AEX: Stemmen

In de achterliggende dagen luidde de verwachting dat de AEX nog een keer de zone 510-508 zou betreden. Zo geschiedde! Het laagste punt van dinsdag ligt vrij exact op de voormalige weerstandslijn van het grote koerspatroon. Daarnaast is de gap nagenoeg gevuld. Toch lijkt dit slechts het halve verhaal.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Laat doorbroken trendlijnen nog even staan. Vaak vervullen zij later opnieuw een rol. Alleen dan wel in omgekeerde functie. Aldus de theorie. De koersontwikkeling deze week is een schoolboek-voorbeeld van deze theorie. De voormalige weerstandslijn van de Broadening Formatie deed gisteren dienst als steunpunt. Daarnaast heeft de AEX de zone betreden welke afgelopen maandag en gisteren werd aangemerkt als magneetzone. Zoals de theorie aangeeft stonden de kopers inderdaad op het punt van de voormalige weerstand in rijen van drie opgesteld. De positieve ondertoon van de laatste handelsuren van dinsdag krijgt vanochtend naar alle waarschijnlijkheid een vervolg. Rond 512 wordt het dan interessant. Om maar in de beeldspraak van vandaag te blijven: beleggers moeten rond 512 stemmen. Want de positieve eerste zinnen van deze column vormen momenteel slechts de helft van het huidige verhaal. De zone 512 is gebaseerd op de dalende trendlijn over de meest recente toppen.

In de kleinste grafiek zit het koersverloop van deze week gevangen in een dalend kanaaltje. De onderkant van het kanaaltje ligt vanochtend grofweg rond 508. Weten de kopers de AEX in de eerste uren niet door het niveau 512 te drukken dan mag de slotzin van gisteren weer worden aangehaald. Nog steeds staat in de kleinste grafiek ook een mogelijke PR ingetekend. Deze lijkt effectief te worden boven 512. De nieuwe berekening van deze set-up komt uit op 519. Net als gisteren geldt dat het koersverloop eerst aan de neergelegde vereisten moet voldoen, alvorens de PR effectief wordt. Het afwachten heeft gisteren immers ook geen windeieren gelegd. De vaste lezer weet:  Reageren, niet Anticiperen! Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

9 reacties op “AEX: Stemmen”

 1. taburger says:

  Goedemorgen Geert-Jan, de index is al redelijk snel door de 512 gegaan. Er lijkt gestemd te zijn voor de weg naar boven, het lijkt niet op te kunnen.

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Waarde TAburger,
   Volgens mij is de strijd met de zone 512 nog in volle gang.
   GRS Geert-Jan

   1. Hoekstra says:

    Geert-Jan, bij mij staat de AEX nu op 513 (= boven de in uw column genoemde 512) en daarom begrijp ik uw strijdkreet niet. Wilt u die toelichten ?

    1. Geert-Jan Nikken says:

     Waarde Hoekstra,
     Zeer zeker wil ik dat. Ik bekijk de ontwikkeling van de AEX altijd in samenhang met de indicator. Het klopt uiteraard dat de index kortstondig boven 512 is geweest. Als beleggen echter zo makkelijk was dat 512.99 short is en 513.00 long, dan zat ik al lang in Ibiza op het strand. De handel is nu 5 kwartier onderweg waarbij nagenoeg 95 procent van alle noteringen tot nu toe als eerste drie cijfers een 5 een 1 en een 2 hebben. Vandaar mijn opmerking: in volle gang.
     GRS Geert-Jan

     1. Hoekstra says:

      Dank voor de toelichting. De huidige-11:03:45 stand 512,00 bewijst, uw gelijk.

     2. taburger says:

      Dank idd voor de toelichting, het is (voor mij in elk geval wel) regelmatig de vraag van wanneer je nou daadwerkelijk reageert ipv anticipeert.

 2. lady Curzon says:

  513.80/14.20 dan weer down naar 488/90 ???

 3. Geert-Jan Nikken says:

  De update van de grafiek staat in de column.
  GRS Geert-Jan

  1. spike says:

   greetz

Laat een reactie achter