AEX: RekenModel

Wat vrijdag niet lukte, lukt vandaag waarschijnlijk wel. Aldus de column van maandag. En inderdaad! De zone 452 fungeerde ditmaal wel als opvangkussen. Nog steeds is sprake van een positionering voor hogere koersen. De blik mag op 456 en 458/459 respectievelijk.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Het laagste punt van maandag is interessant. Niet alleen is dit punt gezet in de zone waarvan vorige week vrijdag al werd aangenomen dat zij als steunpilaar zou fungeren, maar de laagste koers is ook gezet op een fibo-correctieniveau van de beweging van laag naar hoog van afgelopen vrijdag. Dit soort niveaus treden vaak op als keerpunt of springplank. De in deze column gehanteerde extensie-niveaus liggen op 61.8% en 100%. Rekent u mee: vrijdag-laag 449, vrijdag-hoog 456. Correctie 61.8% levert 451.50 op. Dit is vrij exact de laagste koers van maandag. Extensie-beweging 61.8% komt (uiteraard) uit op 456 en extensie-beweging 100% levert 458.50 op. Deze laatste twee niveaus vormden het uitgangspunt van de column van maandag en zijn aangemerkt als de eerste twee ijkpunten voor deze week. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

63 reacties op “AEX: RekenModel”

 1. Joshua says:

  Bedankt GJ voor de analyse en ik zie dat u ook langzaam niet meer gelooft in lagere koersen voor de AEX dat is toch een laat ik zeggen een bijstelling van de iets langere termijn visie?
  Amerikaanse futs helpen de handel vandaag een beetje dus die 459 kan zo maar op de borden staan.

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Leest u straks gerust….de Blik van de Nik….
  GRS Geert-Jan

  1. Joshua says:

   Ik ben zeer benieuwd 😉

  2. taburger says:

   Eventjes omhoog, maar daarna gewoon blik naar het zuiden hoor.

   1. Joshua says:

    Het ziet er inderdaad breekbaar uit………………………even een plukje short oppikken bij opening.

  3. plop says:

   waar staat de blik van nik

 3. Joshua says:

  We hebben nog ruimte tot 458 boven kant trendkanaal.

 4. Joshua says:

  Eerste plukje short binnen

  1. taburger says:

   Ik heb net mijn longs bij opening verkocht, ik dacht er eerder aan een nieuwe set goedkoper op te pakken na de eerste afkoeling. We gaan het weer zien wat wijsheid is.

   1. Joshua says:

    Ik denk dat we het wel gehad hebben de olies houden de boel nog een beetje omhoog maar zie het niet meer veel hoger kruipen dan dit. De AEX loopt aan het handje van de amerikaanse futs

 5. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Plop,
  Waar die iedere eerste handelsdag van de maand staat….op TradeIdee….vanaf 10.30 uur…dat je met een cliffhanger moet werken…heb ik geleerd van GTST…
  GRS Geert-Jan

  1. plop says:

   als het net zo spannend wordt als GTST hahaha

 6. Joshua says:

  Je hebt van die dagen dan………………..

  1. Jos says:

   Gaat alles heel snel ook al hebben we nog ruimte tot 458, ben ik blij met de shorts gekocht na deze absurd hoge opening. Met dit tempo staan we na net een uur al weer bijna in het rood. Kijken waar dit gaat eindigen vandaag zou zomaar richting de oude bodem 451.3 en mogelijk nog lager kunnen.

   1. Joshua says:

    De shorts lopen lekker.

   2. Joshua says:

    Dit zal toch wel ergens vandaan komen zal wel de oplopende rentes zijn dus de obligatie markt is mijn eerst ingeving.

 7. Joshua says:

  Een beste beren tik en het is nog niet klaar.

  1. Jos says:

   Nope ben bang dat zelfs Shell de AEX niet in het groen kan houden vandaag. VS loopt nu ook al aardig terug zit nog veel meer slecht weer waar dit vandaan kwam. Kijken of die 451/452 wil houden als bodem of dat ze nog meer willen zakken vandaag. Anders wordt het tijd voor wat winstnemingen op de shorts we kunnen altijd weer opnieuw instappen in deze draaimolen.

 8. Joshua says:

  En de bodem is…………………

 9. Hoekstra says:

  De tussenstand na 1,5 uur beurshandel: Joshua – andere columnlezers 11-5 (of 11-7, als de 2 berichten van Geert-Jan ook worden meegerekend).

  1. Joshua says:

   Tussen stand naar 1,5 uur Joshua die short gaat en een paar lekkere duiten in zijn noten zakje doen, Hoekstra die weer komt klagen en wederom niks te melden heeft.

 10. Joshua says:

  De beren en de stieren houden elkaar lekker bezig, nu weer up naar 455/456.

 11. jm says:

  0,618 van daling van vanmorgen bereikt, terug naar zuiden of eerst nog naar 0,78? zitten we terug aan dalende weertandslijn. grs

  1. taburger says:

   Na twee mooie long trades vandaag sta ik nu aan de zijlijn, even aankijken. De tussenliggende daling heb ik gemist, die werd lager dan ik had gedacht.

   1. jm says:

    de bewegingen van de aex zijn idd wel van hot naar her en snel, als je die allemaal kunt pakken… aex opende vanmorgen op weerstand op 0,618 van de recente daling van 463 tot tot 449. grs

   2. jm says:

    2 mooie bewegingen vanmorgen, vermoedelijk zal het nu wel een tijdje rustiger blijven. grs

 12. lady Curzon says:

  we gaan toch eerst naar 458+ en Dax 10720+ voordat weer naar het zuiden gaan

  1. jm says:

   buikgevoel of ta? grs

  2. Joshua says:

   Gisteren zei je nog alles short, kan je niet meer volgen of zijn het de voortschrijdende inzichten die je parten spelen 😉

 13. lady Curzon says:

  beiden……………….heb nog geen buikpijn

 14. Joshua says:

  Het is wel alle hens aan dek voor de stiertjes, de futs moeten weer een beetje opgepompt worden anders….

 15. Dovan says:

  lijkt erop dat er een stevige set up naar boven wordt opgebouwd.

  1. Joshua says:

   Waarom denk je dat?, ik denk juist van niet maar zo zie je eenieder heeft zijn gedachtes waarom maar tot 14:30 is het allemaal spielerei

  2. jm says:

   volgens mij blijft de druk naar beneden en gaat aex deze week door 448 richting 442. grs

 16. Joshua says:

  Het is weer onder controle de futs

 17. lady Curzon says:

  ben nu weer long voor de 2e keer bij 453,20 en DAX bij 10645.

  wacht weer af nu.

 18. Joshua says:

  Zoals altijd beginnen de amerikanen weer lekker positief, maar dan

 19. Joshua says:

  Ik zou graag eens zien dat het ging afstorten 😉

 20. Joshua says:

  De RSI oplopende steunlijntje kan de daling nog opvangen.

 21. Joshua says:

  Het kraakt wel maar het breekt nog niet.

 22. Joshua says:

  Ik blijf nog even op mijn handen zitten maar denk aan een plukje long.

  1. Jos says:

   Dan moet je nu mee long gaan voor ritje naar AEX455, maar het blijft zwak wat er te zien is. Opmaak voor een “After Election” daling als FED niet meer ondersteund met aankopen.

 23. lady Curzon says:

  bodem gezet ???

  1. Rob says:

   Volgens je duitse bron is 10510 mogelijk.

 24. Joshua says:

  Nou het is hetzelfde liedje keer op keer de beren willen wel maar ze hebben niet de punch om ook maar een deuk in een pakje boter te rammen………………………….er zal vast wel een tegen reactie onderweg zijn het elastiekje staat weer te gespannen. Tot morgen, ik ga niet long by the way blijf op mijn handen zitten.

 25. JBN says:

  Kan niemand die irritante Joshua bannen??? Ik probeer zijn berichten voortaan over te slaan, maar dat lukt niet met deze frequentie. Ga lekker op de IEX-pagina (onder de column van Bas) commentaar leveren joh, dat is een beetje jouw niveau.

  1. Rob says:

   Hey druktemaker, laat die man lekker posten. Ik kan er wel van genieten en als ik hier kom kijken weet ik zeker dat er wat te lezen is. Thx Joshua.

  2. Joshua says:

   Beste JBN laat me nu is weten wat jou niveau is tot nu toe nog niet veel gezien mbt tot analyses etc of uberhaupt een voorzichtig voorspelling mbt de richting van AEX ben je zo bang om op je bek te gaan. Dus ja waar praten we over JBN welk niveau ben jij dan? Voel je je zo verheven boven sommigen in deze wereld 😉

   1. JBN says:

    Ik lees alleen nuttige informatie, dus niet het geraaskal van jou. Ik voel me inderdaad hoog verheven boven het social media-geleuter van jou, dat is mijn niveau.

    1. Joshua says:

     Nou nu zit je jezelf een beetje tegen te spreken eerst zeg je mijn berichten niet te kunnen overslaan nu even laten beweer je dat je ze niet leest, hoe bedoel je het nu het is verwarrend. Je laatse bericht komt niet echt boven het niveau uit die je zo hartstochtelijk beweert in huis te hebben verre van dat……………..ik had meer verwacht.

 26. Joshua says:

  Het oplopend steun lijntje in de RSI is inmiddels gebroken dat kan betekenen dat we morgen nog wat lager kunnen gaan 448/9 echter nog niet OS in de intra dag grafiek.

 27. Joshua says:

  Nou zoals ik al zei het kraakt wel maar het breekt niet wordt vervolgd, tot morgen en ik hoop ook nog bericht van jou te mogen lezen JBN mbt jou visie op niveau op de AEX, dus de lat ligt hoog 😉
  Maar waarschijnlijk blijft het weer stil………………………………..

 28. Joshua says:

  Terugtest van het oplopende RSI steunlijn is mislukt dus ik denk morgen lager………..op naar de 448/9.

 29. JBN says:

  Zolang het gezever van narcist Joshua aanhoudt, kom ik niet meer op dit forum. Deskundig commentaar van Geert-Jan en anderen is altijd prettig te lezen geweest, maar dit is voor een normaal mens niet vol te houden. Succes Geert-Jan en andere volgers die wèl serieus bezig zijn om het niveau hoog te houden.

  1. Joshua says:

   Eindelijk een bericht met een beetje niveau het woord narcist kende ik nog niet, maar je hoeft toch geen afscheid te nemen van Geert-Jan je kan toch altijd stiekem mee kijken zonder commentaar te geven. Aangezien je toch niet veel bijdroeg tot dit forum verandert er niet veel voor jou maar in ieder geval ik wens je het beste.

   1. taburger says:

    Joshua, gezien de reacties zit de kracht kennelijk niet in de kwantiteit. Misschien toch iets meer doseren?

  2. Maurice says:

   Ik ben het helemaal met u eens ! Ik word er ook moe van.

 30. Joshua says:

  Zo het is mooi geweest…………..morgen opzoek naar de 448. Wie gaat er mee?

 31. Wilco says:

  Inderdaad morgen wellicht naar 448-449 en daar longs oppikken voor de vervolgrit omhoog. Ik ben ontzettend blij dat ik net na opening mijn longs op 457 verkocht heb net voor ik langdurig naar het ziekenhuis moest en morgen hoop ik op weer een mooie longrit. Fijne avond!

 32. han says:

  Goedeavond…mijn shorts gesloten..senp bijna koersdoel bereikt…
  langzaam long aan het opbouwen…en bij openingstik naar beneden morgenvroeg uitbreiden.
  intraday niet OS

 33. han says:

  Morgen…GJ…NIEUWE RONDE NIEUWE KANSEN

 34. Frank says:

  Opvallend hoe de RSI blijft liggen. RSI in de 30 min chart is niet OS geweest. SnP is wel hard op weg naar het afgegeven doel van GJN. Ik pak een kleine long.

 35. Hoekstra says:

  Eindstand van de wedstrijd tussen Joshua en de andere berichtenplaatsers: 30-32
  (inclusief de 2 berichten van Geert-Jan)

Laat een reactie achter