AEX: SchoonHeid

Opnieuw zorgde het koersgat gisteren voor aantrekkingskracht. De AEX is aangekomen bij de zone 512/513 en heeft daarmee de gap opgevuld.  Volgens de theorie volgt op actie een reactie. Dezelfde theorie stelt echter ook dat na reactie een nieuwe actie volgt.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

De AEX is gisteren op een belangrijk punt beland. In de kleinste grafiek staat de horizontale lijn getrokken welke in de column van donderdag als eerste richtpunt was aangeduid nadat de index een dag eerder steun had gevonden op de zowel de steunlijn als de gemiddelde lijn uit de dag-grafiek. Op basis van het OS-signaal in de RSI en de dalende toppenlijn in de indicator in de kleinste grafiek kreeg de verwachte stijging het label van reactie-beweging. Dit betekent dat vandaag wederom aarzeling en obstructie mag worden verwacht rond 512/513. Het wachten is nu op de volgende actie-beweging. Deze beweging dient de AEX weer terug te brengen naar de zone 507/506. Deze doelzone is opnieuw bepaald aan de hand van de ontwikkeling van de eerste gemiddelde lijn uit de dag-grafiek als ook de steunlijn van het dag-kanaal. Wel een kanttekening!

Naast de theorie van de gap is deze week ook de theorie van de gemiddelde lijnen aangehaald. Dat deze theorie op verschillende timeframes haar werk doet, bleek gisteren. Tot tweemaal toe ondervond de AEX donderdag steun van de gemiddelde lijn in de kleinste grafiek. Mocht de graadmeter vandaag conform verwachting weer gaan zakken dan dient de blik uiteraard gehouden te worden op deze gemiddelde lijn. Het risico bestaat immers dat zij opnieuw dienst doet als springkussen. Voor de volledigheid de opmerking dat boven 512/513 nog ruimte bestaat tot aan 515. De verwachting luidt echter niet dat de AEX over zoveel kracht beschikt dat zij dit niveau ook daadwerkelijk op het koersenbord tovert. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

14 reacties op “AEX: SchoonHeid”

 1. Hoekstra says:

  Goedemorgen Geert-Jan.
  Waarom heeft u de dalende RSI-lijn vandaag over andere toppen getrokken dan gisteren ?

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Waarde Hoekstra,
   Dat heb ik niet. U trok de lijn vanaf 10 maart. Niet ik. In de column van gisteren staat exact dezelfde lijn als in de column van vandaag. De middag-update was slechts een geste.
   GRS Geert-Jan

   1. Hoekstra says:

    Ok. In ieder geval biedt de door u genoemde 513 nog steeds moedig weerstand.

    1. Geert-Jan Nikken says:

     Waarde Hoekstra,
     Als ook de weerstandslijn in de RSI.
     GRS Geert-Jan

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde,
  Nu even opletten….AEX exact op gemiddelde lijn…zie update grafiek in column.
  GRS Geert-Jan

 3. Yathzee says:

  Daar niet zo ver onder ligt natuurlijk nog de steunlijn van de opgaande beweging/herstel sinds gisterochtend

 4. jan says:

  Doutzen altijd goed!

  1. Yathzee says:

   Behalve de resolutie dan 🙁

   1. jan says:

    er moet wat te fantaseren overblijven he

 5. Yathzee says:

  Mijn boek maar weer dicht deze week.. wat onduidelijkheid of de Obamacare stemming nu om 14:00 uur of pas vanavond is.. Dat (evt.) geweld wil ik iig vlak voor het weekend niet in verzeild raken.

 6. veilige victor says:

  Mooi zeg!
  Mag ik vragen, de bounce op de gemiddelde lijn..is dat een moment om long te gaan, of juist een short moment wanneer deze doorbroken was?

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Waarde Veilige Victor,
   Ikzelf zou niet long gaan op de bounce, want de opwaartse ruimte lijkt beperkt tot aan 512/513.
   GRS Geert-Jan

 7. Yathzee says:

  Het hangt ook van je tijdshorizon af.. heb zelf op de steunlijn wel een ritje long gegaan.. maar ik ben dan ook van het type: kinderhand

  https://invst.ly/3i-ha

 8. Peter says:

  Het wordt weer bijna tijd om short te gaan . . .

Laat een reactie achter