AEX: Stampertje

Hoe vaker en hoe harder je op een ondergrond slaat, hoe steviger de bodem wordt. Aldus een van de wijsheden uit de Dikke Nikken. Zolang de AEX boven 426 noteert blijft de mogelijkheid van herstel aanwezig. Aldus de rode draad van vorige week. Aldus de rode draad van deze week.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Vorige week is ingezet op de mogelijkheid van herstel. In meerdere columns is aangegeven dat dit herstel zwaar bevochten zal zijn. Herstel moet dan ook gezien worden als een correctie. De verwachting luidt niet dat de AEX al een langere termijn bodem heeft gezet en dat de focus nu op 475 gericht mag worden. Afgelopen week heeft de graadmeter op slotbasis van vrijdag tot vrijdag een goede twee indexpunten weten aan te dikken. Zoals gezegd, enig herstel is zwaar bevochten. Helemaal als in het achterhoofd wordt meegenomen dat een groot deel van deze twee indexpunten vanochtend tijdens de start van deze week al weer ingeleverd gaat worden. De insteek van deze column blijft echter onveranderd. Zolang de AEX zich staande weet te houden boven 426, en de verwachting luidt dat zij dit voorlopig nog blijft doen, blijft de blik gericht op voorzichtig hogere koersen. Herstel als adempauze, geen herstel als een nieuwe significante opwaartse beweging.

In de intra-daggrafiek staan twee horizontale trendlijnen ingetekend. De onderste op de reeds aangehaalde zone rond 426. De bovenste getrokken rond 439. Binnen deze brede range kunnen nog tussenzones worden aangebracht. De valkuil ligt echter in de mogelijkheid om teveel in te zoomen. Met nadruk wordt nog een keer het belang van het niveau 426 vanuit de dag-grafiek benadrukt, maar zoals hierboven aangegeven luidt de verwachting dat dit niveau de komende dagen nog zal standhouden.

Ondanks Tweede Pinksterdag verzorgt TradeIdee ook vandaag weer de WeekAftrap. Schrijf in en Doe Mee! U kunt uw vragen en of opmerkingen voor het lunch-webinar nog onder deze column plaatsen. Vanaf 12.00 uur zullen uw vragen dan worden besproken.

LunchWebinar: de WeekAftrap.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3

 

 

2 reacties op “AEX: Stampertje”

 1. John Doe says:

  Typo?: Hoe vaker en “hou” harder

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Hi John,

   Dank voor uw scherp oog. De typo is aangepast. Persoonlijk vind ik wel dat er liefde uit blijkt…hou versus hoe…

   GRS Geert-Jan

Laat een reactie achter