AEX Ronde Cirkel

Net als bij de eerste DD van de week trapt ook de laatste DD van de week af met een blik op de daggrafiek. Gisteren is immers in zowel DD als middag-update al even kort aan het huidige belang van de ontwikkeling in deze grafiek gerefereerd. De laagste koers van donderdag (=lees, de vanuit de kleine grafiek berekende 782,75) ligt vrij nauwkeurig/vrij exact op de bovenkant van de Wolk in de daggrafiek. Ervaring leert dat deze indicator als vangnet/springplank kan dienen. In de namiddag van donderdag was dit overigens al duidelijk zichtbaar (=lees, slinken beide delta’s in kleine grafiek). Groot start in klein dus ook vandaag weer aandacht voor de gebruikelijke grafiek.

Gisteren is de RSI niet OS geworden. De uitwerking van het uitblijven van ondersteuning vanuit de bepalende en leidende indicator werd, zoals reeds opgemerkt, in de middag duidelijk. Bovenkant van Wolk fungeerde als weerstand. In de DD van donderdag is de eerste weerstand echter gezet tussen 792,00 tot 794,00. De DD herhaalt vandaag deze insteek. Anders verwoord, het verhaal van de aantrekkingskracht van de hiaten, omissies en gaps. Interessant in deze is de constatering dat grofweg halverwege de ingetekende gap de derde reactie-lijn van de voorafgaande daling (=lees, 799,50 tot 782,25) ligt. Reden om nog vast te houden aan de insteek uit de middag-update van donderdag welke stelde dat hogere koersen vooralsnog vanuit de kleine grafiek reactief zijn. Helemaal als blijkt dat de RSI vandaag niet OB weet te worden. We gaan het zien!

Wel uiteraard een kleine kanttekening. Allereerst de ontwikkeling vanuit de daggrafiek. Deze is gisteren en vanochtend reeds expliciet besproken. Daarnaast geldt dat het benoemen van de zone 792,00/794,00 impliceert dat de AEX boven de Wolk kan klimmen. Daarmee zou een deel van de conditie AEX <= Wolk en Wolk Rood komen te vervallen. Daarnaast stelt de theorie dat het overtreffen van de laatste (=lees, 61,8 procent) reactie veelal resulteert in een volledig herstel.

Alle reden dus om vandaag de besproken zone 792,00/794,00 scherp te bewaken. Concreet, zolang de AEX de besproken zone niet weet te overwinnen blijft de DD rekening houden met verdere druk/zwakte/daling in de komende sessies. Let op, dat is wat anders dan een vrije val.

Wordt Vervolgd!

AEX 30 MinutenGrafiek

Middag-Update AEX

792,00/794,00: het verhaal van de aantrekkingskracht van gaps, omissies, hiaten.

“Alle reden dus om vandaag de besproken zone 792,00/794,00 scherp te bewaken. Concreet, zolang de AEX de besproken zone niet weet te overwinnen blijft de DD rekening houden met verdere druk/zwakte/daling in de komende sessies. Let op, dat is wat anders dan een vrije val.” Het spel 792,00/794,00 is inmiddels op de wagen!

De verwachting luidt dat de RSI vandaag niet in staat is om OB te worden. Daar staat tegenover dat: Zie dat inmiddels geldt AEX >= Wolk. De situatie in de daggrafiek is besproken. Boven de besproken zone waarschijnlijk in de komende sessies ook een volledig herstel.

Al met al herhaalt de DD: 792,00/794,00 Make or Break. (=lees, kleine toevoeging, de gehele gap is pas op 794,75 gesloten)

Waarom vandaag de titel: Ronde Cirkel? In de eerste DD van deze week ging het over 794,00. In de laatste DD van deze week gaat het over 794,00. Of zoals de DD pleegt te zeggen: Veel beweging, Weinig richting. Iets met parallellijn en geen vrije val.

48 reacties op “AEX Ronde Cirkel”

 1. Greet Rieset says:

  Ronde circel
  wat een mooi. pleonasme .

  Dank voor visie

  groet

 2. mohoekstra says:

  ”De cirkel is rond” Ja inderdaad Pleonasme Greet (waarom de GR van oa Middelkoop niet zoals door hem gesuggereerd heeft plaatsgevonden in Davos in mei jl ?) Heb direct even gegeoogled waarom het ook al weer geen Tautologie of Contaminatie betreft…

  Maar even weer serieus: Geert Jan: waarom is de cirkel nu ook hier rond, vanwege ”De laagste koers van donderdag (=lees, de vanuit de kleine grafiek berekende 782,75) ligt vrij nauwkeurig/vrij exact op de bovenkant van de Wolk in de daggrafiek.” ? Als het anders is hoor ik het graag, leren we weer wat! 😉

  Verder, Geert Jan, complimenten voor je taalgebruik: met de metaforen lijkt het soms net alsof je zingt ipv spreekt, alsof je bovenop je eigen wolk zit en vanaf hoogte kijkt naar wat er in de AEX gebeurt… Daarmee voldoe je natuurlijk ook aan de regel dat je geen advies mag geven, maar wel de situatie mag beschrijven…. een hele kunst! En toch slaag je erin om tussen de regels door zelfs voor de ”jongste” speler in het veld een richting te geven, terwijl je zichtbaar alles openhoudt… ik vind het knap!

 3. detita444 says:

  Zullen we bij deze dan maar de “literatuurprijs voor proza en genderneutraal taalgebruik” 2021 aan Geert-Jan toekennen? 😉

 4. Greet Rieset says:

  Gann systeem
  geeft 791 als belangrijk

 5. mohoekstra says:

  als weerstand neem ik aan Greet ?

 6. mohoekstra says:

  gaat ie t nu doen ? 😉

 7. Greet Rieset says:

  Geert Jan
  Daarnaast geldt dat het benoemen van de zone 792,00/794,00 impliceert dat de AEX boven de Wolk kan klimmen.

  Geert Jan is leading ik noem gewoon getallen uit me systeem om enige overeenkomst te vinden.
  ligt vaak dus niet altijd vlak naast elkaar

 8. Greet Rieset says:

  @ mohoekstra

  heeft u ook een systeem ?

 9. mohoekstra says:

  dat is een groot woord…ik ben een beginner en heb 2-3 maanden op een demo-rekening geoefend en door schade en schande geleerd hoe het te doen, voorlopig nog met matig succes (ongeveer break even), maar moet ook nog wat beter bij mijn plan blijven…

  1. Greet Rieset says:

   Volg Geert Jan dan zal het een stuk beter gaan is mijn ervaring.

   1. detita444 says:

    Beste Greet, dat is makkelijk gezegd maar moeilijker om te doen.
    Als je pas 2 a 3 maanden handelt en je hebt een eigen systeem…
    We weten niet of hij scalpt, daghandel doet, M.T. of L.T.
    Ook niet waarmee en waarin hij handelt.
    G-J doet vaststellingen via T.A. en geeft mogelijke steunen en weerstanden aan, plus waar het evt. naar toe gaat bij het doorbreken van die steunen of weerstanden.
    Hij geeft geen advies advies, zoals mohoekstra ook beaamd in zijn post van 08.37.

 10. Daan says:

  Ik weet niet of het hout gaat snijden , maar er staat natuurlijk ook nog een low dd. 06092021 van 792,79.

  mvg.

  1. Roelof says:

   De low van 07092021 lijkt me meer van belang. Dat is gapfill op de dag, op 793,64.

   1. Daan says:

    Klopt, is ook een belangrijke, alleen met die 792,79 houdt niemand rekening, en daarom ben ik toch benieuwd .

    1. Daan says:

     Jammer , zag er toch even kansrijk uit.

 11. miked says:

  vinkje 794

  1. Geert-Jan Nikken says:

   …het draait inderdaad…mooi…in de Cirkel Rond…nu de gap van woensdag gesloten is..(let op, eigenlijk pas op 794,75 zie middag-update)…toch maar even opmerken dat er nog een gap van vanochtend openstaat…
   GRS Geert-Jan

 12. Greet Rieset says:

  zo terug van de lunch in de haagse beek

  weinig gebeurd zie ik 🙂

  1. detita444 says:

   Visje gegeten?

  2. Daan says:

   Jeetje , je kan daar ook een aangeklede borrel krijgen . Dat doet me aan iemand denken ..

 13. Greet Rieset says:

  heel gezellig daar de ontbijtjes ook top.

  1. Daan says:

   O, daar waar je op de zandmotor uitkijkt .

 14. detita444 says:

  Samen met de buurman daar wezen lunchen? 😉

  1. Jurrian says:

   Met de Buuf toch zeker.

   1. detita444 says:

    Nee, dat was Allset. Greet gaat waarschijnlijk met de buurman. 😉

 15. Daan says:

  Ik weet het niet , maar euh …

  1. SRC says:

   U bedoelt wat, beste Daan met de DOW (?). Heb staan MA(100) = 35.035 / pivot rest#1= 35.129 / pivot support#1=34.714 als trading range voor deze sessie.
   MVG.,
   Bert

   1. Daan says:

    Thx, Bert , divergentie 3 uur. ik heb staan ma 100 / uur 35303 , op elke tijdsbasis prik jij die ma 100 ? zitten we overigens al weer onder maar ok.

    mvg.

    1. SRC says:

     Thks too, Daan. In NYSE ATH’s zones volg ik meestal de pivots met als (tussen)”steunen c.q.weerstanden” de MA (100). Uiteraard qua SPX indien deze ATH dipt G-J’s DD.
     Overigens de huidige DOW/SPX daling staat m.i meer in het teken van morgen : “remembering 9/11” (20 jaar geleden).
     MVG.,
     Bert

     1. Bart says:

      Hoi Bert,

      Morgen 20y anniversary 9/11. Dus wordt morgen de nieuwe regering van de Taliban geïnstalleerd. The Ultimate Humiliation !

      MVG,
      Bart
      Ps. Fijn weekend

 16. Greet Rieset says:

  loopt mooi fork wise

 17. Jurrian says:

  Wist je bijvoorbeeld dat door de vliegbewegingen van de privéjets van CEO’s te volgen, er wordt ingeschat welke bedrijven mogelijk gaan fuseren en welke aandelen dus lucratief zijn? Waardevolle, voorspellende data waar particuliere beleggers geen toegang tot hebben. Daar proberen twee piepjonge ondernemers verandering in te brengen. Lees ook: De voorkennis van nu in de VPRO Gids.
  VPRO Tegenlicht: handel in voorkennis, vanaf zaterdag 11 september online te bekijken en zondag 12 september om 22.05 op NPO 2

  1. Greet Rieset says:

   mooi .
   “Information is just bits of data. Knowledge is putting them together. Wisdom is transcending them.” ― Ram Dass

 18. mohoekstra says:

  Waarom zakt AEX zo weg ? Omdat Wall Street (mn DJ) het (iets) minder doet ?

 19. Thombalabomba says:

  SnP heeft volgens mij support op 4490, kan zo weer omhoog. Maar Aex zet (bij deze slotstand) een gravestone doji neer. Mooi omkeerpatroon na de upticks vanaf 782. Eerst nog maar het laatste uur afwachten..

 20. detita444 says:

  De vraag is nu n.m.m. of we steun vinden op onderkant wolk…..

 21. Rik says:

  Heb SL op de MA20 gezet nu. Het kan inderdaad snel keren. En als de gap toch zou gesloten worden pakken we die mee.
  ( voor Thomba : Mancini heeft S4489 en ultiem 4455)
  Prettig weekend , iedereen en G-J, bedankt weer voor alle info

  1. Thombalabomba says:

   Plaatje is te groot naar bij mij komt er een MA50 bij SnP binnen op 4430

 22. detita444 says:

  Gapje aex ook weer dicht.

 23. Daan says:

  Netjes Geert-Jan gap 787 closed.
  mvg.

 24. Geert-Jan Nikken says:

  Fijn Weekend.
  GRS Geert-Jan

 25. detita444 says:

  Eensgelijks G-J.

 26. Greet Rieset says:

  prettig weekend

  groet…
  🙂

 27. Greet Rieset says:

  mooi update zie ook
  Greet Rieset
  10 september 2021 om 15:38

 28. Greet Rieset says:

  mooi update zie ook

  Greet Rieset
  10 september 2021 om 15:38

 29. Thombalabomba says:

  Krijgen we dan eindelijk echt een draai te zien of gewoon weer buy the dip ? We zullen zien wat de maandag brengt.
  Jullie ook een goed weekend !

 30. detita444 says:

  S&P zakt door.

 31. Greet Rieset says:

  de meisjes van de Haagse beek lopen op tijd
  lol

Geef een antwoord