AEX: Twijfel Voordeel

Dat hogere koersen slechts gekwalificeerd mogen worden als een correctie is bekend. Dat het herstel daarom moeizaam verloopt is bekend. Gisteren vormt een duidelijk voorbeeld. Toch krijgt de AEX ook vandaag nog het voordeel van de twijfel.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Na het positieve nieuws, werd in de column van woensdag ook expliciet stilgestaan bij wat kritische kanttekeningen. De graadmeter kreeg het voordeel van de twijfel, maar maakte geen gebruik van dit voorrecht. Aan de onderkant fungeerde de aangehaalde zone 433 gedurende de dag echter netjes als de eerste steunpilaar. Met het terugvallen van de index tot aan dit eerste vangnet testte de RSI haar oplopende trendlijn. Eerder deze week is aangegeven dat de mogelijkheid van herstel blijft bestaan zolang de AEX zich staande weet te houden boven 426. Vandaar dat zij vandaag opnieuw het voordeel van de twijfel krijgt. De oplettende lezer leest in deze beschrijving echter wel dat het, ondanks de gekozen insteek, niet in de lijn der verwachting ligt dat de index vandaag ineens dwars door 440 schiet.  Sterker de verwachting luidt dat de graadmeter lager van start gaat en eerst wederom het gevecht met de genoemde steunzone aangaat.

Vanochtend dient de blik weer gericht te zijn op de RSI. Twee elementen zijn van belang. Eerste vraagstuk is of zij boven haar oplopende trendlijn kan blijven noteren. Lukt dat niet, dan mag zij in ieder geval niet onder de OS-lijn duiken. De visie luidt dat zij vanochtend minstens in staat moet zijn om aan deze tweede conditie te blijven voldoen. Gedurende de sessie moet dan langzaam maar zeker het enthousiasme aanwakkeren welke de index kan liften richting 440.

Het behoeft geen betoog dat bij het kraken van 433 de graadmeter weer door kan glijden naar 426. Al met al blijft het eerder deze week ingestoken scenario van kracht. Een scenario van zwaar bevochten herstel. De vaste lezer is echter bekend met de slotconclusie van gisteren en dinsdag zodat deze niet opnieuw herhaald hoeft te worden.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3

Laat een reactie achter