AEX: To Fill or not To Fill

In de laatste DailyDosis van vorige week stonden twee barrières centraal, te weten 512 en 515/516. Het hoogste punt van vrijdag was vrij nauwkeurig. Vandaag gaat de AEX direct weer de aanval op deze eerste barrière inzetten. Dat impliceert 515/516!

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Vandaag weer euforie op opening. Dat betekent een nieuw koershiaat. Nu de AEX vorige week een eendaags versnelling in de daling heeft laten zien lijkt het tijd voor wat herstel. Zoals in de inleiding aangegeven gaat de blik vanochtend direct op de zone 512. Het gegeven dat de RSI bij het afdraaien afgelopen vrijdag niet in staat was om een lagere koers te noteren terwijl de graadmeter dat wel deed doet vermoeden dat de aanval op de eerste obstakelzone vandaag wat steviger zal zijn. Een breuk van het eerste berenbastion, hetgeen in de lijn der verwachting ligt, geeft aanleiding om rekening te houden met de tweede zone welke vrijdag is afgegeven. Deze is gezet op515/516. De start van de week zal met een gap gezet worden. Vorige week is al een keer expliciet vermeld dat het wachten is op de dag dat deze niet direct gevuld wordt. De geschiedenis heeft dan weliswaar de neiging om zich te herhalen maar niet iedere dag is natuurlijk een Groundhog Day. Wordt Vervolgd!

Vergeet niet om 12.00 uur af te stemmen op de nieuwe WeekAftrap! Daarnaast is het natuurlijk een nieuwe maand. Dat betekent een nieuwe Blik van de Nik! Deze verschijnt morgenochtend. Genoeg reden dus om “tuned” te blijven.

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

22 reacties op “AEX: To Fill or not To Fill”

 1. Fred says:

  Goedemorgen allen.

 2. DD.Loran.DD says:

  Goedemorgen allemaal, succes met traden deze week.
  Wat ben je positief gestemd Geert-Jan! Ik moet nog overtuigd worden.

 3. Cashier says:

  GJ is nu wat positiever dan hij in de afgelopen maanden is geweest. Sceptici waren er toen en ook nu en zullen er altijd blijven (het wordt pas echt tricky als iedereen dezelfde mening is toegedaan).
  Terwijl GJ’s soortenoten in de afgelopen maanden alleen maar omhoog wensten te kijken, zien we nu dat er een groeiende groep aan TA’ers is dat momenteel de blik op het zuiden heeft gericht en zich openlijk uitspreekt voor niveaus van 490 voor de kortere termijn (alvorens het wellicht weer richting nieuwe (jaar)toppen gaat. Dit is m.i. facinerend aan (o.a.) TA: iedereen heeft in principe dezelfde data (de grafiek), maar komt toch tot volledig verschillende zienswijze. Daarbij moeten we niet vergeten alle partijen en hun zienswijze in hun waarde te laten !. We zullen wel gaan zien welke kant we op gaan. Ik denk dat het van belang gaat zijn op kortere termijn of we – na een opleving vandaag en misschien de komende dagen – de barrieres van 506/500 gaan houden. Gaan we die neerwaarts doorbreken dan zouden we best wel eens de hele zomer een 4 op het bord kunnen zien. Fundamenteel spreekt er momenteel weinig voor de huidige koersniveaus, maar de beurs is niet altijd op elk moment rationeel….

  1. Jan B says:

   Prima stukje Cashier!

 4. Geert-Jan Nikken says:

  Middag-Update:
  Opnieuw vormt de zone 512 een taaie rakker. In de bijgewerkte grafiek zijn een aantal lijnen ingetekend. Allereerst de rode cirkel welke het verwachte koershiaat symboliseert. Zoals vanochtend uitgesproken luidt de verwachting dat deze vandaag niet gevuld gaat worden. In de RSI is een trendkanaal aangebracht. Wat opvalt is dat de indicator aan de bovenkant van dit kanaal noteert en weerstand ondervindt van zowel de trendlijn van het kanaal als een horizontale lijn over een oude top. Zoals gezegd, 512 is onveranderd taai om te doorbreken. De AEX krijgt het voordeel van de twijfel zolang zij boven de gemiddelde lijn uit de kleine grafiek noteert. Zoals afgedrukt noteert deze nu grofweg rond 510.75. Samenvattend: de druk op 512 kan in de volgende uren worden opgevoerd zolang de graadmeter boven haar gemiddelde lijn noteert die nu als opstuwend juk moet fungeren. Blijkt 512 in de komende uren toch weer te sterk en zakt de AEX onder de gemiddelde lijn dan gaat het koersgat uiteraard alsnog trekken. Boven 512 is ruimte tot aan 515/516.
  GRS Geert-Jan

 5. ap says:

  sommige juni puts zijn bijna gehalveerd in waarde, terwijl sommige juni calls amper in waarde zijn gestegen door de stijging van vandaag..

  1. Jos says:

   En wat betekent dat juist ap? Want van opties ken ik niet veel, of zeg maar niets 🙂

  2. Fred says:

   Logisch, de volaliteit is flink gedaald.

   1. Maurice says:

    Klopt, de vola is heel laag.We stijgen 5 punten en de callies lopen met het uur harder leeg. We worden weer bezeikt waar we bij staan. Dit is dus niet leuk meer…..

  3. josk says:

   Logisch we zitten al in july

   1. Fred says:

    Hangt er vanaf welke opties je bekijkt, dag, week, maand, meerdere maanden etc.

 6. Jan B says:

  Er wordt dus niet veel beweging verwacht….

 7. Jos says:

  Heeft er nu eigenlijk al iemand geantwoord?

  1. Fred says:

   Ja, om 13.07

 8. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde,
  Twee keer 507 met tussentop op 512….dat zou betekenen 517…
  GRS Geert-Jan

  1. Fred says:

   Dank u.

 9. Fred says:

  Nu alleen nog kijken of het geen valse uitbraak wordt…..

 10. Bert says:

  De komende maanden zal het wel koers balanceren worden tussen ECB/FED monetaire afbouw en
  macro/micro economische vooruitgang met geopolitieke (olie) risico’s. Intraday dan ook genoeg
  in -en uitstap opportuniteiten.
  Veel succes, Ga weer verder met het 4e juli vrij weekend

 11. Fred says:

  Toch nog een guitig verloop na 17.30

  1. mike says:

   zit in ieder geval weer short..

   1. mike says:

    sp 4e lagere top zo te zien…

 12. jan says:

  prettige avond

Laat een reactie achter