AEX: Terug

Het verlies van overtuiging in de tweede helft van vorige week wordt verwacht zijn effect op het begin van deze week te sorteren. Aldus de column van gisteren. Maandag kon de AEX niet overtuigen en de opening van vandaag staat onder druk. Zie hier het verwachte effect!

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

De column van vandaag start met twee citaten uit de AEX-maandcolumn augustus: “Anders verwoord, met een AEX onder 455 blijft het gevaar van een aanstaande daling onveranderd overeind staan” en “In de komende weken blijft de blik dus gericht op lagere niveaus en dit zal ik blijven doen zolang de graadmeter niet in staat is om duidelijk boven 455 uit te klimmen” In de achterliggende dagen is de graadmeter langzaam maar zeker opgelopen naar de aan het begin van de maand reeds benoemde gevarenzone 455. In de columns van vorige week is erop gewezen dat deze stijging niet met duidelijke overtuiging plaatsvond. Ook gisteren bleef de overtuiging uit. De dalende trendlijn in het verloop van de RSI is hiervan het bewijs. Niet alleen liggen de achtereenvolgende toppen van de indicator al enige tijd lager daarnaast wordt het voor dezelfde indicator steeds lastiger om een duidelijke OB-notering af te geven. Het gevolg is veelal druk op de koersontwikkeling. Oftewel, de koers kan weer wat Terug.

De start van vandaag past in het plaatje en mag gezien de ontwikkeling van de indicator niet echt als verrassing komen. In de column van maandag is de huidige bandbreedte omschreven tussen 455/458 bovenkant en de zone 450 onderkant. Nadat gisteren de bovenkant van de horizontale range is getest ligt de blik dus nu op een daling richting onderkant van de zijwaartse breedte. Oftewel, de blik mag op 450. Voor de volledigheid van deze column wel alvast de opmerking dat verwacht wordt dat het niet slechts bij 450 blijft. De oplettende lezer had dit al geconcludeerd op basis van de aangehaalde citaten uit de maandcolumn. Zonder op de muziek vooruit te willen lopen toch de vermelding dat onder 450 hoogstwaarschijnlijk al snel 447 volgt. Wordt vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

9 reacties op “AEX: Terug”

 1. Fj says:

  GJ, wat is de varwachting na het bereiken van 447? Is dit een nieuwe hogere bodem of is de verwachting verder naar beneden?

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Beste…ik denk dat de bodem in de AEX nog niet is gezet.. dus ik denk dat het zeker lager kan dan genoemde 447..
   GRS Geert-jan

 2. Hoekstra says:

  Goedemorgen.
  Zo te zien is de AEX niet blij met de terugkeer van de heer Nikken…
  GRS

 3. Wilco says:

  Deze stijging doet weer pijn en is in strijd met de visie hier.

  1. Geert-Jan says:

   Waarde Wilco,
   Uw opmerking is een beetje het verhaal van de slak, zout en de staart…uiteraard GRS…of komt u straks ook weer met een opmerking…dat van 454.50 naar 452,50 weer in lijn is…ik hoop dat we niet op iedere deelpunt van de AEX de visie gaan beoordelen…waarvan Akte!
   GRS Geert-Jan

   1. Wilco says:

    Je moet begrijpen Geert-Jan dat ik al weken (vanaf uw PR naar 418) op een daling zit te wachten en het tot mijn frustratie steeds tegengewerkt wordt met grote verliezen tot gevolg. Maar het ziet er iets vriendelijker uit nu weer gelukkig dus laten we hopen dat uw scenario alsnog uitkomt zij het met wat vertraging. GRS natuurlijk ook.

 4. Hoekstra says:

  Wilco, never underestimate the power of The Nikken.
  Geduld is en blijft een schone zaak.

  1. Mike says:

   juist we breken die 456/ 458 binnenkort….

 5. Wilco says:

  Waarom blijf je zo positief Mike? Welke impuls moet er nu nog voor zorgen dat we naar nieuwe jaartoppen gaan? Ik ga uit van het tegenovergestelde.

Laat een reactie achter