien, ga zo door!

 8. Jan Robert Schutte / OptieAcademy says:

  @Cashier Voor wat betreft je opmerking van de AEX: we zouden de opties schrijven (premie te ontvangen) in plaats van kopen zoals jij schetst.

 9. Loran says:

  Ik lees de dagelijkse column met veel interesse, sowieso dank daarvoor.

  De nieuwe website ziet er goed uit. Enige opmerking betreft de letterkleur van deze column. Wat mij betreft mag die gewoon zwart zijn, dan komt de tekst er beter uit en vind ik daarom prettiger lezen. Maar verder prima hoor!

 10. jere says:

  Bull beginde volgende week, we korven daling steeds vlakker uit en macro gewijs ziet er goed uit maandag/dinsdag.
  Daarna hevige correctie lijkt mij (ook met fed nieuws) momenteel is dow kunstmatige naar nieuwe top, eens die begint te vallen….

 11. Wietzendorf says:

  Leuk , die interactie die nu mogelijk is.
  Mijn gedachte is dat er een shs stond 441 – 449 -441 – 430.
  Shs werd naar boven uitgenomen.Deze shs was dus eigenlijk een continueringspatroon.
  Dat gebeurt alleen in een sterke bull-markt.
  Vandaar dat ik de (449-426,75)*1,618 = 462,x verwacht.

Laat een reactie achter