AEX: Testen

De zone 488 is en blijft lastig voor de AEX. Gisteren worstelde de graadmeter opnieuw lange tijd met de benoemde zone. De mogelijkheid van een terugtest op 484 blijft het aangehouden scenario.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Op opening werd gisteren gelijk de hoogste koers van de dag gezet. Na de doji-formatie van dinsdag opnieuw een aanwijzing dat het animo binnen de AEX even afwezig is. De RSI kwam gisteren geen moment in de buurt van de OB-zone. De waarschijnlijkheid dat de index, na het doorbreken van de zone 484, nu onderweg terug is om deze zone nog een keer te testen neemt met deze technische aanwijzingen toe. De  verwachte lagere opening van vanochtend valt binnen dit plaatje. De zone 484 is niet alleen interessant vanuit de gedachte dat zij lange tijd als weerstand fungeerde als zijnde de bovenkant van de bandbreedte 484 tot 481. Het derde fibo-reactieniveau over het laagste punt van 30 december 2016 tot de hoogste koers van 3 januari 2017 ligt ook vrij nauwkeurig op 484. In de komende dagen dient de koersontwikkeling rond 484 dus met meer dan gewone belangstelling te worden gevolgd. Voor nu is de blik gericht op een afdaling naar het oude weerstandsniveau. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

9 reacties op “AEX: Testen”

 1. Michiel says:

  Beste GJ,
  Niet vervelend bedoeld, maar misschien is het een idee om de posts onder de columns een te lezen (want ik dacht dat dat juist het idee was)?

  Er waren gisteren meerdere posts met de vraag naar de Maandblik van de Nik. Zou je willen aangeven of die er is en waar?

  gr Michiel

 2. Rudy says:

  Beste Geert Jan,

  Als je op vragen vanuit lezers niet terug wilt komen, dan vraag ik mij af hoe serieus je deze website op zich dient te nemen. Als je niets meer wilt posten of publiceren dan is dat ook een keuze, maar geef dit wel aan lijkt mij. Gezien de beperktheid in je verhaal van je dagelijkse colums de laatste twee maanden proeft de indruk dat je enthousiamse enigsinds geremd is. Welke reden hiervoor is, dat is mij niet bekend.

  Ik lees je dagelijkse analyses tot dusver graag, echter begint er bij mij wel enige haarschuurtjes te onstaan in mijn enthousiasme hierin gezien het feit dat je jezelf nogal kopschuw begint op te stellen. Een proffesional zoals u bent zou dit m.i. niet hoeven te doen.

  Vriendelijke groet,
  Rudy

  1. Dovan says:

   Niets moet……, GJ wacht op een geschikte moment of heeft andere dringende zaken te doen. Je leven hangt hier niet aan vast hoop ik. Geduld.

   1. Michiel says:

    aha dus een toezegging (dinsdag) dat de Blik op de Nik er die middag op komt, daar mogen we niet teveel waarde aan hechten…..(en daaraan refereren is ook niet de bedoeling).

 3. Geert-Jan says:

  Mensen…wat is er allemaal aan de hand?…complete paniek omdat ik niet binnen 10 minuten reageer??….ik sta op de piste in Oostenrijk. …vanaf maandag…weer binnen een minuut reactie…
  GRS Geert-jan

 4. Michiel says:

  Er is geen paniek. Niemand verwacht een reactie binnen 10 minuten … maar binnen 3 dagen is geen bizarre verwachting lijkt me.

  Hoe dan ook. De vraag is vrij simpel. Is er nu een Maandblik en zo ja, waar kunnen we die vinden?

  PS: Fijne vakantie!

 5. Fred says:

  Beste mensen, ik vraag me af of jullie tijdens je vakantie ook doorwerken en dan nog gratis ook.

 6. Geert-Jan Nikken says:

  Ik zie nu dat de Blik van de Nik afgelopen dinsdag niet is gepubliceerd…leve de techniek…:-((….ik zal zorgen dat hij morgen voor 12.00 uur live staat….prettige middag….tjuss….
  GRS Geert-Jan

Laat een reactie achter