AEX: SchrikDraad

En ineens lijkt 537 een heel stuk weg. De bovenkant van het trendkanaal doet vooralsnog wat van de bovenkant van het trendkanaal mag worden verwacht.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Gisteren kon worden gemeld dat in het toppen-patroon in de kleinste grafiek een aanwijzing zat verborgen dat de druk op 533 zou toenemen. Onder 533 mocht de blik dan direct op 529. Inmiddels kan een vinkje worden gezet. Vandaag zakt de AEX echter, mede onder invloed van dividend, verder weg. Vanochtend lijkt de aandacht van de index zich te concentreren op de zone 525/524. Deze zone is gebaseerd op de eerste gemiddelde lijn uit de dag-grafiek alsook op een oude horizontale steun in de kleinste grafiek. Daarnaast ligt in deze clustering het tweede correctieniveau van de gehele voorafgaande stijging van 21 april tot 9 mei. De aanname dat de kopers in dit gebied staan te wachten lijkt dus aannemelijk. Dat betekent dat na een zwakke start de graadmeter gedurende de dag wat kan herstellen. De oude ijkpunten, te weten 529 en 533, zullen naar alle waarschijnlijkheid nu echter weliswaar als magneet kunnen werken maar  dienen tegelijkertijd als eerste obstakels te worden aangemerkt. Opgemerkt dat 533 waarschijnlijke zwaarder zal blijken te zijn dan 529. In de grafiek staan twee rode cirkels. De eerste duidt de situatie dat de RSI sinds lange tijd weer onder de OS-lijn is gedoken. De tweede duidt het geval dat nog steeds een koersgat open staat in het verloop van de AEX. De lezers van de Blik op de Nik weten dat de verwachting voor mei luidt dat deze gevuld kan worden. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

11 reacties op “AEX: SchrikDraad”

 1. Jurrian says:

  Nog stevig in OS gebied, hij mag van mij nu wel weer omhoog, kan ik dat hier bestellen?

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Jurrian,
  Bestellen kan altijd, alleen garantie tot aan de voordeur…:-)….ik heb wel zojuist mijn shorts gesloten op 524….de RSI is weliswaar nog steeds OS…alleen er doet zich een mogelijkheid voor dat er iets ontstaat van positieve divergentie…ben dus nog niet long…maar heb wel mijn posities gesloten…
  GRS Geert-Jan

 3. Jurrian says:

  kijk, dat is nou mooi hier, ff een bericht uit de keuken. Er stond nog wel één gasje aan maar dit terzijde.
  Ik heb een porto, en die probeer ik een beetje te bewaken, en das soms knap lastig. 08/09 toen TA nog niet verziekt werd door QE was het veel gemakkelijker. Maarja.
  Dank voor de reactie, Jurrian

 4. Tom Schrauwen says:

  Long DAX 12525.
  Echt wel schrikdraar GJ en proficiat met het kampioenschap van uw club.
  Had dit enkele weken geleden al voorpeld.

 5. Tom Schrauwen says:

  schrikdraard

 6. Tom Schrauwen says:

  Moeilijk toch die schrikdraad 3de keer goede keer.
  Veel succes iedereen

 7. Geert-Jan Nikken says:

  Middag-Update:
  De AEX is conform verwachting doorgezakt. Echter niet tot aan de zone 524/525 maar tot aan de tweede lijn welke getrokken stond in de intra-daggrafiek. Deze stond op 520. De verwachting luidt onveranderd dat het tweede gedeelte van de dag in het teken staat van herstel. Let wel, nu moet uiteraard ook al de zone 524/525 aangemerkt worden als eerste obstakel. Ikzelf zit niet meer short (uiteraard te vroeg gesloten) maar durf zeker nog niet long, ondanks de hierboven uitgesproken verwachting van herstel. Ik ga op zoek naar een nieuw geefmoment op hogere niveaus.
  GRS Geert-Jan

 8. ole says:

  Beste Geert-Jan,

  In de weekgrafiek is bij elke top in de RSI van boven de 70 een daling in gezet. Al deze dalingen zijn naar een lager niveau gegaan dan waar de RSI waarde van 70 stond. Dus ben ik van mening dat een stijging naar hogere waarden niet een aanleiding geeft voor long posities maar juist een instap voor short posities.

  Gr

 9. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Ole,
  Dat is exact wat ik ook om 12,28 uur schreef.
  GRS Geert-Jan

 10. Frank says:

  He he, er worden eindelijk gaps gesloten. Zie de bounch op MA50…

  https://invst.ly/3z836

 11. Tom Schrauwen says:

  Beste,

  Long DAX ondertussen ook gesloten met 30 pips winst (beperkt).
  Blijf voorlopig afwachten.
  Had een short lopen op DAX 12836 (perfecte timing), maar deze dag nadien op 12757 veel te vroeg verkocht (Bedoeling was om deze een dag of 10 aan te houden, maar ja te veel naar het scherm kijken helpt niet altijd).
  Om nu nog extra shorts te kopen, voorlopig niet, dan wacht ik af om verdere serieuze correcties long te gaan.

Laat een reactie achter