AEX: Rek

De rek is nog niet uit de AEX maar onveranderd blijft de DD terughoudend met het afgeven van beduidend hogere richtpunten.

Onder de MA20 loopt de MA50. De druk op de AEX is gisteren netjes opgevangen door deze tweede lijn. In dit proces is een volgende Positieve Reversal gezet. Het richtpunt van deze set-up is interessant. Zij komt namelijk uit net onder 522. Dit niveau is uiteraard herkenbaar want zij vormt ook de bovenkant van het hiaat waarnaar in de achterliggende DD’s al een aantal keer is verwezen. Het betreft de omissie van 5 december vorig jaar.

Onveranderd geldt in de kleinste grafiek dus: Trend is nog steeds Trend.

AEX-IntraDagGrafiek

In de koersontwikkeling van donderdag heeft de AEX zowel de bovenkant als de onderkant van het koerspatroon uit de dag-grafiek gezien. Sinds enkele dagen staan in deze grafiek twee convergerende lijnen ingetekend over het verloop van de AEX na de doorbraak van 501. Ook na gisteren is de RSI nog niet in de buurt van de OB-lijn geklommen.

Dit gegeven ,in combinatie met de convergerende lijnen, geeft aanleiding om nog steeds uitermate terughoudend te zijn met het afgeven van (beduidend) hogere ijkpunten.

AEX-DagGrafiek

In de week-grafiek begint de doorbraak uit het dalende trendkanaal verdere vorm te krijgen. Met nog een sessie voor de boeg staat de MA 20 in deze grafiek sterk onder druk.

Concreet, opnieuw kan worden opgemerkt dat de AEX de neergelegde verwachting tot het uiterste duwt.  De dag-grafiek geeft reden om de huidige stijging als wankel te beschouwen. Reden voor de DD om onveranderd terughoudend te opereren. De gedachte aan 512 – 510 is nog niet verlaten. Wordt Vervolgd!

AEX-WeekGrafiek

Middag-Update:

AEX-IntraDagGrafiek

De AEX heeft humor. De hoogste koers tot nu toe staat op dubbel 22. Het niveau van het hiaat. Na de opening is de ontwikkeling stilgeslagen, maar daarmee is dan ook gelijk alles gezegd. Anders verwoord, het is nog lang tot de slotgong. De AEX noteert onveranderd boven de dubbele MA’s. Wel is vanochtend geen OB gezet. In de kleinste grafiek geldt echter nog steeds Trend is Trend. Alleen de DD durft geen beduidend hogere niveaus in de mond te nemen. De koersontwikkeling in de eerste drie uur is na opening per saldo horizontaal zodat de opmerkingen en waarschuwingen vanuit de DD van vanochtend nog geen aanpassing behoeven. Met natuurlijk het risico om vanmiddag met pek en veren het podium te moeten verlaten, blijft de DD op het spoor van de achterliggende dagen. Ter info, voor het schrijven van de Blik van de Nik wacht ik de eindstand van vandaag af, zodat de Blik dit weekend op TradeIdee wordt gezet.

118 reacties op “AEX: Rek”

 1. roger.deron says:

  Goedemorgen
  Weekgr – de 20 MA = 515.5 – slotkoers 520.6 – dan zie ik niet hoe de 20 MA onder druk staat – integendeel

 2. Roelof says:

  De AEX is nabeurs 523.63 geweest. Dat die je vaak terugkomen in de cash markt. Meteen daarboven ligt op 525 de 50% fibo over de daling van 578 tot 472.

 3. Phoenix says:

  Goedemorgen allen,
  De S&P is kennelijk al dagenlang aan het wankelen en kraken, de AEX stijging wordt nu in de DD ook als wankel betiteld.
  Wellicht dat ik niet goed begrijp wat er met wankel wordt bedoeld, maar mij vallen op de daggrafieken met name de dagelijkse stijgingen op. Zo ook de AEX die vrijwel elke dag een paar punten stijgt, meer dan 10% gestegen is sinds eind december. Een trend is een trend.

  1. Hans says:

   Het is een mooie V-vorm in december. Komt bij dat de rente in US waarschijnlijk niet verder wordt verhoogt, dus weer kansen omhoog. Zoals Bert schreef, buy the dip.
   Misschien op korte termijn wat dipjes, maar ik zie het toch positief in

   1. miked says:

    ik heb liever dat de rente wel wordt verhoogd betekent namelijk een stijgende beurs…

 4. Jan says:

  De AEX stond op 706 in het jaar 2000, dus de trend moet wel dalend zijn als we vele jaren later op 522 staan?

  1. Phoenix says:

   Exact 10 jaar geleden stonden we rond de 245, dus de trend moet wel stijgend zijn? 😉

   1. Jan says:

    precies wat ik bedoel 🙂

 5. Gerrie says:

  @ Phoenix,

  Gevalletje goed op de beweging, maar slecht op de richting.

 6. Roelof says:

  We krijgen heus wel eencorrectie in februari. Het is daarvoor gewoon rustig wachten op doorbraak van de opgaande trendlijn. Vandaar zal waarschijnlijk een felle tegenbeweging starten.

 7. Henk Heus says:

  Handelsakkoord gaat aex op 530 zetten, tevens 100fibo. Misschien wel hoger tot 550

  1. Roelof says:

   Misschien komt er wel geen handelsakkoord, Hans. En dan?

 8. Moneymaker says:

  Goedemorgen GJN, is de analyse die je vanmorgen schrijft wel kloppend? Er is momenteel geen enkele aanleiding lijkt mij om überhaupt te dalen gezien de kracht vd markt. Af en toe moet je afstappen van je visie en toegeven dat de zienswijze niet juist is.

  1. Moneymaker says:

   Voor de goede orde dit is noet vervelend bedoeld begrijp mij goed! Ik kan mij immers nog herinneren waarop de beurswijsheid een trend is een trend altijd dient te worden opgevolgd. De 510 lijkt eerlijk gezegd nu wel heeeeel ver weg!

 9. Henk Heus says:

  @Roelof, dan wordt het wankel

 10. Piet Flintstone says:

  als we de goeroe de maat gaan nemen…….wordt het tijd om af te nokken! Man, man, sorry hoor, niet vervelend bedoeld 🙁

  1. Moneymaker says:

   Piet, lees even goed mijn bericht ik neem niemand de maat. Het enige wat ik aangeef is dat de zeker gerespecteerde GJN normaliter altijd zegt een trend is een trend.

 11. Jan says:

  vanaf 09.45 uur was de trend down

 12. Henk Heus says:

  @Roelof, Fed doet rustig aan, Brexit zal wel akkoordje worden, Harami in maand chart dax, weekmacd up, ik zie die zwakte niet

 13. Phoenix says:

  CNBC: China’s leader Xi Jinping told U.S. President Donald Trump in a letter that he hopes both sides will be able to meet each other halfway, Trump says.
  Xi said in the letter that he wants to reach a trade agreement before a March 1 deadline, Trump says.
  Trump reads from the letter to reporters during a White House meeting with China’s Vice Premier Liu He, who is in Washington trying to reach a deal that would ease trade tensions between the world’s two largest economies.

  Ik vraag me af of er echt progressie wordt geboekt. China lijkt tot nu toe zich te beperken tot het toezeggen van grote aankopen op het gebied van agriculture, maar de US wil veel verder gaan, oa. vwb intelectueel eigendom.

 14. string says:

  Goede morgen…
  Heb even het bovenstaande doorgenomen…
  Zo…Geert-Jan…je hebt de laatste dagen veel GJN-adepten aan het twijfelen gebracht…
  Als ik het goed lees zijn ook enkele van jouw apostelen…die het geloof voorlopig de rug toekeren…
  Ik moet je beleefd doch dringend adviseren…houdt je kerk bijeen en laat die index zakken…

 15. Roland says:

  stelregel 16 A
  Als je neerwaarts kijkt en het object waarnaar je kijkt wordt steeds kleiner, dan zit je al een tijdje in een stijgende beweging.

  dat vastgesteld staan we nu waar we staan.
  Dapper voorwaarts
  https://www.youtube.com/watch?v=__1GvhLTEcc

 16. Turbotrader says:

  Goedemorgen,

  Koersdoel 522 bereikt (gapje dicht) , onderkant trendkanaal in de gaten houden , idealiter nog even doorstijgen tot rond 530 , hier kan een mooie neklijn gevormd worden voor een groot omgekeerd SHS -patroon , past in het scenario van terug zakken naar het gapje op 500,32 voor afronding rechterschouder . Gewoon een visie

  Groeten Steven

 17. string says:

  Zou nog graag willen toevoegen…zit niet short…

 18. ed says:

  diegene die tegen de trend short gaan zijn echte durfers en moeten erg kort op de bal. voorspellen kan ik niet maar de trend is nog niet over

 19. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde MM,
  Dank voor uw bericht…het is vrijdag…een nieuwe dag…dus nu is u weer positief…volgens mij bent u deze week iedere dag gedraaid van…kan niet omlaag…naar kan niet omhoog…naar kan niet omlaag… de weg naar de slotgong is nog lang…maar vooralsnog toch wel wat aarzeling rond 522…we gaan het zien.
  GRS Geert-Jan

  Waarde String,
  Ik heb altijd de KKK-indicator nog achter de hand… 🙂 ….maar ik geef gelijk toe…het is momenteel wel een gevecht met die AEX…
  GRS…uwen nederige dienaar.

  1. Putin says:

   Dat is te makkelijk.
   Die getrokken lijnen in het laatste gedeelte van de daggrafiek. Echt een gruwel. Alleen horizontale lijnen geven een goede verhouding tussen vraag en aanbod weer. De rest zijn verzonnen sprookjes.

 20. string says:

  Die van de koffiekamer…lijkt ‘n eeuw geleden…maar er is nog niets veranderd…dus is het wetenschap…

 21. maborosi says:

  Beste Geert-Jan,
  Ik ben erg nieuwsgierig naar de Blik van februari, zoals beloofd.
  Groet Rob

 22. kraton says:

  Het is duidelijk. DD is afhankelijk van marktinterpretatie van de macroeconomie. Banenrapport en China tradedeal.
  Iedereen gokken op omhoog of omlaag heeft 50% gelijk op dit moment. Tenzij je aanwezig bent bij de besprekingen of inzage hebt in het banenrapport.

  Heel eerlijk van GJN om toe te geven dat vanmiddag mogelijk de pek en veren over hem worden uitgestort zodra de 530 wordt aangetikt. Voor hetzelfde geld zakken we naar 505 als er een boze Chinees op tv komt en is hij de Koning.

  GJN neigt naar een boze Chinees op basis van de grafieken.

  kraton

 23. string says:

  Het lijkt nu rond 521.50 ook wat moeizamer te gaan…reden waarom ik op het 30′-prentje inmiddels…’n dun dalend trendlijntje heb staan…heel erg dun want eerste lagere top nog niet bevestigd…
  En voor wat betreft de daggrafiek AEX/CFD…de candle van vandaag past tot nu toe bijzonder mooi in de top van de Rising Wedge …met ook nog wat dagen ruimte totdat het gaat wringen met afstand tot de apex…
  RSI daggrafiek niet OB…en Histogram MACD is enigszins krimpende vanaf 21 januari…
  Voor de langdenkers…koers boven twee SMA’s…welke ‘n positieve cross laten zien…

 24. Gerrie says:

  GJN,

  Bedankt voor de middag update. Wanneer onverhoopt uwen visie niet uit komt dan sowieso niet met pek en veren de tent verlaten. Niemand is feilloos, en het is ieders keus hier om de visie wel of niet te volgen.
  GRS

 25. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Putin,
  Begrijp ik uit uwen opmerking…dat u alle diagonale lijnen als sprookjes ziet…en slechts waarde hecht aan horizontale lijnen…indien zo…dan heb ik dit weekend toch nog wel wat werk te verzetten…want dan moet ik alle TA boeken gaan herschrijven…
  GRS Geert-Jan

  1. Putin says:

   Uiteraard niet. Een dalende lijn die vooorkeur drie of meer toppen met elkaar verbindt is natuurlijk belangrijk. Die we zeg maar laatst hebben doorbroken….ahum.
   Niet om vervelend te doen, maar die lijntjes in de daggrafiek hebben geen waarde en zijn gezocht. Ook al zou de steunlijn gebroken worden.

 26. wh.giesen says:

  Ik zie momenteel een P58 gaande en neg divergentie, kortom het kan dus 2 kanten uit nog geen OS in de 30 gezien in de afgelopen tijd, dus ook nog geen enkele short-indicatie.

  mvg

 27. Roland says:

  zoeken in het verleden en zaken vinden.

  ik las de kkk indicator.
  dan word ik nieuwschierig
  wat blijkt
  Koffiekamerklaagindicator (KKK)
  toen Geert Jn afscheid nam in de colom adieu ta
  1 apr 2007
  schreef hij
  Mijn Koffiekamerklaagindicator (KKK) is niet slechts een grap. Ik heb ‘m gebruikt bij het schrijven en ik kan u verzekeren dat hij werkt!

  Geert Jan wat is de werking dan ?

  1. Roland says:

   geloof geen antwoord 🙂
   ga ik het zelf beantwoorden
   als er hevig word geklaagd is er een kering in de markt men raakt wanhopig.

   1. string says:

    zie je wel…zoals ik eerder zei…wetenschap…

    1. Putin says:

     Nou, die KKK indicator is al 2 weken geleden begonnen. Boven de 500 zo scheef als een hoepel. Prima, niet erg. Maar om je dan vervolgens aan de volgende strohalm vast te grijpen van de KKK indicator. Schraal verhaal hoor. En dan straks zeggen, zie je wel….
     Wetenschap ? Even een Diederik Stapeltje doen…..

     1. string says:

      Diederik deed niet anders en is er jaren mee weggekomen…

 28. Geert-Jan Nikken says:

  Ter info…nu weer even op het vinkentouw…MA20 komt in zicht.
  GRS Geert-Jan

 29. Geert-Jan Nikken says:

  Als aanvulling op 13.08 uur…een plaatje…wat mij betreft…even een cruciaal momentje…RSI ook richting diagonale lijn.

  GRS Geert-Jan

 30. floriaantje says:

  Goedenmiddag U Allen :
  ” It’s all about economics, damn’d ”
  02:30 PM
  US Non Farm Payrolls JAN 312K 165K 170K
  02:30 PM
  US Nonfarm Payrolls Private JAN 301K 170K 180K
  02:30 PM
  US Unemployment Rate JAN 3.9% 3.9% 3.9%
  03:45 PM
  US Markit Manufacturing PMI Final JAN 53.8 54.9 54.9
  04:00 PM
  US Michigan Consumer Sentiment FinalJAN 98.3 90.8 90.7
  MVG.,
  Bert ?

 31. Hoekstra says:

  string om 10:56:
  “Geert-Jan (…) laat die index zakken…”

  Geert-Jan heeft er al 2 punten vanaf gehaald.
  🙂

 32. string says:

  AEX/CFD 30’…ga niet zeggen dat het nu als ‘n blok gaat vallen maar…horizontaal 520 is natuurlijk wel ‘n dingetje…
  De eerste lagere top en bodem staan er ook…nu nog ‘n ruime OS…

 33. Jurrian says:

  RSI raakt de getekende steunlijn, index hangt boven MA50. Wel leuk.

 34. Putin says:

  Trend gewoon intact. Hoger lijkt me zo.

  1. Roelof says:

   en dat durf je zomaar te beweren vlak voor die belangrijke arbeidscijfers? Wat als die nou ontzettend tegenvallen? ?

   1. Putin says:

    hahaha, ja dom van me ! Ow, wacht Brexit en China deal ook nog even op wachten.

    1. Roelof says:

     Ja, pas als dat bekend is weten we de juiste richting. Tot die tijd lijkt het me gewoon gokken.

 35. Roland says:

  14:30 Banengroei en werkloosheid – Januari (VS)
  ok dan

  1. Putin says:

   Wat zegt Astro Roland ?

 36. floriaantje says:

  Ter Info :
  US Non-Farm Payrolls (Jan): 304K (est 165K, prevR 222K) US Unemployment Rate (Jan): 4.0% (est 3.9%, prev 3.9%)
  MVG.,
  Bert

  1. Roland says:

   Dank Bert

 37. ed says:

  lijkt er op dat we de blik alweer op het noorden kunnen richten

 38. Jurrian says:

  Hier kun je mooi zien hoe de cijfers dáár het klimaat hier bepalen.

 39. Jan says:

  ha kijk een beetje discussie hier. Kan geen kwaad.
  Mijn mening is dat een goeroe/columnist duidelijk moet zijn in z’n visie, liefst in 1 richting, met kd, maar soms zullen er alternatieven aangegeven moeten worden op basis van scenario’s.
  En als de columnist/goeroe echt fout zit, dan volgende keer gewoon toegeven, er even op terugkomen, en niet alsof er niks gebeurd is de andere kant op lullen. Dat laatste verspeelt credits. Veel te vaak fout zitten helaas ook. Te vaak 2 kanten openlaten ook.

 40. floriaantje says:

  Ter Info:
  Key figure is niet alleen aantal jobs, etc maar vooral het werk-participatie -ratio :

  “The labor force participation rate, at 63.2 percent, and the employment-population
  ratio, at 60.7 percent, changed remarkable over the month; both measures were up by 1.5
  percentage point over the year. ”

  MVG.,
  Bert

  1. Roelof says:

   Ja, het is echt remarkable. De bearmarkt is nu echt wel voorbij.

  2. Phoenix says:

   Opmerkelijk, 304.000 ondanks de shutdown. Daarbij opgemerkt dat het aantal van december van 312.000 eventjes neerwaarts is bijgesteld naar 222.000. But who cares? 🙂

   1. Roelof says:

    truly truly remarkable those numbers.

 41. Jan says:

  En een goeroe kan gewoon niet altijd goed zitten.
  Ik zelf ook een beetje fout met mijn valse doorbraak ws lijn verhaal, de valse doorbraak kan nog maar het is al een stuk hoger dan ik dacht.

  1. Roelof says:

   Zo is het, Jan.

   Ik zeg altijd dat Geert-Jan zeker 8 van de 10 keer goed zit en dat er geen andere analist is (die dagelijks een stukje publiceert) hem dat na doet.

 42. string says:

  Benieuwd of mijn hele dunne trendlijntje van 12:44 het houdt…is tenslotte nog niet meer dan ‘n verzonnen sprookje…volgens 12:25…

 43. Hoekstra says:

  Het is bijna 15:00

  1. Roelof says:

   Oei. Komen er dan weer cijfers uit, Hoekstra?

 44. Henk Heus says:

  vorige banencijfers fors herzien minus 100k.
  VS zegt nucleair wapenverdrag met Russen op
  dat is dan weer minder

  1. Roelof says:

   Zijn de vorige cijfers herzien, Henk? Echt? Ze worden toch niet gemanipuleerd?

   1. Putin says:

    in maart worden de cijfers van feb weer neerwaarts bijgesteld. Ow, wacht shutdown.

 45. detita444 says:

  Hoekstra 15.00 hr

 46. Jurrian says:

  Om 15.00 hrs hield de stijging op, goed gezien Hoekstra

 47. Phoenix says:

  Opnieuw bijna bij de 522, zo gaat Wall Street open en kan er gas gegeven worden om er doorheen te gaan.
  Alles onder controle, steady as she goes.

  1. Roelof says:

   truly remarkable

 48. floriaantje says:

  Frappant,
  m’n CS broker stelt dat indien de AEX bij slot boven 522.3 staat het volgend ijkpunt 524.5 wordt.
  Amai, “is toch fijn om het eens van een ander te horen” 🙂
  MVG.,
  Bert

  1. Roelof says:

   Komt goed, Bert. De Nederlandse bulls zijn niet meer te houden sinds 14.30 uur. We staan al 0,20% in het groen t.o.v. het dagslot van gisteren!

 49. ed says:

  @floriaantje dat is niet zo verwondelijk als je naar de kaart kijkt

 50. Jurrian says:

  Dat zegt Ad ook, precies die 522,3 dus dan zal het wel waar zijn. 🙂

 51. floriaantje says:

  Beste Forum – Vrienden,
  “I’am just the messenger….don’t blame or shoot me…”
  MVG.,
  Bert ?

  1. Roelof says:

   No worries, Bert ?

 52. bruun says:

  Beste Bert,

  Wat betreft EUR/USD verwacht toch weer een down zodat we deze week weer braaf onder de MA20 van de weekgrafiek uitkomen.
  Deze zit rondom de 1.1436.
  De cijfertjes hebben niks gebracht tot dusver.

  Gr.
  Bruun

 53. floriaantje says:

  Beste Bruun,,
  Dank. Uw 1,1486 is dan OB (?) Had u ook gevraagd naar uw visie tav de betekenis van het
  (cruciale) E/D niveau van 1,1430 vwb de fibo’s : 1,1575 / 1,1665 (?)
  MVG.,
  Bert

 54. floriaantje says:

  Ter Info :
  ” It’s all about economics, damn’d ” [ part 2 ]
  US Markit final manufacturing PMI 54.9 vs 54.9 expected
  MVG.,
  Bert

  1. Roelof says:

   Bedankt, Bert. Die cijfers hakken er wel in hier. AEX nog slechts 0,02% in het groen. Auw.

   1. Putin says:

    Stil weer. Ow, wacht iedereen zijn winsten aan het spenden natuurlijk op het meest succesvolle forum van de hele internets

 55. floriaantje says:

  Ter Info :
  ” It’s all about economics, damn’d ” [ part 3 ]
  US January ISM manufacturing index 56.6 vs 54.0 expected
  (USD) U. of Mich. Sentiment (JAN F), Actual: 91.2 Expected: 90.7 Previous: 90.7
  MVG.,
  Bert

 56. bvk67 says:

  Goedemiddag (Bert),
  Line in the sand voor ES is 2697 vandaag.
  Grs, Bart

 57. Roland says:

  zo net terug van het middagdutje met de buurvrouw
  niks veranderd zie ik

  1. Putin says:

   Of doet die ook aan Astro ?
   Venus retrograde in Mars zeker

  2. string says:

   niks veranderd…de buurvrouw…?

 58. bvk67 says:

  Als er een significante daling komt, is het na de SuperBowl van as zondag. Go Patriots !
  Grs, Bart

 59. Putin says:

  Nog steeds ruimte in de Dow fut voor 25.500

  1. Putin says:

   Signaal van een schamele 2.000 puntjes geleden. Koekkoek

   1. Putin says:

    Kan niet in de schaduw staan van Astro. Ik weet het, maar toch.

    1. Putin says:

     Ondertussen op Tradeidee. Ja, maar convergerende lijnen, ja, maar bear markt, ja, maar reactief, ja, maar negatieve divergenties

 60. floriaantje says:

  Beste Bart,
  Focus bij mij is S&P: 2716, het 61.8 % retracement.
  Qua Super Bowl LIII het is gedaan met die MVP Super Bowl XXXVI, XXXVIII, XLIX, Tom Brady….
  go for it …Rams !!
  MVG
  Bert?

 61. bvk67 says:

  Bert,
  Als rechtgeaarde Bull moeten de Rams winnen. Maar Tommeke mag van mij afscheid nemen met z’n 6e SuperBowl ring.
  Grs, Bart

 62. floriaantje says:

  Ter Info,
  Zag zojuist een interview…ze beginnen te stoeven…..”bezit van de zaak…einde vermaak” (?)

  “Fed’s Bullard, president of St.Louis, applauds the central bank’s shift away from its policy
  of raising interest rates ”

  MVG.,
  Bert

  1. Roelof says:

   Ja, er wordt zelfs alweer gesproken over stoppen met QT. Niet veel later zal dan een renteverlaging volgen en dat is dan het werkelijke einde van het vermaak.

 63. Putin says:

  Naast de bestaande doelen op 526, 532 en 537,50 vandaag een nieuw doel op 533. Min of meer bevestiging van en het vergroot de kansen voor een verdere stijging. Zou mooi zijn als de koers dit haalt of dicht in de buurt komt van deze niveaus.
  Of probeer het te gebruiken om short te gaan. Dat kan ook nog natuurlijk

  1. Roland says:

   ik waardeer uw negativiteit inz Astro.
   dat geeft mij bevestiging dat ik op de goede weg zit.
   wat tenslotte mijn weg is 😉
   wat ik alleen nog niet snap als u zolang goed zit dat u zo zuur bent.
   ik zou dansen springen van het geld verdiend.

 64. Jan says:

  hoe betrouwbaar is zoiets Putin?

  1. Putin says:

   Lastig om het in % uit te drukken Jan. Niet alle doelen worden behaald natuurlijk dat kan ook helemaal niet. Maar mijn ervaring is dat wanneer je meerdere doelen in dezelfde richting krijgt de kans redelijk groot is dat deze behaald gaan worden. Daarnaast is het ook aan te raden om een hoger timeframe erbij te betrekken. Dit is de 1 min, die zou binnen enkele dagen gehaald kunnen worden.
   Er zijn géén nieuwe hogere koersdoelen in de 60 min zoals je ziet. Dat had ik eigenlijk liever wel gezien, dat zou de betrouwbaarheid vergroten. Dus dat is wellicht ook een aanwijzing dat dit de laatste beweging in rally is.
   Maar kijk hoe goed die vorige doelen in de 60 min ook behaald zijn.
   Kortom, je moet er niet blind op afgaan, maar geven in een bestaande trend goed de mogelijkheden aan tot waar koersen kunnen komen.

 65. bruun says:

  Beste Bert,

  De H1 is OB boven de 1.1485 en OS onder de 1.1410.
  Ik zie beide niet gebeuren vandaag.
  Uw vraag over de fibo’s zou best kunnen maar zie dat meer als eventuele doelen bij een bepaalde situatie net zoals de 1.10 en 1.05.
  Ik kijk zelf naar de RSI en een maximale voor een bepaald cyclus en zie ik vaak dat de maximale RSI van de H4 de 75 niet oversteekt. Deze zit op dit moment op 1.1592 en OS op 1.1297.

  Gr.
  Bruun

  1. Jan says:

   ok, thnx. Nogmaals ik heb hier geen ervaring mee.
   Maar ben wel nieuwsgierig ernaar

   1. Putin says:

    Boek van Du Plessis lezen hierover. Is een aanrader.

  2. floriaantje says:

   Beste Bruun,
   Dank voor de E/D ijkpunten.
   Prettig Weekend Toegewenst.
   MVG.,
   Bert

 66. floriaantje says:

  Beste Bart,
  Als de beurs niet genoeg guitigheden oplevert, dan naar een zekere bron van inkomsten
  als een bankzitter :

  “Rams outside linebacker Garret Sickels is on a minimum $480,000 one-year contract,
  but as the offensive linebacker is not on the active roster, there is no chance he’ll make an
  appearance on the field Sunday.”

  MVG.,
  Bert

 67. Geert-Jan Nikken says:

  Ik blijf altijd lachen om het testosteron op dit forum…ik wens u allen een prettig weekend…kijk…het is nog lang tot aan de slotgong…dus 530 is zeker nog mogelijk…maar bij mij in het scherm staat nog steeds 522..en ik had nog wel zo’n mooi grafiekje geplaatst met het cruciale momentje… 🙂 .. tot maandag…
  GRS Geert-Jan

  1. kraton says:

   Zeer geachte GJN

   Probeert u nu op een grappige manier te zeggen: “Ik heb toch gezegd waar de “het laatste lage punt zou zijn vandaag op cruciale moment ” OF “Ik vind het allemaal geen uitslaande brand vandaag en blijf op het spoor van verder terug zakken.”?

   Alvast ook een zeer goed weekend incl bitterbal gewenst.

   Krt

 68. bvk67 says:

  $VIX low today 16.23, nipt lager dan de low van 4 dec jl. December low is 15.94 van 3 dec jl. Gaarne daar heen en omdraaien.
  Grs, Bart

 69. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Kraton,
  Eigenlijk allebei…allereerst geen uitslande brand vandaag…want vanochtend om 09.00 uur AEX 522…nu om 17.15 uur AEX 522…maar zoals ook al meerdere keren opgemerkt…de MA20 biedt steun…dat was althans het idee achter de grafiek van vanmiddag..en nu ga ik inderdaad een borreltje doen..
  GRS Geert-Jan

 70. bruun says:

  Beste Bert,

  Er was steun op de MA100 op de H1 en zijn terug bij af.
  Echter is de OB hoger komen te liggen op 1.1495.

  gr.
  Bruun

 71. Jurrian says:

  die 522,3 kost nog moeite, komop jongens ff doorbijten.

 72. Vrijbuiter says:

  Zolang in de Comp. Index (Daggrafiek) de dikke blauwe lijn beide andere niet neerwaarts kruist nog geen reden om short te gaan.

 73. bvk67 says:

  AEX slotveiling hoogste punt.
  Fijn weekend.
  Grs, Bart

 74. Jan says:

  weekend!!!

 75. floriaantje says:

  Ter Info:

  “The 100 day MA is at 2710.95. The 200 day MA is at 2741.51
  The S&P index is trading up about 9 points or 0.33% at 2713. That has the price above the 100 day MA at 2710.95. and near the 61.8% of the move down from the September high at 2713.88. The high today did reach 2716.66 but stalled.”

  Prettig Weekend.
  MVG.,
  Bert

 76. maurice says:

  Middag beste Bert,
  Ik ben na een kort long ritje, toch weer short gegaan.
  Mvg
  Maurice

Laat een reactie achter