AEX: TerugGrijpen

Voor de DD van vandaag grijpt de DD terug naar de middag-update van maandag. Een tweetal elementen uit deze update zijn onveranderd interessant.

Quote..” Daarnaast trekt de DD haar eerste steun/vangnet aan. Deze ligt nu op 728,75. Zie chat. Anders verwoord, zolang de index boven deze nieuwe lijn noteert blijft de insteek de insteek. De volgende extensie is vanochtend berekend.”..UnQuote.

In de middag is gisteren netjes de besproken steunlijn/vangnet 728,75 met succes getest. De DD houdt dus ook vandaag vast aan de insteek van de achterliggende dagen/weken en blijft (licht) optimistisch. De vaste lezer weet dat de volgende extensie gisteren bepaald is op 736,50.

Quote..”Wel alvast aandacht voor de daggrafiek.”…Unquote.

Vanaf vandaag richt de DD niet alleen haar blik op de onderstaand afgedrukte kleine grafiek, maar zeker ook op de daggrafiek. Na het doorbreken van de horizontale weerstand 718,50 in deze grafiek is de AEX inmiddels een stuk opgelopen. Het gevolg is dat de delta (=lees, afstand AEX tot Wolk) in de daggrafiek inmiddels serieuze vorm begint aan te nemen. De reden waarom in de middag-update van maandag is aangekondigd dat vanaf nu ook de daggrafiek aandacht behoeft, zit in de koersbar van gisteren. Een doji! Zoals bekend duidt deze bar op twijfel. Let wel, StelRegel 08. Het is deze regel die de achterliggende reden vormt voor het in de recente DD’s steeds verder aantrekken van de eerste steun/vangnet (=lees, 716,75/715,75, 724,25, 727,25 en 728,75). In de komende sessies zal de DD, indien mogelijk, het aantrekken van het eerste steun/vangnet voortzetten. Op deze manier kan op een zo snel/vroeg mogelijk moment de start van een correctieve beweging worden gesignaleerd. Een breuk van eerste steun zal in de daggrafiek naar alle waarschijnlijkheid het startpunt inluiden voor laten afnemen van de delta.

Ook voor vandaag houdt de DD rekening met het verder convergeren van de lijnen van de Wolk in onderstaande kleine grafiek.

Samenvattend, zolang de AEX boven de eerst besproken steun (=lees, op dit moment 728,75) noteert blijft de DD op het pad van de achterliggende dagen zitten. Wel verschijnen links en rechts eerste waarschuwingssignalen.

Wordt Vervolgd!

AEX 30 MinutenGrafiek

Middag-Update AEX

Eén van de stelregels van TA luidt: De Geschiedenis heeft de Neiging zich te Herhalen. Deze stelregel lijkt van toepassing op de koersontwikkeling van vandaag. Het beeld van maandagochtend, komt redelijk overeen met het beeld van de eerste uren van dinsdag.

Even terug naar de DD van vanochtend: “Wel verschijnen links en rechts eerste waarschuwingssignalen.” Na de eerste uren van vandaag kan voor de eerste keer een horizontale lijn boven de huidige koersstand worden getrokken. Deze staat ingetekend op 734,75. Zie dat de test van dit niveau gisteren gepaard ging met een duidelijke OB en vandaag zonder duidelijke OB. Zoals al opgemerkt, links en rechts verschijnen signalen.

Aan de onderkant geldt (uiteraard) nog steeds een eerste steun op 728,75. Met het noemen van deze twee niveaus lijkt de huidige eerste bewegingsruimte voor de AEX bepaald.

Nog een keer terug naar de DD van vanochtend: “Ook voor vandaag houdt de DD rekening met het verder convergeren van de lijnen van de Wolk in onderstaande kleine grafiek.” Dit proces is gaande.

Vanaf nu een volgende diagonale lijn ingetekend. Deze start op 10 juni. “Op deze manier kan op een zo snel/vroeg mogelijk moment de start van een correctieve beweging worden gesignaleerd.”

Reden voor de DD om de middag-update van vandaag af te sluiten met dezelfde woorden als de middag-update van maandag: “Voor nu, optimistisch maar zeker niet razend enthousiast.”

Oftewel: TerugGrijpen.

16 reacties op “AEX: TerugGrijpen”

 1. detita444 says:

  @ G-J.
  Voorzichtig optimistisch was gisteren inderdaad de juiste benaming. 😉

 2. Gerrie says:

  Nou nou. Gisteren de top op 734,64 en vandaag tot nu toe ook. Oscar Carboni zou zeggen: if we see a double top we sell a doubletop. Wachten op bevestiging en dan…….🐻

  1. detita444 says:

   De bevestiging wil nog niet erg….

 3. Bart says:

  Goedemiddag,
  Recordaantal huishoudens in de VS bezit aandelen. Wat kan er mis gaan. LOL
  Mvg,
  Bart
  ps. VIX bijna gedaald tot aan de oplopende steunlijn. FED morgen als trigger ?

  1. SRC says:

   Klopt, beste Bart. Vandaar de detailhandelsverkopen in de VS daalden in mei na een stimuleringsuitspatting in de voorgaande twee maanden die in plaats daarvan “totaal werden besteed aan crypto c.q. stocks”. FED morgen (?) m.i. zal er geen ‘tapering’ plaatsvinden noch elk andere poging om de toenemende inflatie door prijsstijgingen van de basisbehoeften te beteugelen omdat zij een niet-structureel karakter hebben – zie 10 year yields, 2% “plafond” is flexibel voor de FED – maar een tijdelijke (‘transitory’) wegens heropening VS-economie post pandemie. Ach, u begrijpt Chief Powell vanaf 20.30 uur morgen zal het” Orakel ” zijn in dit verband.
   MVG.,
   Bert

   1. detita444 says:

    Zou wel guitig zijn als hij wel tapered. 😉
    Is toch te gek dat de Amies geld krijgen om te gokken op crypto munten en te beleggen in aandelen!

    1. SRC says:

     Het wordt nog “gekker”, gebruiken crypto als ‘hedge’ tegen inflatie zolang Musk die digitale ‘hype’ aanmoedigt… 🙂

     1. Bart says:

      Het kan nog “gekker” : donderdag 16-6 besluit de SEC of er via ETF’s gehandeld kan worden in Crypto’s.
      Crypto’s is het nieuwe Ponzi. Het heeft 0 intrinsieke waarde. Ik blijf er van af.
      Mvg,
      Bart
      ps. deze “ouwe lul” blijft lekker in UST 10 & 30 (handelen)

     2. WP says:

      Mag hij dat wel van US beurswaakhond??? Dit is toch beïnvloeding als CEO van Tesla???

    2. Bart says:

     Hoi Fred,
     De markt gaat nu uit van “tapering” in Augustus. Ook leuk met de volatiele maanden september en oktober er achteraan.
     Mvg,
     Bart

     1. detita444 says:

      Yep. 😉

   2. Bart says:

    Bert,
    Wat de FED wel kan doen morgen, is de rentes op de Reverse Repo & IOER verhogen vanaf 0,10% nu. Dit omdat er record op record wordt gezet in de RRP markten.
    Mvg,
    Bart

 4. Daan says:

  Kan ook een leuke worden ..

  mvg.

 5. detita444 says:

  Morgen 728,75? 😉

 6. Geert-Jan Nikken says:

  Toch nog een keertje een blik…op de daggrafiek…tot morgen dan maar weer…
  GRS Geert-Jan

  1. detita444 says:

   Ja, daar staan 2 mooie candles broederlijk bijeen deze week. En om niet te discrimineren in 2 verschillende kleuren. 😉

Geef een antwoord