AEX: Turtle Soup

Urenlang aarzelde de AEX bij het bekende eerste obstakel-punt 451. Het wachten was op een poging om door te stoten. Deze kwam dan ook. Vanochtend start de AEX gewoon weer rond 451. De overtuiging uit de RSI bleef namelijk uit.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Op deze plek is het al meerdere keren opgeschreven. De RSI moet het koersverloop van de AEX ondersteunen. De verlangde OS-notering om het bearish scenario kracht bij de zetten is vooralsnog uitgebleven. Op basis van deze constatering mag worden gesteld dat de neerwaartse druk op de index iets aan het afnemen is. Voor een tegenovergesteld scenario geldt uiteraard hetzelfde. De voorzichtige vingeroefening boven 451 in de laatste uren van dinsdag geeft nog geen aanleiding om al direct aan te nemen dat de graadmeter nu onderweg is naar 458. Deze uitspraak is gebaseerd op de constatering dat nog steeds een rode cirkel in het koersverloop van de indicator kan worden getekend. De verwachting luidt dan ook dat het niveau welke gisteren tot vervelens toe op het koersenbord stond ook vanochtend weer voorbij komt. Of zij nu als steun en dus als springplank gaat fungeren op basis van de regel dat oude weerstand omdraait naar steun, wordt zeer sterk betwijfeld.

Zakt de AEX terug in de zijwaartse range, hetgeen dus de verwachting is, dan vormt de zone 448 het eerste richtpunt. Dit niveau is gebaseerd op het koersgat dat gisteren is ontstaan en is aangegeven in de grafiek. Tot slot de opmerking dat er vele uitspraken en gezegden zijn. Een bekend spreekwoord luidt: Vrouwen Bloot, Handel Dood. Een blik op de weersvoorspelling leert dat het nationale hitteplan nog steeds actief is. Dat u het weet. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

31 reacties op “AEX: Turtle Soup”

 1. RN says:

  Weinig beweging vandaag is de verwachting. Zijwaarts koersverloop met licht sentiment die neigt naar daling.

 2. han says:

  Goedemorgen..448 laag vandaag al gehad…rsi inraday ligt precies op opgaand steunlijntje.. moet het wel houden.. dan herstel…zoniet dan verder down vooral als we dan onder 448 komen..
  en zoals Geert Jan al aangaf.. vrouwen bloot……. (maar zij hebben de eerste tik uitgedeeld)
  Grs

 3. Jos says:

  Het gaatje is al weer dicht dus lekker zijwaarts, gaap. In september verwacht ik weer actie.

 4. Geert-Jan says:

  448..vink
  451..vink
  zonnetje ziten
  GRS Geert-jan

  1. Geert-Jan Nikken says:

   …kom net terug uit het zonnetje…AEX onveranderd…iets met een schildpad…
   GRS Geert-Jan

 5. Jos says:

  Het gapje van gisteren is netjes gesloten, de 451 gebroken, de RSI blijft wederom achter dus GJ kunnen we bij het neergelegde bearische scenario blijven of ben je iets neutraler in je visie geworden omdat we geen OS hebben gekregen in de eerste helft van de week.

 6. Aurore says:

  Nu pas deze chat onder de column van GJ ontdekt-:)
  Ben liefhebber van de prachtig gekleurde vink!
  Benieuwd waar we de volgende tegenkomen?
  445-441…….of toch 456????
  Nog niks nie OB nie, noch OS nie…..pffff…wachten maar weer……spannend …

 7. jm says:

  en we zijn weeral aardig op weg naar 456-458… vandaag zou het er wel eens kunnen inzitten. En dan kunnen we misschien terug naar beneden.

  grs

 8. jm says:

  of knallen we gewoon verder naar 475. De tijd zal het uitwijzen.

  grs

 9. jan says:

  454…. vink
  Heb het u paar daagjes gelee al beloofd, waarvan akte!

  1. jm says:

   tussen beloven en waarheid zit soms al eens een groot verschil…

 10. Gerben says:

  Sterk herstel na de opening. Misschien verstandiger long te gaan bij een daling, want het moet en zal stijgen.

  1. jm says:

   de geheime krachten doen hun werk… go with the flow.

   grs

 11. lady Curzon says:

  Zie de Dax twijfelen bij circa 1065060 , mogelijk de draai nu ?

 12. jm says:

  morgenavond toespraakje van Yellen. Misschien zitten we tegen dan aan 458 en kan dat toespraakje de boel doen kelderen of schieten we naar omhoog.

  grs

  1. Gerben says:

   Dat is toch pas vrijdag om 17:00 uur?

   1. jm says:

    juist, dat is vrijdag.

 13. Dovan says:

  Lage volumes… de stijging is kunstmatig.
  Een beetje heen en weer deze week.
  Vanaf volgende week fors omlaag richting 420

  1. Wilco says:

   Helemaal mee eens al heb ik dolgraag al een voorzet naar 445 deze week nog.

 14. Hoekstra says:

  Het is duidelijk, wat de heer Nikken vanavond als voorgerecht heeft, maar eerlijk gezegd zie ik het dier liever levend in de zee zwemmen.

 15. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Jan,

  laat ons beginnen te stellen…dat een ieder recht heeft op erkenning…dus bij deze feliciteer ik u…alleen toch ook een kritische kanttekening…uw letterlijke opmerking luidde…ff naar 454…dat was bij een AEX stand van 451…wat er na uw “belofte” daadwerkelijk gebeurde…..was dat de AEX ff naar 446 ging…waarvan akte! .neemt niet weg dat u inderdaad 454 genoemd heeft…en ik hoop oprecht dat u van de beweging heeft kunnen profiteren…

  Immer GRS Geert-Jan

  1. jan says:

   Helemaal gelijk hoor Gert-Jan. Die 454 komt van een hele aparte techniek, waarbij ik niet precies weet wanneer die gehaald gaat worden. Alleen dat ie gehaald gaat worden binnen een redelijke termijn (letterlijk zo’n 99% hit rate).
   Daarnaast werk ik met cycli en had me daarin zowieso een paar dagen verrekend. Ik heb dan ook netjes een aantal keren lager bijgekocht. Dus de timing kreeg geen schoonheidsprijs. Maar we zien wel dat 454 een byzonder KD was, voorlopig draai aldaar en ben op 454 short gegaan. Als jouw 441 uit gaat komen, was dat ook een leuke omweg. Je zegt het zelf al terecht: geduld is ……
   Thnx

 16. jan says:

  Langzaam maar zeker wordt de weg naar het diepere zuiden voorbereid. Kan nog even duren? Punt is alleen dat we met Jackson Hole en Yellen zitten. Dat maakt de timing weer wat lastiger

  1. jm says:

   laat het zuiden maar komen, daar is het veelal goed weer, altijd plezant. hoewel we hier nu ook nie moeten klagen, alhoewel, voor de meesten zijn deze temperaturen wel wat te warm denk ik.

   grs.

 17. Wilco says:

  Als 454 nu maar de top is geweest want ook mijn geduld heeft zijn grenzen.

  1. jan says:

   geen garanties. Als Yellen iets geks zegt misschien een spike up

 18. jm says:

  dikwijls is het zo dat nieuws in het technische plaatje past. aangezien de meesten hier nu tot het berenkamp behoren, zou dat dan moeten leiden tot lagere koersen of in het slechtse geval testen van weerstand. Maar voor hetzelfde geld baart Yellen een muis…
  grs

 19. lady Curzon says:

  op naar 442, dax 10365?
  Donderdags down day

 20. JBN says:

  Zouden de handelaren bij zo’n dunne handel ons (alle shorters) niet allemaal op het verkeerde been zetten? Zij hebben de macht om kunstmatig opwaarts of downwaarts te sturen en lachen zich de ballen uit de broek (bij wijze van spreken :)).

 21. Jos says:

  Zijwaarts is ook een beweging………….. Geen OS en geen OB…………zie het dus ook niet zuidwaarts gaan.

  1. Wilco says:

   De rsi is een lagging indicator en volgt het koersverloop dus geen OB en OS zegt nog weinig over de te verwachten richting. Best kans bv dat bij een daling morgen de rsi wel OS wordt.

Laat een reactie achter