AEX: SpanningsLoos

De AEX wandelt weliswaar netjes binnen de aangegeven grenzen, maar echt spannend wil het vooralsnog niet worden in 2017. Het eerste haarscheurtje in het vangnet rond 484 werd gisteren zichtbaar. Reden om onveranderd rekening te houden met 481 in eerste instantie.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Het patroon van achtereenvolgende lagere toppen en lagere bodems, zoals deze zich heeft ontwikkeld in de kleinste grafiek sinds de start van 2017, heeft gisteren een vervolg gekregen. De aanname dat de neerwaartse druk op 484 aan het toenemen is, is gisteren bevestigd met eerste koersen onder de voormalige weerstandslijn van de bandbreedte 484 tot 481. Zoals in de column van gisteren aangegeven mag op basis van het dalende patroon en het niet optreden van 484 als springplank aangenomen worden dat de AEX verder kan verzwakken tot aan de steunlijn van de voormalige bandbreedte. Oftewel kan doorzakken tot aan 481. Het feit dat de RSI al dagen in de onderste helft van haar bandbreedte fluctueert ondersteunt deze visie. Wel moet worden opgemerkt dat al lange tijd ook geen duidelijke OS-notering heeft plaatsgevonden.

Reden om aan te nemen dat de AEX niet gelijk in een vrije val terecht zal komen. Wel staat in de inleiding genoteerd dat de focus is op 481 in eerste instantie. De verwachting luidt dan ook dat de huidige ontwikkeling niet slechts bij 481 zal blijven. De ontwikkeling in de RSI in de dag-grafiek geeft, zoals gisteren gemeld, voeding aan deze gedachte. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

6 reacties op “AEX: SpanningsLoos”

 1. Jurrian says:

  op het hoogste punt een klein shortje gedaan. 🙂

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Dat zijn veelal de beste….short op de top…long op de bodem…:-)
  GRS Geert-Jan

 3. taburger says:

  Ben wel benieuwd wat de invloed zal zijn van Trump vanmiddag. Je zou zeggen dat het effect van zijn benoeming en zijn beloftes de afgelopen weken al is ingecalculeerd, maar ik heb het gevoel dat het alsnog flinke uitschieters gaat opleveren. Vermoedelijk weer naar boven, met de DJ boven de 20k?
  De voorspellende waarde van TA lijkt momenteel op een laag pitje te staan.

  1. Wilco says:

   Helemaal mee eens. Ik zit daarom ook long vandaag nadat de dalende toppenlijn van de laatste dagen doorbroken werd. Ik denk dat we de komende tijd best nog naar 500 plus kunnen gaan alvorens er een forse correctie komt.

 4. Jurrian says:

  Haha, hij vliegt er net zo hard (automatisch) weer uit.

  1. taburger says:

   Je bedoelt dat de DJ net zo hard weer daalt na de 20k aangetikt te hebben? Volgens mij hebben de afgelopen weken laten zien dat alles mogelijk is, ook het langdurig in een rechte lijn stijgen van de index. Het manipuleren van de beurskoersen leek daarbij hoog in het vaandel te staan, dus wie zegt dat dit nu stopt? Tevens zorgt de ECB voor een vangnet, dus een significante daling zou mij verrassen.

Laat een reactie achter