AEX: Stroef

De titel van de DailyDosis had gisteren niet beter gekozen kunnen worden. Al twee dagen is de AEX nauwelijks van haar plek gekomen. Volgt vandaag dag drie? De huidige grenzen staan in de kleinste grafiek ingetekend.

AEX-IntraDagGrafiek

In de middag-update van woensdag is al aangegeven dat de AEX momenteel gevangen zit in een zijwaarts consolidatiepatroon. In dezelfde update zijn ook de niveaus van respectievelijk 513.75 en 510.50 genoemd. Wordt helemaal ingezoomd dan kan zelfs ook nog het niveau van 512.50 worden aangehaald. De verwachting luidt dat de index vandaag wederom tussen de genoemde niveaus van start gaat. De rode cirkel staat onveranderd ingetekend. Zoals bekend duidt deze het koershiaat welke afgelopen maandag ontstond. Conform verwachting is deze nog niet gesloten alleen de AEX ondervindt daarentegen natuurlijk al onder 515/516 tegenstand. Onveranderd luidt de visie dat we binnenkort over de provinciale weg N515 rijden. Alleen het belang van 510.50 wil ik wel benadrukken. Onder deze eerste steunpilaar schuilt namelijk het gevaar dat alsnog het koersgat wordt gevuld. Het feit dat alle hierboven aangegeven niveaus dicht bij elkaar liggen zegt iets over de huidige marktstatus. Zoals gezegd, de titel van gisteren is nog niet zo slecht gekozen. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

100 reacties op “AEX: Stroef”

 1. Fred says:

  Goedemorgen allen.

 2. jan says:

  Mogguh

 3. Fred says:

  Zo, daar gaan we weer.

 4. Fred says:

  2e helft van de fti short positie profijtelijk gesloten.
  Sorry Bert B dat het weer zo vreemd is.

 5. jan says:

  zo vreemd nou ook weer niet Fred, tenminste ik las dit vanochtend
  https://twitter.com/Geldpakhuis/status/882849490419560448

  1. Fred says:

   Thx Jan, zou zo maar kunnen.

 6. Fred says:

  Bert B = Jan B uiteraard.

 7. E.J. Bruil says:

  Het is vreemd en ongeloofwaardig dat je blijkbaar elke transactie met winst weet af te sluiten, beste Fred.

  1. Fred says:

   En het is nog vreemder waarschijnlijk dat ik tevoren mijn positie meld, vertel wat ik overnight mee neem en wanneer ik hem sluit.(zie ook gisteren en eergisteren).
   Maar als het stoort, dan meld ik niets meer.

  2. jan says:

   Ben echt benieuwd waarom je dat zegt, waarde E.J. Bruil.
   Vreemd en ongeloofwaardig ten opzichte van …. het beeld wat je hebt over hoe traders in het algemeen presteren?

 8. E.J. Bruil says:

  Mijn beeld is dat niemand 100 % van zijn transacties winnend kan afsluiten en bij Fred lijkt dat er wel op, dat vind ik dus vreemd.
  Bovendien heeft het vermelden van transacties geen enkele zin omdat het voor niemand te controleren is of ze daadwerkelijk uitgevoerd zijn.

  Verder mag Fred gewoon doorgaan hoor, maar het meerdere keren per dag vermelden van je transacties lijkt voor mij op een soort exhibionisme, maar misschien doe je andere mensen er een plezier mee?

  1. Fred says:

   Beste Bruil, je hoort mij niet verkondigen dat ik altijd 100% van mijn transacties winnend afsluit.
   Alleen de laatste paar weken is dat “toevallig” wel het geval. Uiteraard maak ik in de loop van een langere periode ook wel eens een verliestrade.
   Ik vind het triest dat je vind dat het te controleren moet zijn of ze inderdaad uitgevoerd zijn.
   Waarom zo wantrouwend?
   Het melden (ook steeds de instap!) deed ik alleen om de waarde volgers hier er voorzichtig attent op te maken dat er tussen het opvolgen van de grote lijnen van GJN ook aardig wat winst te sprokkelen is tussendoor.
   Zelfs in het hypothetische geval dat ik mijn trades alleen zou melden en zelf niet zou doen, hadden mijn postings bij anderen tot winst kunnen leiden, c.q. verlies beperken.
   Maar goed geachte Bruil, als u zo wantrouwend bent t.o.v. mensen die winst maken, dan wel tips die tot winst leiden als exhibitionisme beschouwd, het zij zo.
   Zoals ik in mijn post van 09.37 al meldde: als het mensen stoort dan doe ik het toch gewoon niet meer.
   PS niet onvriendelijk bedoeld hoor, maar ik zou in uw geval toch eens overwegen het middelste horizontale streepje van de letter waarmee uw naam begint met typex te verwijderen 😉

 9. jan says:

  Fred, ik denk dat we beter naar een ander forum kunnen verhuizen, als je dit soort reacties krijgt pffffff

 10. jan says:

  Ik dacht wat extra leven in de brouwerij te brengen, hier en daar visies uitwisselen, kan waardevolle aanvulling zijn op de columns van GJN. Maar als je het goed doet, dan wordt dat telkens niet in dank afgenomen.
  Bij Fred dus ook al.
  Ik begin bijna te denken dat de meesten onder water staan met longs als er zo sjaggie gereageerd wordt.
  Of dit is dan blijkbaar niet het juiste forum. Met uitzondering van enkelen hier. Jammer

 11. DD.Loran.DD says:

  Beste E.J. Bruil,
  Je zou er ook van uit kunnen gaan dat het aan de basis waar is wat mensen hier zeggen in plaats van het in twijfel te trekken. We proberen elkaar hier te helpen bij het traden, als je het ergens niet mee eens bent of het niet gelooft, dan kan je het ook negeren zonder hier nou een onaardige reactie te plaatsen. Dat drukt namelijk zo´n stempel op de sfeer.
  Thx, mvg.

 12. Bert says:

  Beste Loran, Fred en Jan,
  Ben effe wakker geworden. M’n besten, trek je het (Vlaams) “gezever” van dhr. E.J. Brull niet aan. Ieder z’n onderbouwde mening natuurlijk als het maar niet afgunstig wordt. In ieder geval stel ik het zeer op prijs hoe de beleggingen gaan van m’n zéér geachte Forum deelnemers. Idd hun meningen, beleggingsaanpak en zeker hun resultaten zijn voor mij inspirerend en geven voor mij nog méér TA-inzicht als toegevoegde waarden op GJ’s èn Gokhan’s DD’s, updates en reakties.
  Oh ja, ook ik verdien èn verlies bakken dollartjes…per saldo nog steeds leuk om door te gaan.
  Keep up this spirit !
  Tot vanmiddag.
  MVG.,
  Bert

 13. jan says:

  Zo, shorts verzilverd bij 509,3 FTI.
  Gouden tip van GJN en die gozer van twitter (zie post vanochtend), zat ook weer vreselijk goed. Ik weet het is vreemd en ongeloofwaardig maar die twitteraar had het voorbeurs toch exact voorspeld!
  Dadelijk misschien nog een ritje

  1. Fred says:

   Liever niet je trades hier vermelden Jan. Ik maakte ook die fout. Wordt niet geapprecieerd.

   1. jan says:

    🙂 oh ja, sorry

 14. Geert-Jan Nikken says:

  We gaan beginnen aan het koersgat.
  GRS Geert-Jan

 15. Geert-Jan Nikken says:

  …en gevuld..:-))
  GRS Geert-Jan

 16. Fred says:

  509 weggestreept (is te controleren).

 17. jan says:

  Klasse GJN!!! Dank!

 18. DD.Loran.DD says:

  Check. Ik overweeg een long positie als rebound. Of zakt de index nog verder door?

  1. jan says:

   Waarde DD, ik zou niet graag in de schoenen staan van de persoon die antwoord op jouw vraag geeft, wat later ook blijkt te kloppen, krijgt meteen de volle laag over zich heen 😉

 19. Jan B says:

  Het is me al eens eerder opgevallen dat kritische reacties hier niet welkom zijn, vreemd, als je elkaar alleen maar loopt te bevestigen leer je niets.

  Als mensen de behoefte hebben om hun trades te melden moeten ze dat gewoon doen, ik geef gewoon mijn mening daarover, misschien ben ik wel te wantrouwend, maar ik ben ook niet naief, dit is een open forum, iedereen kan zo inloggen.
  Ik heb in mijn omgeving regelmatig mensen mee gemaakt die liepen te pochen over hun winsten die ze op de beurs hadden gemaakt en een jaartje later hoorde je niets meer van ze, dit soort voorvallen zal iedereen toch wel bekend voorkomen?

  Opmerkingen over streepjes in mijn naam en gezer laat ik maar passeren…

 20. Jan B says:

  Ik bedoel: gezever.

  1. Fred says:

   Beste Jan B, je bent met je laatste zin abuis, dat stond in een antwoord aan Bruil.
   Laat jouw B dus alsjeblieft ongeschonden.

 21. DD.Loran.DD says:

  Nou, ik ben niet van plan me verder wat aan te trekken van iemand die ik hier niet eerder in het forum heb gezien en niet lekker uit bed is gestapt vanmorgen. 😉

 22. Geert-Jan Nikken says:

  Middag-Update:
  Het belang van 510.50 is in de DailyDosis van vanochtend onderstreept. Het zakken onder deze eerste steunpilaar heeft ervoor gezorgd dat het koersgat inmiddels is gevuld en de AEX onderweg is naar de laagste koersen rond 507. Let op, onder 507 ligt de weg ook vrij voor 505. De verwachting luidt dat de zone rond 507 echter voor koopinteresse zal zorgen. Dezelfde 510.50 moet nu echter wel als eerste horde worden gezien.
  GRS Geert-Jan

 23. Fred says:

  Bingo, 507.55 kan weggestreept worden. (controleerbaar b.t.w.)

  1. Jan B says:

   Erg flauw..

 24. Fred says:

  Thx Geert-Jan, goed gezien. Uw visie strookt met BV.

 25. Jos says:

  Allé ik zal het voorbeeld geven: ik heb verloren vandaag… Goed voor iedereen?

  1. Fred says:

   Jammer Jos, hopelijk gaat het de goede kant nu op voor jou.

 26. raf says:

  Het zou hier leuker zijn wat meer analyses te lezen op de markten. ik ben alvast een beetje verwonderd over de huidige neerwaartse trend die al ruim 2 maanden duurt. In de huidige context van lage volatiliteit zitten we aan een gemiddelde daling + bijna 2 standaardafwijkingen. Ook naar tijdsduur is bijna 9 weken toch al vrij lang. Meest logische zou zijn dat men vanaf hier krachtig terug zou opveren, maar dat schijnt maar niet te lukken omdat plots de monetaire politiek en de rente centraal staat. Nochtans hebben we nog al dergelijke rentepieken gehad. Mijns inziens moeten we stilaan een sterk herstel zien of anders zou de daling best kunnen gaan versnellen.

  1. Fred says:

   Beste raf, anderzijds “hoe lang heeft de uptrend niet geduurd”?

  2. Fred says:

   Ik denk trouwens dat Trump, N-Korea etc. ook wel een rol spelen hierbij.
   Plus de bomen kunnen toch moeilijk tot in de hemel groeien groeien?

 27. jan says:

  Waarde Jos, nee gun ik niemand, jammer, volgende keer beter

  1. Jos says:

   Dank voor je medeleven Jan 😉

 28. Jos says:

  Nobody knows Raf… Nobody…

  Ikzelf mikte ook op een long, waarover jij spreekt, maar nu dreigt het door te zakken… En kloppen de shorters zich op de borst…

  Voor net hetzelfde geld gaat het gewoon terug omhoog…

 29. Fred says:

  De euro/@ gaat wel erg hard omhoog en de futures omlaag. Lijkt mij een veeg teken….
  En ook weer door de 507,50 gezakt….. Verder nog geen paniekprikker te zien.
  Anderzijds zou je toch wat herstel verwachten richting 509-510.
  Het lijkt mij erg gevaarlijk om nu te handelen voordat er wat meer duidelijkheid is.

 30. Fred says:

  @ = $

 31. Bert says:

  Goedemiddag,
  Hier is een voorbeeld van GJ’s “koopinteresse” : ‘k ook long ingestapt op 507

 32. Bert says:

  Lijkt mij, beste Fred, toch een gunstig instappunt bij 2422 S&P500 rond 15.30 p.m. aangezien die stand afgelopen vrijdag en maandag bij slot ook werd aangetikt waarna ‘t ‘bounced’ naar 2433-2435.

  1. Fred says:

   Daar kun je heel goed gelijk in hebben Bert, maar als BV onzeker is, dan wacht ik eerst gewoon ff af.

 33. Bert says:

  Er gaat niks boven zo’n verstand in de hoop dat je toch niet die b…bedoelt op de tribunes van dat
  stadion in 040 ?

  1. Fred says:

   Nee van voetbal heb ik geen verstand 😉

 34. Fred says:

  Beste Geert-Jan, als het de andere niet te veel stoort dan zou ik graag willen weten of u zelf momenteel een positie long dan wel short hebt ingenomen.
  Bij voorbaat dank.

 35. Bert says:

  Ook GJ verwijst vandaag in zijn DD naar het opvang-trampoline- punt 2422 S&P500

  1. Fred says:

   Klopt, maar het kan n.m.m. ook weerstand vormen nu. Daarom heb ik GJ ook net gevraagd of hij een positie heeft momenteel.

 36. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Fred,
  Uiteraard wil ik antwoord geven op uw vraag…ik heb vanochtend een short gespeeld op de breuk van 510.50…deze heb ik te vroeg rond 508 gesloten…en ja…ik ben zojuist met het heroveren van 507 long gegaan…
  GRS Geert-Jan

  1. Fred says:

   Dank je Geert-Jan.

 37. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Excuseer dat ik dit vraagje plaats op de AEX reaktie colom, maar vindt u ook niet dat bij 2422 S&P500 ( eerder 3x opgeveerd) een long “stapje voor stapje”/buy-the-dip is voor (wellicht) “sell the rally” bij indexpunt 2433 ?
  Alvast bedankt.
  MVG.,
  Bert

 38. Jan B says:

  Ha ha, beste Fred , het stoort mij totaal niet. Het weten of iemand anders long of short zit is leuk, maar de filosofie waarom iemand dat gedaan heeft is veel interessanter.
  De exacte manier waarop en met de prijzen erbij heeft voor mij geen enkele toegevoegde waarde, maar dat had je al begrepen?

  1. Fred says:

   Ja Jan, dat had ik begrepen.

 39. patrick says:

  Vandaag kleurt de Day, Weekly en Montly Candle rood……down, down, down.

  1. Fred says:

   Aha, juist ja.

 40. Wieztendorf says:

  Fred,

  shs 513,7 – 510.10 naar de 506,x maakt g3
  me dunkt.
  (of a van c)

  grs

 41. Bert says:

  Vraagje, ingstapt AEX op 507, is punt 510.50 (ex-steun) nu weerstand omdat oude gap is gesloten?
  Thks., bert

  1. Fred says:

   N.m.m. wel en 509 ook.

 42. Bert says:

  Fred, bedankt voor de 2 uitstappunten.

  1. Fred says:

   Garantie tot de deur Bert. 😉

 43. Fred says:

  Beste Bert, ik ben toch bang dat die sp 2422 weerstand i.p.v. steun vormt.

 44. Geert-Jan Nikken says:

  Persoonlijk denk ik dat 2416 belangrijker is…denk ook niet dat 2422 nu ineens weerstand is….
  GRS Geert-Jan

  1. Fred says:

   Beste Geert-Jan, dat zou goed kunnen.

 45. Bert says:

  Beste Fred,
  M’n Ft.Lauderdale deur ? 🙂
  2422: ja, je hebt gelijk; maar ‘k ben toch een beetje eigenwijs en ben met een klein deel ingestapt op
  2422 en het resterende nu op 2418. Misschien een beetje teveel ‘pushen’ van mijn kant maar “what
  the heck”…

  1. Fred says:

   Beste Bert, nee niet die gepantserde stalen deur, gewoon een vurenhouten. 😉

   1. Bert says:

    Beste Fred,
    Fort…gepantserde..edoch…ook m’n deur is van hout, dus uw garantie geldt

    1. Fred says:

     Hahaha 😉

 46. Fred says:

  Best leuk eens langs de zijlijn naar de wedstrijd kijken.

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Misschien is cheerleading iets voor u?….:-)))
   GRS Geert-Jan

 47. DD.Loran.DD says:

  De S&P inmiddels door de 2416.

 48. Bert says:

  Beste Loran,
  ‘t is maar goed dat de EUR/USD zo goed opveert…per saldo ben ik “still tickled pink”

 49. Fred says:

  Hmmmm euro/$ 1.14….

 50. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde,
  En er ook weer boven…nu maar hopen…dat de S&P raket….van betere kwaliteit is dan die dingen van….Kim Jong Un…
  GRS Geert-Jan

 51. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dat lijkt mij een kwestie van naar welke richting je ze afschiet…
  MVG.,
  Bert

 52. Bert says:

  Zoals Gokhan mij geleerd heeft, op “winst-tijd” in (gedaan gisteren op 1.1345 EUR/USD) èn uitstappen (nu op 1.1399 EUR/USD).
  Zelfs deze “010-er” volgt braaf die “020-er”

 53. Fred says:

  Hé, daar was de 509 weer even….

  1. Bert says:

   Heb toch de 507AEX niet uitgesloten; denk zelfs aan te houden na 510.50 voor richting 512 om 22.00 uur….

 54. Jos says:

  Hey Geert-Jan, je zegt eerst zat je perfect short, dan zat je perfect long… weliswaar iets te vroeg uitgestapt… maar jij zit precies ook altijd en alleen maar juist ???

  1. Fred says:

   Maar Jos, dat kan toch niet! En trouwens het valt ook niet te controleren 😉

   1. Jos says:

    Ik vind, Fred, als Geert-Jan dat beweert moet hij dat ook bewijzen ? Is makkelijk om zo een site te hebben en te beweren dat je telkens goed zit ?

    1. Fred says:

     Ja en het pleit ook in zijn nadeel dat hij zijn instap niet meldt!
     Het lijkt wel op een soort exhibitionisme en straks gaat hij zich nog op de borst kloppen ook!
     B.t.w. Jos, gaan je longs nu goed? 😉

     1. Jos says:

      Yep, Fred, mijn longs gaan nu eindelijk zoals ik het voorzien had… tijd om er terug mee beginnen uitpakken hier, met mijn vele successen ???

     2. Jan B says:

      lange tenen Fred?

 55. Bert says:

  Beoordeelde “judge” Jos 🙂

  1. Fred says:

   Maat 44 Jan B.

   1. Jan B says:

    Had ik niet verwacht…

 56. Bert says:

  Beste Jos,
  Hier in de VS hebben 5 dagen per week “People’s Court” :http://peoplescourt.com/
  Mischien wil GJ wel daarheen om te “bewijzen”…

 57. Fred says:

  Wij verlaten station 510,50 weer en vervolgen onze reis vol verrassingen.

 58. Jan B says:

  Beste Bert,
  Misschien vind je mij wel een B… op de tribune van 040, maar mag ik je toch wat vragen?

  Hoe denk jij eigenlijk over de vier staten in de V.S. die recent failliet zijn gegaan, is dat slecht bestuur, politieke onwil om samen te werken of staat de V.S. er veel slechter voor dan wij hier denken?

 59. Fred says:

  Dienstmededeling op het volgende station wordt deze trein gesplits. Het voorste deel gaat door naar Skandinavië, de achterste helft naar Marseille.

 60. Fred says:

  Heel goed Jos 😉

 61. Fred says:

  Zo, het was vast weer een guitig dagje voor iedereen. Rest mij nog u allen een prettig aperitief uurtje te wensen en daarna een voortreffelijke maaltijd.
  En voor Bert uiteraard een verfrissende duik.

 62. Bert says:

  Beste Jan B.,
  Uiteraard is dit politiek getint. Immers gisteren kwam het bericht dat “credit-rating agencies” zoals
  Moody’s weer op hun ‘rating’ dreigement om Illinois schuld naar ‘junk’ status te ‘downgraden’
  terugschreden. En dat omdat de uit merendeel Democraten bestaande Senaat van deze staat met steun van de Republikeinen de veto over belastingverhoging door Gouveneur Rauner wegstemde. Dat neemt niet weg dat zulke soort obligatiehouders oplettend moeten blijven omdat -zoals men hier tegenwoordig van mening is – politici zeer gemakkelijk dit soort zaken uitspelen zoals de Repubikeinen hun hervormings principes
  Vandaar ook dat de NYSE indexen niet meer reageren op “weer een junk status van zulke staten obligaties”.

 63. Jan B says:

  Dank voor je heldere antwoord, ik vermoedde al dat het met het verrotte politieke klimaat te maken had.

  Succes met je handel!

 64. Bert says:

  Golven en strand bieden nu véél meer plezier dan de beurzen.
  Welterusten.
  MVG.,
  Bert

  1. Fred says:

   Truste Bert.

 65. Maurice says:

  Beste Bert,

  Helemaal met u eens.
  Lekker plonzen in de oceaan en dan cruisen met de Azur !

  mvg
  Maurice

Laat een reactie achter