AEX: Slag om 555

Gisteren liep de stijging van de AEX stuk op 555. De Slag om deze belangrijke weerstand lijkt echter nog niet beslist. Vandaag het vervolg.

De MA-lijnen staan in de kleinste grafiek weer in lijn, oftewel MA20 boven MA50 boven MA200. De lijnen zijn stijgend en de AEX noteert boven alle drie de lijnen. De RSI is gisteren OB geworden. De eerdere NR is vervallen. Allemaal positieve puzzelstukjes.

Op 555 staat echter onveranderd de horizontale lijn getrokken. De euforie van maandag wist deze weerstand, welke is gebaseerd op de oude toppen van eind 2018 en eerder in maart al een keer als draaipunt fungeerde, nog niet te doorbreken. Vandaag opnieuw dus aandacht voor de koersontwikkeling op en rond 555.

Maandag is een openingshiaat ontstaan. Gistermiddag fungeerde de bovenkant van de omissie op 552 netjes als steun. Anders verwoord, met koersen boven 552 blijft de Slag om 555 in volle gang. Wat als de weerstand kraakt?

Boven 555 kan de AEX in de komende sessies doorstoten naar 561.50. Onder 552 geldt uiteraard dat het koersgat opgevuld kan worden. De onderkant is gisteren gezet op 549.

AEX-IntraDagGrafiek

In de dag-grafiek staat uiteraard dezelfde lijn op 555 getrokken. Zoals in de eerste DD van deze week besproken gaat in de dag-grafiek niet alleen de aandacht uit naar de koersontwikkeling rond 555, maar ook naar de verdere stappen van de RSI. Het centrale vraagstuk is of de indicator in de komende sessies het patroon van lagere toppen, welke al sinds februari zichtbaar is, kan doorbreken.

De verwachting luidt van niet.

AEX-DagGrafiek

Met de laagste koers van vorige week heeft de AEX in de week-grafiek netjes de MA50 uit deze grafiek aangetikt. Gemiddelde lijnen fungeren vaak als steun- of draaipunt. Let op dat de toppen in de RSI al sinds midden 2017 achtereenvolgend lager liggen. Daarnaast noteert de indicator in een Bear Market Range en noteert de MA20 duidelijk onder MA50.

Reden om nog steeds niet al te positief op het verloop van de AEX te worden.  Wordt Vervolgd!

AEX-WeekGrafiek

Middag-Update:

AEX-IntraDagGrafiek

Ivm andere verplichtigen vandaag een vroege update. Het koersverloop in de eerste uren doet de gekozen titel van vandaag eer aan. Het draait en draalt een beetje rond 555. Dat gezegd hebbende, kan opgemerkt worden dat dit slechts de helft van het verhaal is. De RSI is opnieuw OB en de lijn op 555 begint als steun te fungeren. Dus pas onder 555 verzwakt het beeld. De strijd is dus nog in volle gang. Met verwijzing naar de titel: De Slag om 555! Wordt Vervolgd.

48 reacties op “AEX: Slag om 555”

 1. Jos says:

  Goedemorgen allen, een gezonde correctie kan geen kwaad. De indices lijken allemaal wat hoogtevrees te krijgen 🙂

 2. Jan B says:

  Hoogtevrees Jos? Daar had je het eerste kwartaal constant last van. 🙂

  1. Jos says:

   Je moet niet zoveel terug kijken Jan B je leeft te veel in het verleden is me opgevallen. Beleggen is vooruitkijken in het tweede kwartaal 🙂

 3. Jos says:

  De RSI in de daggrafiek is mogelijk een volgende lagere top aan het maken dus de kans dat we hier gaan corrigeren is groter aan het worden…………..veel succes eenieder.

 4. Henk Heus says:

  Golden cross daggrafiek, dus ik zou maar snel long gaan. Tis net schilderkunst, GJ.

  1. WP says:

   Toch is de oude top nog even een obstakel lijkt het daarboven idd hoog sammy kijk omhoog sammy 😉

 5. ed says:

  ik zie ook geen enkele aanleiding om hier short te gaan,

 6. string says:

  Goede Morgen…
  Zo zeg héé…de standpunten zijn weer vastgelegd voor vandaag…vanaf nu graag onderbouwde TA…

  1. ed says:

   koers boven 552 , rsi boven 60

  2. Henk Heus says:

   indicatoren op dag en week ijzersterk. dubbele bodem macd.

   Brexit wordt de squeez van de eeuw . Misschien was dat wel de opzet.
   De problemen in o.a. Italië worden gewoon even genegeerd.

  3. ed says:

   foto

 7. Jos says:

  Toch zijn er wel wat puntjes die het rechtvaardigen, drie dubbele top 555. De RSI daggrafiek kan de stijging niet meer bijhouden en sinds begin februari zitten we in een range van 530 – 555 is toch ook niet echt zeer bullish. Maar goed zo heeft iedereen zijn puntjes het is maar net welke horizon je hebt, dagen weken of maanden.

  1. ed says:

   het is toch wel prettig om wat punten mee te pakken in een range van 25 punten. kijk als er sprake is van een ranger van 10 punten of minder wordt het lastiger

  2. Phoenix says:

   Laten we nog even wachten Jos. Als de AEX straks door de 555,50 wordt gedrukt, dan is het klaar met de dubbele top. Ik geloof in de kracht van TA, alleen er is een kracht die groter is (zie de afgelopen 3 maanden).

   1. Jos says:

    Phoenix, ik zelf geloof nooit zo in een weerstand met een 555,5…………….geloof meer in een weerstand zone van enkele punten……vamos a bajar.

   2. WP says:

    Tja dat geloof ik ook, dat is astrologie maar ik weet dat dat hier not done is. Ingevolge astro gaat deze stijging tot ca 10-15 april door. Faites vos jeux 😉

 8. roger.deron says:

  Belga = bron – 3 u geleden
  De Europese markten houden in hun prognoses geen rekening met een scenario waarin het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie dondert zonder akkoord. Dat zegt de Europese Centrale Bank. Een brexit zonder akkoord kan de markten “in de chaos storten”, zegt vicevoorzitter Luis de Guindos.
  Volgens De Guindos hebben de markten in hun prognoses geen rekening gehouden met een scenario zonder akkoord, maar enkel met een brexit die mét een deal kan worden beklonken. “Dat mogen we niet negeren. Markten overreageren soms, vooral als er iets gebeurt dat niet volgens scenario is.”
  De vicevoorzitter van de ECB verwacht onder meer een impact op de wisselkoersen, de aandelenmarkten en de rendementen op obligatieleningen. Bovendien zit de economie, zowel Europees als mondiaal, in een fase van groeivertraging, wat het risico nog verhoogt, zegt De Guindos.
  Maar de brexit blijft wel “beheersbaar”, maakt de Guindos zich sterk, omdat de Europese instellingen en de lidstaten maatregelen hebben genomen om de impact te minimaliseren. Ook de privésector is volgens hem “beter voorbereid dan zes maanden geleden”.

 9. Moneymaker says:

  Druk op 555-556 wordt opgevoerd! RSI wel Ob wel dus long is nu de weg! Eerste obstakel 561.. en daarna 566 echter verwacht ik niet dat ze de kans op evenaring 576 de komende weken laten schieten! S&p komende Dagen naar 29.. en wellicht hogere top😉😉😉😉 kortom uppedeupperdeup!!!

  1. ed says:

   Volgens mij denkt usmarkets daar anders over, gelet op hun ochtend journaal,

   1. WP says:

    zou die scheef zitten?

    1. WP says:

     ja dus volgens commentaar op die site, hmm jammer van zijn 100% score

  2. WP says:

   Met het met je eens 556 eenmaal overwonnen kan verder omhoog komende dagen, let wel cijfers van vrijdag zijn belangrijk https://invst.ly/afvh6

 10. roger.deron says:

  DAX heeft 200 MA (11716) gebroken – kan nu als steun fungeren – indien ja bij terugtest kunnen we richting 11800 – zal de AEX mogelijks mee op sleeptouw nemen voor uitbraak – eerst nu de DAX volgen

  1. string says:

   Als Duitsland Nederland wil meenemen naar hogere regionen…moet Duitsland dan eerst niet voorbij de vorige top van 19 maart…
   Ik denk dat Duitsland dat nog achterloopt…en betwijfel nog altijd of daar ‘n hogere top gaat komen maar…we gaan het zien…
   En zoals altijd…Immer ohne Gewähr…

   1. string says:

    De divergentie in de DAX/CFD 30′-grafiek is ook erg dreigend…er zal na 13:00 uur ‘n begin kunnen worden gemaakt met ‘n correctie van de zwieper omhoog…waarbij de RSI aan einde van het ND-proces niet meer OB gaat…en als dat gebeurt dan kan het snel omslaan…

   2. roger.deron says:

    Top maart was +/- 11820 – blijven we boven 200 mA 11716 dan kunnen we naar die richting denk ik

 11. Turbotrader says:

  Goedemiddag,

  De doorbraak door 555 is een feit ondersteunt door een OB-notering , kan goed zijn dat het openstaande gap gecatalogeerd gaat worden als “run-away gap”

  1. Turbotrader says:

   met plaatje van vandaag 🙂

 12. ed says:

  zolang we boven de blauwe stippen blijven , blijf ik lekker zitten op mijn long

 13. WP says:

  https://www.tradingview.com/x/y3PI4KaE/
  toch wat wolkjes voor de zon scherpe puntendraai op uur van fisher

 14. detita444 says:

  Onze feilloze contra-indicator zei het om 12.14 nog zo!

 15. Henk Heus says:

  May hoeft nog maar 3 of 4 stemmers om te praten en kan er dan het recente voorstel door krijgen. Zoiets zal het wel worden.

  1. Jos says:

   Je probeert toch niet de AEX omhoog te praten hé zoals Trump……………..als het weer iets zakt. 🙂

  2. detita444 says:

   Als ze het nog een keer in stemming mag brengen…. 😉

  3. Henk Heus says:

   Dat mag ze wel, het is nogal dringend.
   AEX is nog steeds aantrekkelijk, rente 0 en steun vanuit financiële sector (VS) en die deal.

 16. Moneymaker says:

  Morgen nieuwe aanval op de 557 🙂 deze week naar de 566 zou ik zeggen! Geen enkele reden om short te gaan…. Jos sterkte met je zware verlies maar snap ook niet dat je al weken short zie in deze markt!

 17. Moneymaker says:

  En GJN maar zeggen dat de stijging stroef verloopt… kom op man al Sinds 500 wordt dit al geroepen ondertussen maarvlieft 17% gestegen!!!!

 18. maurice says:

  557, vink ( om 17.00u, maar kom net pas binnen )

  1. Moneymaker says:

   Congrats gast!!!! Ik heb ze ook nog :-))) Jos en consorten gaan kapot

 19. Moneymaker says:

  Tja O kan ik ook voorspellen…. en als we binnenkort een s een paar punten zakken zal er gelijk een berich komen. De visie is volledig fout maar geef dat ooktoe i.p.v. elke dag maar zeggen dat het moeizaam gaat wat een onzin

  1. WP says:

   Hey MM je klinkt als huisje op US market je broer?

 20. wh.giesen says:

  MM, het zou je sieren als je eens stopt met het gal spugen op dit forum en tevens zou je bij dezen jezelf eens kunnen voordragen voor een gele kaart, ga er maar vanuit dat de Var het ook zo ziet.

  1. string says:

   Twee rode kaarten en ‘n penalty tegen…advies van dit VARlid…
   Het wordt met de dag gekker met die lomperik…

 21. detita444 says:

  Tsja, een reglement werkt niet als het niet wordt toegepast. Daar is Kie simpeler (te simpel) in met zijn vriezer.

 22. Phoenix says:

  Is hetzelfde als bij voetbal, als de spelers door hebben dat je toch niet ingrijpt, dan wordt het van kwaad tot erger met het vertoonde gedrag. Maar wellicht vindt TradeIdee dat het hier steeds leuker wordt, dat kan natuurlijk.

 23. wh.giesen says:

  GJ hecht heel veel waarde aan respect, maar dat is bij deze persoon ver te zoeken.

  mvg

 24. detita444 says:

  Respect is iets wat iemand moet verdienen.

  1. string says:

   Je bedoelt dat Geert-Jan dat moet verdienen…
   Want Snoepjes krijgt dat nooit voor elkaar…nimmer…zijn wat steekjes los…narcist…

   Mooie avond…

Laat een reactie achter