AEX: Route du Soleil

De AEX heeft heel voorzichtig de eerste slotstand buiten de range 529-525 gezet. Zoals de titel van gisteren al suggereerde ondervindt de graadmeter momenteel wat speldenprikken. Vandaag kan ook de laagste koers van woensdag onder druk komen te liggen.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Dat het steeds moeilijker voor de AEX is om op te veren tot 529 was bekend. Nadat de index in de ochtend al wat onder druk stond haperde de opleving woensdag in de middag rond de gisteren op deze plek benoemde zone 527. Leve de RSI! Zoals in de inleiding aangegeven eindigde de sessie met een slotkoers buiten de handelsbreedte welke al enkele dagen/weken een centrale rol speelt in de DailyDosis. En zoals verwacht was deze slotstand niet boven de weerstandlijn van de aangehaalde range. Woensdag is een doelzone aangegeven richting 521/520 zodra de steunlijn van de handelsbreedte onder druk zou komen te liggen. De verwachting luidt daarom dat de AEX vandaag te maken krijgt met verdere speldenprikken waardoor zij verdere stappen kan zetten richting deze zone. In deze beweging dient wederom de blik gericht te worden op de RSI. De verwachting luidt namelijk ook dat de indicator vandaag niet tot duidelijk onder de OS lijn zal afdalen. Dat betekent dat net als gisteren later enig herstel kan optreden. Het Waterloo van euforie wordt onveranderd verwacht op of onder 527. Langzaam verplaatst de nieuwe handelsruimte voor de AEX zich dus naar iets verder Zuidelijk gelegen terrein. Wordt Vervolgd!

Tot slot. Het is vandaag 1 juni. Dat betekent tijd voor de Blik van de Nik. De nieuwe maand-update zal in de loop van vandaag op TradeIdee verschijnen.

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

13 reacties op “AEX: Route du Soleil”

 1. Loran says:

  Vooralsnog Route du Pole Nord.

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Loran,
  Netjes vanochtend weer een speldenprikje uitgedeeld en toen herstel naar 527. Nu eens even kijken of hier inderdaad weer het Waterloo ligt of toch weer 529.
  GRS Geert-Jan

  1. Loran says:

   Klopt Geert-Jan, conform de DD, maar ik verbaas me over de steile lijn naar boven. Straalt meer kracht van uit dan ik had ingeschat. Longs even te vroeg verkocht, maar winst is winst.

 3. ap says:

  nou weerstand bij 527 stelde ook niks voor..

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Waarde AP,
   Bij mij noteert de AEX al meer dan een uur met figuur 527….maar misschien kijkt u naar een andere index…dat zou natuurlijk kunnen.
   GRS Geert-Jan

 4. mikeonyx says:

  ND dreigt

 5. T says:

  en weer GEEN OB/OS in de 30 min en de rest. alleen op de 5 OB. dus terug naar 526.

 6. Geert-Jan Nikken says:

  Middag-Update:
  Op opening heeft de AEX wederom een speldenprik uitgedeeld met koersen onder het laagste niveau van gisteren. In lijn met de verwachting raakte de RSI in deze beweging niet in de buurt van de OS-lijn waardoor herstel is ingezet. Vooralsnog heeft de euforie haar meerdere gevonden in de zone 527. In het herstel hapert de indicator netjes onder de ingetekende horizontale lijn en is niet in de buurt van de OB-lijn. Dit is een steuntje in de rug voor de gedachte dat 527 ook in het tweede gedeelte van vandaag als obstakel gaat fungeren. De weg ligt dus weer vrij voor 523 en lager. Doelzone voor de komende dagen blijft 522/521.
  GRS Geert-Jan

 7. Frank says:

  Er werd net over de kracht van de AEX gesproken. Gelet op de ruststand van de RSI kan je stellen dat de kracht er nog niet echt is. Kracht is er m.i. pas als er op meerdere timeframes een OB status bereikt wordt in de RSI naast evt. de stoch.

  1. Loran says:

   Kan me vinden in wat je schrijft Frank, maar daarom zei ik ook ‘Straalt meer kracht van uit dan ik had ingeschat.’ Relatief bedoelt dus.
   We gaan kijken of de Route du Soleil vanmiddag wordt ingeslagen.

   1. Loran says:

    bedoeld* 😉

 8. Cocobrown says:

  Helemaal eens met GJN. Niemand kan de toekomst voorspellen maar de kans op een ZZZ slaap (Zomer ZIjlings en Zuidwaarts lijkt mij groot).
  😉

 9. Wim Giesen says:

  Ligt dat blik van Nik al in de vuilnisbak?

  mvg

Laat een reactie achter