AEX: StandVastig

Precies tijdens de lunch liep de AEX gisteren door de diagonaal oplopende trendlijn onder het recente koersverloop. Waarvan Akte! Na de breuk bleef een daling echter uit. Vanochtend kan de graadmeter de voormalige steunlijn gaan testen.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

De ingetekende rode cirkel duidt de situatie dat de AEX gisteren het stijgingstempo van de achterliggende dagen niet kon bijhouden. De breuk van de trendlijn heeft echter nog niet geresulteerd in aantrekkingskracht van de niveaus 491 en 488. Door de zijwaartse beweging van gisteren is in de RSI echter wel afkoeling opgetreden. Dit geeft aanleiding om rekening te houden met de gisteren reeds benoemde 496. Vraag is nu of de stijging naar dit niveau niet de terugtest op de doorbroken trendlijn is. Een klassiek geval van UPG. Indien blijkt dat de euforie vanochtend kort beleefd is, dan kan de weg ingezet worden naar 491 en 488 respectievelijk.In een eerdere column is verwezen naar de PR in de dag-grafiek. In de achterliggende dagen kreeg ik vragen waarom ik deze set-up niet benoem. Zoals gezegd, deze is wel degelijk benoemd in eerdere columns. Vandaag heb ik de PR ingetekend. Het richtpunt van dit patroon komt uit op 506. Niet voor niets loopt er al weken een horizontale lijn in de dag-grafiek mee rond 505.

Zoals bekend luidt de visie dat de AEX niet in een rechte lijn doorloopt naar dit niveau. De verwachting van een aanstaande correctie blijft vooralsnog het gehanteerde scenario. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

16 reacties op “AEX: StandVastig”

 1. mikeonyx says:

  Thx GJ

 2. Peter says:

  Opening zal gezien de stand van de future al boven de 496 en wellicht zelfs boven 497 komen . . . . . .

 3. Hubert says:

  Goede Morgen Traders,
  Er is nou wel divergentie in de RSI van de 30 min. grafiek ontstaan. Ook heb ik verschillende keren aan de PR in de daggrafiek gerekend maar kom steeds op hogere koersdoelen uit. Vraag me dus af hoe G-J aan 506 komt. Ik begrijp het koersdoel 506 wel (dat is WRST uit 2015) maar mijn berekening van de PR ligt een stuk hoger al is dat geen 520 wat ik eerder eens berichtte.

 4. Peter says:

  Het kabbelt tot nu toe rustig voort tussen 495.5 en 496.5 Op dit moment precies 496. 00
  Ik ben benieuwd wanneer we deze range verlaten en waarheen de reis ons brengt.

 5. Yathzee says:

  Lijkt veel op gisteren.. nog maar wat corrigeren in tijd.. durven er nog mensen short te gaan?

 6. Patrick says:

  Net als gisteren navegeren tussen de Daily Open en de Pivot.

 7. Peter says:

  Een rondje langs de diverse analisten levert het beeld op dat ze allemaal een correctie verwachten, of moet ik zeggen verwachtten? Onzekerheid sluipt de lijnentent in want ook erkent men vrijwel allemaal dat de AEX (veel) hoger is opgelopen dan verwacht en er eigenlijk enkel (korte) correcties in tijd plaatsvinden waarna “we” gewoon weer verder stijgen. Durf je nog short te gaan? Het lijkt tegen beter weten in. Ik heb nog shorts met stop op 497.5 maar of ik die aan het eind van de beursdag nog durf over te houden? De middagkoersen moeten het maar vertellen en misschien wil GJ tegen het einde van de beursdag nog zijn visie/verwachting van dat moment met ons delen? De euforie (lees: stijging) van vanochtend was uiteindelijk vrij ingehouden maar wordt tot nu toe wel vastgehouden . . . .

 8. E.J. Bruil says:

  Sinds herfst vorig jaar wordt er al gepraat over een correctie, de koersen stonden toen rond de 450. We zijn nu maar liefst 45 punten gestegen en nog steeds wordt er door de meeste technisch analisten, ook GJN, gesproken over een correctie, op basis waarvan?
  Technische analyse is interessant om te volgen maar het kan geen kwaad om ook gewoon je boerenverstand te gebruiken.
  Grafieken staan soms vol met horizontale lijnen, diagonale lijnen, weerstanden en steunen, dan vind ik het niet gek als kritische volger van TA dat de koers van de AEX elke dag wel eindigt op zo n lijn of in de buurt ervan.

 9. Bert says:

  Ook de S&P500 denk ik verlaat nu GJ’s neergelegde “terugtest visie”.
  Wordt het toch via de ‘Staart’ naar de (Rotterdamse) ‘Kop van Zuid’ gaan,
  waardoor GJ’s visie ‘plonst’ in de Nieuwe Maas ?

 10. ap says:

  vroeger had je nog wel eens correcties…was veel leuker

 11. Patrick says:

  Als alle shorts gesprongen zijn en het merendeel long zit, dan volgt de correctie…naar 478 of zo …

  1. Wilco says:

   Ik denk een stuk dieper.

  2. Maurice says:

   helemaal met je eens. ik zit al short sinds vorige week ( 488 ), maar laat mijn maart putten gewoon lopen, alles of niks, want nu nog long gaan……nee
   na de expiratie vrijdag gaat het draaien

 12. Jan B says:

  Kijk naar de markt jongens en die is opwaarts…. elke keer maar weer hopen op een correctie, daar ga je geen geld mee verdienen.

 13. Bert says:

  Idd., waar is GJ? …..valt nu het S&P 500 “heitje” ?( 010 voor “kwartje”)

Laat een reactie achter