AEX: StelRegel GHS!

Naast de theorie van het koersgat bestaat ook de theorie van de gemiddelde lijn. Deze theorie liet gisteren van zich horen. Nu de AEX de onderkant van het trendkanaal heeft bereikt en opgevangen is door de korte gemiddelde lijn speelt opnieuw de theorie van het koersgat.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Het was het schuren tegen de bovenkant van het trendkanaal uit de dag-grafiek waarom in de achterliggende dagen de toon van deze column negatief was. In een rechte streep is de AEX van de bovenkant van dit kanaal naar de onderkant van het kanaal gestuiterd. Een beweging welke in “de Dikke Nikken” bekend staat als stelregel GHS: Goed, Hard en Snel! De Rode Cirkel is gevuld. Zoals reeds in de inleiding opgemerkt is de graadmeter niet slechts opgevangen door de steunlijn welke al enkele weken in de dag-grafiek staat ingetekend. Het was ook de eerste gemiddelde lijn uit dezelfde grafiek die haar naam eer aan deed als steunkussen. (Zie in deze ook de updates in de chat onder de column van gisteren.) Door de lagere opening van woensdag is opnieuw een koersgat ontstaan. In de intra-daggrafiek staat vanaf vandaag dan ook weer een nieuwe Rode Cirkel ingetekend. De theorie stelt dat deze gevuld worden. Dat betekent dat de focus voor de AEX voorzichtig gericht mag worden op dit rondje.

Met deze cirkel gaat een koerszone rond 512/513 gepaard. Bij overmatig enthousiasme is zelfs 515 mogelijk. Vooralsnog wordt deze mogelijke ontwikkeling als reactie-beweging bestempeld. De oplettende lezer heeft immers ook de rode cirkel in het verloop van de RSI gezien. Wel moet worden opgemerkt dat de laatste dag-bar zich laat omschrijven als een hammer low op steun en dat zich in de dag-grafiek de mogelijkheid voordoet van een nieuwe PR. Houd dit gegeven in het achterhoofd. Voor nu echter slechts 512/513 en mogelijk 515. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

18 reacties op “AEX: StelRegel GHS!”

 1. taburger says:

  Goedemorgen Geert-Jan, wederom mijn dank voor de heldere column en de intradag updates die je tegenwoordig ook geeft. Ik bekijk vandaag bij welke van de door jou genoemde niveaus ik mijn longs de deur wijs.
  Succes allemaal.

 2. Hoekstra says:

  Goedemorgen Geert-Jan, waarom laat u de dalende toppenlijn in de intradaygrafiek niet beginnen op 10 maart ?
  Op 21 maart werd die slechts kort doorbroken.

 3. Geert-Jan says:

  Waarde Hoekstra,
  Ik ben zo vrij om aan te nemen dat u de stijgende toppenlijn bedoelt…het was deze lijn waar eerder deze week naar is verwezen als weerstand…je kunt hem ook op 10.maart starten…maar dat verandert niets aan de analyse…
  GRS Geert-jan

  1. Hoekstra says:

   Ik bedoel de dalende toppenlijn van de RSI.

 4. Hubert says:

  Goede Morgen Traders,
  Geert-Jan staat er in de kleinste grafiek dan ook niet een Neg.Rev. nl op 21/3 17.00 en 22/3 16u 30

  1. Geert-Jan says:

   Waarde Hubert,
   We zijn gisteren…op de hoogste 30 minuten bar van het herstel gesloten…
   GRS Geert-jan

 5. Geert-Jan says:

  Of doelt u op de RSI lijn?
  GRS Geert-jan

 6. Geert-Jan says:

  Waarde Hoekstra,
  U was me net voor…voor deze lijn geldt hetzelfde…als je op 10 maart start…blijft de strekking van het gevaar hetzelfde…
  GRS Geert-jan

 7. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde,
  De middag-update staat weer live. Ook in de kleinste grafiek werkt het principe van de gemiddelde lijn (zie groene pijl). Op verzoek van waarde Hoekstra is de lijn over de RSI toppen gestart op 10 maart. Met het naderen van de zone 512/513, nadert de RSI de dalende toppenlijn. Een ondersteuning voor de visie dat het spannend wordt rond genoemde eerste zone.
  GRS Geert-jan

 8. Hoekstra says:

  Bedankt Geert-Jan. De onderkant van het koersgat is bereikt.

 9. Yathzee says:

  Dunne handel vandaag..

 10. JanB says:

  Is GJN bezig om aandelen bij te kopen totdat het koersgat is gevuld om vervolgens zijn longs te sluiten? 🙂

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Ik doe mijn best…:-)
   GRS Geert-Jan

 11. taburger says:

  Longs nu weggedaan.

 12. Geert-Jan says:

  In het kader van de transparantie…zojuist mijn long gesloten…
  GRS Geert-jan

  1. JvG says:

   Bedankt weer GJ voor uw visie, openheid en eerlijkheid ook ik heb bij AEX 513 afstand genomen van de longs en kan zeggen dat was een fijn moment. Nu eens aanzien of we toch nog wat meer up krijgen of dat de volgende beweging eerder zuidwaarts gaat. Voorlopig is deze binnen en winst is pas winst als hij ook echt bijgeschreven is.

 13. Hoekstra says:

  GJ loves it, when a plan comes together (koersgat dicht en S&P-doel ook bereikt)

 14. JanB says:

  Het lijkt mij dat het gelukt is, proficiat GJN. Nu even afwachten…..

Laat een reactie achter