AEX: Reageren!

Gisteren plaatste de AEX de eerste speldenprik op de weerstandszone. De verwachting luidt dat meerdere aanvallen zullen volgen. Tijd om te Reageren. De AEX kan in de komende sessies gaan herstellen.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Het motto dat in de achterliggende dagen op deze plek centraal heeft gestaan, is bij de vaste lezers bekend. Nu de AEX gisteren in het laagste tijdsframe een eerst hogere top heeft gezet, wordt het tijd om te reageren. Tijd voor een nieuw lijstje met koersdoelen. Voordat dit lijstje wordt bepaald en aan u gepresenteerd echter eerst de expliciete opmerking dat enig herstel in de graadmeter voorlopig slechts het label krijgt van terugtest. In de dag-grafiek van de AEX staan immers al weken twee oplopende trendlijnen ingetekend. De combinatie van deze lijnen vormt een negatief koerspatroon. Daarnaast staat na gisteren ook een horizontale trendlijn getekend onder de twee respectievelijke bodems rond grofweg 426. In de komende dagen/weken kan wel eens gaan blijken dat deze trendlijn een speciale naam gaat krijgen: neklijn!

In de volgende columns zal worden bekeken tot hoever het herstel van de index kan reiken. Let wel, deze column moet niet gelezen worden dat de bodem in de AEX is gezet en dat de graadmeter nu wel kan gaan klimmen naar 475. U weet nog  de slotconclusie van 22 april.

Op basis van de eerst hogere top die gisteren in het laagste tijdsframe is gezet en de reactie daarop in het tweede gedeelte van de maandagsessie kunnen een aantal eerste projectiedoelen worden bepaald. De niveaus liggen op respectievelijk 436, 439 en 442. Daarboven volgt 447. Voorlopig zijn dit de richt- en ijkpunten welke in de komende dagen/weken op deze plek centraal zullen staan. Het is immers te vroeg om nu al in te spelen op een volledige hertest op de voormalige steunlijn van de rising-wedge uit de daggrafiek. Het positieve scenario blijft van kracht zolang de AEX zich staande weet te houden boven de horizontale lijn op 426.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3

Laat een reactie achter