AEX: Respect

De verwachting luidde dat de AEX de hoogste koers van het jaar nog ietsje pietsje zou aanscherpen. De graadmeter hield het gisteren inderdaad dicht bij huis. In de namiddag verscheen zelfs weer even 523 op het bord. Volgt vandaag een herhaling van zetten?

AEX-IntraDagGrafiek

 

De AEX kwam gisteren niet echt van haar plaats. Alle constateringen uit de column van dinsdag zijn daarom nog steeds geldig:  island-reversal, de terugtest op de doorbroken steunlijn, de openstaande koersgaten, de PR in de dag-grafiek etc. De verwachting luidt dat de AEX vanochtend weer in de marge van start gaat. In de kleinste grafiek is de RSI al aardig afgekoeld. Een aanwijzing dat de index zeer waarschijnlijk niet gelijk het openstaande koersgat in zal duiken. Wat wel interessant wordt is de vraag of de indicator bij de voorzichtige start van vandaag in staat is om weer boven de OB-lijn te klimmen. Gebeurt dit niet dan is dat een aanwijzing dat het ingetekende koersgat kan gaan trekken. U leest het al, met de ontwikkeling van dinsdag is weinig nieuws toe te voegen.Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

17 reacties op “AEX: Respect”

 1. JvG says:

  Waarde GJ, wederom bedankt voor uw dagelijkse dosis met hierin uw door mij zeer gerespecteerde visie op de beurs. De titel is geheel op zijn plaats na de tumult van gisteren met alle (soms erg negatieve) reacties. Iedereen mag een eigen mening hebben en deze hoeft zeker niet gelijk te zijn aan een ander maar het minste wat dan wel gepast is, is inderdaad “RESPECT” voor deze (mogelijke) andere mening/visie te hebben. Verder gewoon chapeau voor al uw werk en visies en geduld, en hoop ze nog vaak te mogen lezen. Mvg

  1. Roberto says:

   Goedemorgen. Ja, wat een toestand JvG he……

 2. Jan B says:

  Goedemorgen,

  Qua reacties heeft GJN gisteren een topdag gehad op zijn site. Gisteren stelde GJN dat als de steunlijn doorbroken zou worden er shortposities in genomen konden worden, is dat nog steeds geldig?

 3. Tom S says:

  Goedemorgen,

  Ik heb gisteren de reacties niet gevolgd.
  Iedereen mag uiteraard een Eigen mening hebben, maar als je echt negatief bent waarom bezoek je deze website dan?
  Ik heb vb. maandag ook de verkeerde beslissing genomen door te vroeg short te gaan, ik ben nog net in de race met deze belegging, maar uiteraard kan niet elke trade raak zijn.
  Geert – Jan, ik ben nog steeds fan en zoals enkele weken aangegeven uw ploeg zal kampioen spleen.

 4. Jan B says:

  De nadruk op deze site ligt vaak op respect voor elkaar, dat is ook goed maar kritiek en respect hebben niets met elkaar te maken.
  Ik en met mij enkele anderen waren gisteren kritisch op GJN wegens zijn verwachtingen, dat moet toch kunnen, anders heeft dit forum toch geen enkele meerwaarde?
  Kritisch zijn op iemand betekent absoluut niet dat je geen respect voor diegene kunt hebben!

  1. Roberto says:

   Helemaal eens Jan ! Sterkte aan alle shorters hier want we zitten pas een paar maanden in een uptrend.

   1. Fred says:

    Jij ook sterkte als bull, want we zitten al te lang in een uptrend. 😉

    1. Roberto says:

     Dank je Fred :-). Maar dat is het mooie, de markt geeft dat namelijk zelf aan. Tot die tijd is het alleen maar gokken en raden waar er een top komt. Maar ben het wel met je eens, alleen aandelenmarkten overdrijven altijd, zowel naar boven als naar beneden. Vanaf de 532 wordt het oppassen, dan gaat de aex namelijk een gebied binnen waarin tot aan 560 veel weerstand ligt. Dus vanaf die niveaus wat winsten veilig stellen zou ik zeggen. Nogmaals geen uitnodiging om daar weer voor een trein te springen om een short positie te nemen !

 5. Geert-Jan says:

  Waarde,
  Over de middag-update kunnen we kort zijn. Ik sluit me aan bij de woorden uit de column. ..een beweging in de marge en een herhaling van zetten …
  GRS Geert-jan

 6. lady Curzon says:

  de markt lijkt overbought te zijn, volgens mij mogelijk lager………..de euro geeft het tegenover gesteld beeld signaal

 7. T says:

  ik heb vandaag rond 10.30 uur A 26 C/P 523 maar geschreven…5 aan beide kanten..kijken wat het op gaat leveren.

  1. Erics says:

   In deze markt bij huidige vol?? Ik adviseer u deze te sluiten voor 17.30 uur…
   Levensgevaarlijk…

   1. Erics says:

    Excuus, ik vergiste mij in de datum..

 8. Jan B says:

  Het ziet er naar uit dat het belastingplan er nu toch is en vanavond door Trump wordt toegelicht.
  Ben benieuwd hoe de beursen daar op gaan reageren.

  1. Jurrian says:

   Ze zeggen in de USA dat het een gambiet is, een openingszet. Het is nu 35%, dus bod 15 deal 25 zoiets.
   Extra staatstekort 1 tot 2 triljoen. America’s rich get richer and the poor get replaced by robots.

  2. Fred says:

   Het hebben van de saeck is meestal het einde van het vermaeck…..

Laat een reactie achter