AEX: De Rode Cirkel

Gisteren stuiterde de AEX vrij nauwkeurig tussen de aangegeven piketpaaltjes op en neer. Aan het begin van de week is aangegeven dat de eerste focus voor de week op het inkleuren van de Rode Cirkel ligt. Ook is opgemerkt dat het niet slechts bij dat niveau hoeft te blijven.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

De slotstand van de AEX van dinsdag is voor de vaste lezer van deze column herkenbaar. In de achterliggende dagen werd dit niveau meegegeven als zijnde het onderste piketpaaltje. Tegelijkertijd is maandag de verwachting herhaald dat deze eerste steunpilaar doorbroken zou worden. De theorie van de koersgaten stelt immers dat deze de neiging hebben om opgevuld te worden. In de achterliggende dagen is de rode cirkel daarom onveranderd ingetekend gebleven in de kleinste grafiek. Zoals bekend correspondeert met deze cirkel een koerszone op 510. Of de schade voor de AEX tot aan dit niveau beperkt blijft valt niet met zekerheid te zeggen. Daarom staat ook een horizontale lijn getrokken op 508. De zone 510-508 klinkt voor de vaste lezer hoogstwaarschijnlijk ook herkenbaar. Tussen deze twee laatste niveaus wordt de koersvorming weer interessant. De verwachting luidt namelijk dat ook op de opening van vandaag een koersgat ontstaat. En zoals hierboven opgemerkt hebben deze de neiging om in een latere fase gevuld te worden. Het zou dus zo maar kunnen gebeuren dat de zone 510-508 als springplank gaat fungeren om in de komende dagen nog een keer terug te veren naar 513. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

17 reacties op “AEX: De Rode Cirkel”

 1. WH says:

  Hartelijk dank voor update. Zou opvullen van koersgat bij 504 een optie kunnen zijn?

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde WH,
  Waar ziet u dat koersgat? Doelt u op 6 maart?
  GRS Geert-Jan

 3. WH says:

  Van 8 op 9 maart.

 4. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde WH,
  Deze is op 9 maart zelf rond 12.30 uur al gevuld!
  GRS Geert-Jan

 5. WH says:

  Okay, bij Ad Nooten staat het nog open 🙂 Zie zijn analyse van 9 maart.

 6. Geert-Jan Nikken says:

  In de achterliggende dagen heb ik naar het opwaartse trendkanaal in de dag-grafiek verwezen. De steunlijn van dit kanaal noteert nu grofweg rond 506. Dat zou eventueel nog een mogelijkheid zijn. Denk echter wel dat we op dit moment dicht tegen een tijdelijk bodem aanzitten.
  GRS Geert-Jan

  1. WH says:

   Okay, hartelijk dank.

 7. Hoekstra says:

  Het koersgat van 9/10 maart is gevuld.

 8. Geert-Jan Nikken says:

  Er staat overigens wel een nieuw koersgat: 511.20 tot 512.43.
  GRS Geert-Jan

  1. Hoekstra says:

   Geert-Jan, die 511,20 is discutabel, omdat de AEX pas om 9:05 opende door de winstwaarschuwing van Gemalto. Gemalto had pas om 9:10 de eerste koers had en toen zakte de AEX 1 punt in.
   Daarom lijkt 510,20 een redelijker onderkant van het koersgat.

   1. Geert-Jan Nikken says:

    Waarde Hoekstra,
    Daar heeft u een valide punt. Echter, de theorie stelt dat de gaten gevuld worden. In deze is de onderkant van de gap dus minder van belang dan de bovenkant van de gap.
    GRS Geert-Jan

 9. Tom S says:

  Dag Geert – Jan,
  Ben gisteren short gegaan bij 517,43 maar short te vroeg afgesloten.
  Deze morgen long gegaan bij 508,12 hopelijk houdt de bodem het rond 507.
  Dan inderdaad een koersgat op +- 513 (mochten we dit bereiken kan ik mijn long terug sluiten).
  Fijne dag aan iedereen toegewenst.

 10. Geert-Jan Nikken says:

  AEX inderdaad toch 506….shorts gesloten…denk dat we dicht tegen een long aanzitten…ik ga in ieder geval op zoek naar een long…
  GRS Geert-Jan

  1. JvG says:

   Bedankt weer GJ voor uw visie en kijk in de keuken van uw eigen handelen zijn er niet veel die dat nadoen. Kijken of we dan nu de draai gaan krijgen ben ook zojuist long erin gegaan op de hoge AEX 506. Op naar enig technisch herstel zeggen we dan maar.

 11. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde,
  De bijgewerkte grafiek staat weer in de column. Ditmaal niet slechts de intra-daggrafiek, maar ook de dag-grafiek. Ik heb het idee dat het spel momenteel op dit tijdsframe wordt gespeeld. Kijk met name in de dag-grafiek naar de steunlijn van het trendkanaal en de stand van de korte gemiddelde lijn (= groene lijn) in combinatie met het laagste punt tot nu toe van vandaag. De theorie stelt dat koersgaten gevuld worden. Daarom een nieuw koersgat ingetekend in de intra-daggrafiek.
  GRS Geert-Jan

 12. JanB says:

  Hallo GJN, volgens mij is iedereen sprakeloos geworden van je laatste bericht of ze zitten vol spanning achter de computer!

 13. Geert-Jan says:

  Waarde Jan,
  De stilte valt mij vandaag ook enigszins tegen…waarschijnlijk zit een ieder lekker in het zonnetje…morgen beter…gegroet. ..
  GRS Geert-jan

Laat een reactie achter