AEX: RaamVersiering

Vandaag de laatste handelsdag van de maand, 2e kwartaal en eerste halfjaar. Na de pas op de plaats van gisteren kan vandaag geprobeerd worden om de AEX nog ietsje op te poetsen. Het klassieke versieren van de ramen.

“Ondanks het feit dat de focus voor de komende dagen op het hiaat ligt en dus op de achtereenvolgende lijnen 549.75 en 544.00 gaat de aandacht voor vandaag in eerste instantie uit naar 557.25. De stappen van de AEX rond 557.25 zijn dus van belang.” Aldus de eerste DD van deze week. De ingetekende lijn op 557.25 duidt het gegeven dat de index gisteren inderdaad rond het afgegeven niveau op steun stuitte. De opmerking dat de eerste aanval van de week op lagere niveaus bescheiden zou zijn was gebaseerd op twee elemenenten, te weten de verwachting van geen OS in onderstaande grafiek en de nabijheid van de bovenkant wolk in de daggrafiek. Het eerste element speelt vandaag wederom een rol. Net zoals gisteren is aangegeven dat geen OS notering in de RSI werd verwacht, wordt vandaag aangegeven dat geen OB notering in de indicator wordt verwacht. Net zoals het Nie OS Nie van gisteren de neerwaartse druk wist te beperken, luidt de gedachte nu dat de verwachting van het uitblijven van een OB de opwaartse ambities van de AEX zal temperen.

Het niveau van 557.25 is gisteren berekend op de derde reactielijn van de voorafgaande stap 549.75 naar 569.25. Op basis van deze reactie kan een eerste extensie van 61.8 procent worden bepaald welke dan (uiteraard) weer uitkomt op 569.25. Gegeven de hiervoor uitgesproken twijfel of de RSI hogere koersen in de AEX vandaag kan ondersteunen wordt eigenlijk een eerder WaterLoo verwacht. Daarom staat op 567.00 ook al een lijn ingetekend. Hierdoor ontstaat een weerstandszone 567.00/569.25. De bullenparade dient in deze zone (of idealiter eigenlijk al onder deze zone) haar meerdere te vinden. In verband met de toevoeging tussen haakjes wordt voor de volledigheid daarom toch ook vermeld dat op 564.25 de derde reactielijn ligt van de stap 569.25 naar 556.00. Vanochtend gaat daarom de eerste aandacht uit naar 564.25. Eerlijk is eerlijk, enige twijfel of de berenmars vandaag al vanaf 564.25 wordt hervat is wel aanwezig.

Concreet, de gisteren neergelegde gedachte dat de grote rode cirkel (=lees hiaat 16 juni) in de komende sessies kan gaan trekken wordt herhaald. De gisteren neergelegde opmerking over het belang van de verdere ontwikkeling van de RSI wordt echter ook herhaald. Voor de volledigheid wordt deze opmerking daarom nog een keer afgedrukt: “Een ander element dat van belang blijft, is de verdere ontwikkeling van de RSI. Zij dient nu op korte termijn OS te worden. Dit dient te gebeuren om de AEX in staat te stellen om door te glijden naar het hiaat van 16 juni.”  Zoals reeds opgemerkt wordt vandaag geen OB verwacht.

Wat staat hierboven nu eigenlijk allemaal? De verwachting luidt dat de AEX vandaag iets kan opveren op zoek naar een lagere of gelijke top. Eerste weerstand 564.25, daarboven zone 567.00/569.25. De reactieve stap moet gezien worden als aanloop naar de volgende actieve stap. Deze laatste stap moet de AEX in de komende sessies naar het hiaat van 16 juni brengen.

Tot zo!

AEX 30 MinutenGrafiek

Middag Update AEX

Kent u deze nog: Een ware streling voor het oog: AEX 564.25 vink. AEX 557.25 vink. Herkenbare niveaus voor de lezer van de DD. Leuk allemaal, maar het afvinken van de afgegeven niveaus betreft slechts marketing.

In de opleving van vanochtend is de RSI niet tot OB gekomen. Zie DD. Daarnaast valt de hoogste koers van vandaag redelijk samen met het reactieniveau van de voorafgaande daling. Zie wederom DD.

Op basis van deze gegevens kan een vervolg worden berkend op 551. Het afzakken naar dit niveau moet gezien worden als vervolgstap binnen het grotere plaatje voor deze week. Dit plaatje behelst het vullen van het hiaat van 16 juni.

35 reacties op “AEX: RaamVersiering”

 1. vega10t says:

  Morgen en dank GJ.

 2. Giuliano says:

  Goedemorgen en thanks

 3. Geert-Jan Nikken says:

  564.25 naar bovenkant wolk…die is in ieder geval alvast binnen…nu even kijken of bovenkant wolk niet als steun gaat fungeren..gegeven de verwachting van reactieve beweging…waarschijnlijk niet…
  GRS Geert-Jan

 4. Kees says:

  Waarde Geert Jan,
  Is het te vroeg voor een lijstje niveau’s op weg naar de 16 gap?
  Eerst 557,25 natuurlijk. Noemt u nog geen lagere niveaus omdat u nog geen breuk verwacht?
  GRS
  Kees

  1. Kees says:

   551 dus 🙂
   Dank

 5. Kees says:

  FTI M30, benieuwd wat de RSI gaat doen.

 6. Trader Rash says:

  RSI OS flirt als ik het goed heb gezien, kijken of er meer in het vat zit na de lunch anders wellicht een nieuwe poging naar 564?

  1. detita444 says:

   Ik denk dat je je vergist met dat OS.

 7. Roelof says:

  Bijgaand een grafiekje met een aantal 10 daags cyclusbodems (CB). Deze bodems vallen natuurlijk niet elke keer precies op dag 10. Je moet het +/- 2 dagen geven. Nu is het zo dat de AEX na zo’n cyclusbodem meestal rond trading dag 6/7 een top zet. Dat zou de AEX dan nog ruimte geven tot aan het einde van deze week om “hoog” te blijven.

  Let wel, die 10 daags cyclus is een korte cyclus. Er zijn nu echter ook een aantal grotere cycli aan het werk die aan een dalende fase zijn begonnen. Die cycli gaan normaal gesproken de overhand krijgen de komende weken. Het is daarom niet de verwachting dat de AEX nog flink gaat stijgen de komende tijd.

  Cyclusanalyse is interessante materie. Elders op deze site staan links naar leerzame video’s van Michael Ahrens die zijn een eigen draai heeft gegeven aan wat er over cyclusanalyse bekend is. Maar het is voor mij wel duidelijk dat ook hij een student moet zijn geweest van het werk van J.M. Hurst, de vader van de cyclische analyse in de aandelenmarkt.

  1. detita444 says:

   Thx Roelof, dat is inderdaad interessant. Bij die grotere cycli, over welke tijdsspanne praat je dan tussen de CB’s?

 8. detita444 says:

  En weer terug bij af.

 9. Geert-Jan Nikken says:

  557.25 krak…nu nog even doorduwen op 556.00…en dan kunnen we beginnen aan de rit naar 551.00.
  GRS Geert-Jan

  1. detita444 says:

   Waarde G-J, vanwaar die 556?

   1. miked says:

    556

    1. detita444 says:

     Ik zie in jouw grafiek alleen die lijn op 557….?

     1. miked says:

      556/557 wie kijkt er op een puntje….

     2. detita444 says:

      Klopt, maar omdat die 557,25 ook zo expliciet werd aangegeven en afgevinkt.

     3. miked says:

      dat heeft met de fibs te maken …

 10. Bull&Bear says:

  Taaie steun die 557-556…

 11. Roelof says:

  Leuk hoor dat ramen versieren en spannend 🙂

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Nou…564.25 naar 556.00…bij mij hangen inmiddels de slingers…en mochten we nog 551.00 zien…dan start de polonaise…maar ja…wederom Nie OS Nie…dus kleine kans dat die nog komt…
   GRS Geert-Jan

   1. Roelof says:

    Wellicht dat de COVID 19 cijfers vanuit de VS je gunstig gezind zijn? 🙂

    1. SRC says:

     Tiens, eigenaardig blijkbaar alléén bij een AEX-short-koersverloop zijn zulke Covid-19 wèl TA-correlerend.

     1. Roelof says:

      Haha, nee hoor………dat weet GJ ook wel….

 12. Roelof says:

  Mogelijk interessant voor morgen is het volgende statistische gegeven:
  “The first trading day of July has brought rising prices for the S&P in 26 of the last 30 years and in 9 consecutive years”.

  Maar eens kijken hoe het de SPX morgen vergaat….

 13. Geert-Jan Nikken says:

  Voordat zaken hier een eigen leven gaan leiden… ik heb het woord covid niet in de mond genomen… niet in de achterliggende dagen… niet vandaag… en ben niet van plan om het te gaan gebruiken in de komende dagen… Waarvan Akte!
  GRS Geert-Jan

  1. detita444 says:

   Gaat mee in de aktetas G-J.

 14. wh.giesen says:

  Sp inmiddels OB in de 30, voorlopig maar weer wachtten met shorten.

  mvg

  1. SRC says:

   Inderdaad, beste Wh., nà 3060 zijn m.i. 3099 c.q. 3118 weerstanden.
   MVG.,
   Bert

  2. Roelof says:

   bij mij is SPX niet OB in de 30 min

   1. SRC says:

    Dat is niet de correcte reaktie, echter die van waarde Geert-Jan om 16.52……

 15. SRC says:

  The S&P index tests cluster of MAs on the hourly chart,
  At the highs, the index moved above the 200 hour MA at 3076.82. The 50 hour MA comes in at 3076.34. Both have been broken today, but the 100 hour MA remains a key target which has not been broken yet. That level comes in at 3086.94. Get above and it should open the upside more.
  MVG.,
  Bert

 16. peks says:

  futures sp500 30m grafiek lichtjes OB

 17. Rik says:

  @Roelof 16:41

  it’s a dangerous year to go for statistics and probabilities 😉

  1. SRC says:

   + “it is against all TA-odds”.
   rgds.,
   Bert

Geef een reactie