AEX: Projectie

De AEX heeft zich gisteren goed staande weten te houden boven de voormalige weerstand rond 452 welke zij afgelopen dinsdag wist te doorbreken. Zoals in de column van afgelopen dinsdag beschreven mag de blik nu gericht worden op de zone 460.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Het daadwerkelijke koersverloop van de AEX deed de titel van de column van woensdag eer aan. Inderdaad stond het koersverloop in het teken van afkoelen. Het eindresultaat was een slotstand welke nauwelijks verschilde van de slotstand een dag eerder. Belangrijke conclusie is echter het gegeven dat de AEX geen enkele moeite had om zich staande te houden boven het niveau van de voormalige weerstand. De eerste steunpilaar kan na gisteren opgetrokken worden tot aan 454. Eerder deze week is opgemerkt dat boven 452 de blik richting 460 mag worden verlegd. Deze conclusie was gebaseerd op het fibo-grid uit de weekgrafiek. Deze staat ingetekend. Na gisteren wordt dit niveau ook ondersteund door de intra-daggrafiek. Zoals gezegd heeft de afkoeling plaatsgevonden in een zijwaarts koersverloop. De bandbreedte van dit verloop beslaat drie indexpunten tussen genoemde 454 en 457. Projectie van deze breedte levert ook een volgend ijkpunt op rond 460. Wel wordt geadviseerd om vandaag het verloop van de RSI in de laagste grafiek te volgen voor bevestiging.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3

5 reacties op “AEX: Projectie”

 1. Jan says:

  Ok, nu moet ik toch even reageren: jullie slaan jezelf alleen maar op de borst, incl het ‘veelvuldig gebruik van de woorden ‘waarvan akte’. Maar dat jullie paar dagen geleden dachten dat ie naar 438 ging en dat we wel de 452 zouden halen, wordt nu niet meer genoemd.

  quote: Weet de graadmeter de druk echter niet rond 444 op te vangen, en de verwachting luidt dat zij daar in de komende dagen inderdaad niet toe in staat is, dan volgt een hertest van 438.

  quote: De verwachting luidt dat de indicator niet duidelijk boven de OB-lijn zal uitklimmen. Dit betekent dat serieus rekening moet worden gehouden met een scenario waarin op zijn minst een stevig gevecht gaat plaatsvinden rondom het niveau van de titel

  1. Nikken says:

   Goedemorgen, dank voor uw reactie. het klopt dat de AEX sterker ligt dan wij hebben ingeschat. Een gegeven dat ik ook meerdere malen expliciet heb benoemd in mijn column. Inclusief de woorden Waarvan Akte. Wat ik probeer te doen is het weergeven van een scenario. Mijn scenario luidde dat als we 444 zouden breken, dat dan de weg open lag voor een daling naar 438. Het klopt dat ik geschreven heb dat ik dacht dat 444 zou breken. We weten echter inmiddels allemaal dat het exact 444 was waar de daling stopte. Dan moet je je visie bijstellen en niet tegen de markt vechten. Maar dank voor uw reactie. Ik neem uw opmerking zeker mee en zal nog duidelijker proberen te communiceren in mijn columns.

   Gelijk als reactie op Eric….ik vind het verre van logisch dat gelijk 460 komt…het feit dat ik niet verder kijk dan 460 geeft al aan dat ik 475 niet snel in het scherm verwacht. …

   GRS Geert-Jan

 2. Eric says:

  Goedemorgen. Ik lees iedere morgen ff jullie mini visie. Wat is jullie middellange termijn visie. Dat na 454 dan 460 komt is logisch. Gaan we 475 halen op korte termijn?

 3. Jan says:

  Beste Nikken, ik wilde niet de indruk wekken dat ik de comlumns niet waardeer, integendeel!
  En verder eens met opm over visie bijstellen etc.. Iedereen draagt zelf verantwoordelijkheid voor zijn trade acties.
  Maar voor de volledigheid, het zou iets beter passen om kort terug te komen op kansrijke scenario’s die niet uitkomen, dan voornamelijk de wel uitgekomen KD’s te noemen.
  En ondertussen gaan we nog naar 452 ook 😉
  Ik blijf uw column met veel interesse lezen, dank

 4. Pim says:

  Ik wil langs deze weg even mijn waardering uitspreken voor de nieuwe site en het feit dat jullie gratis en voor niks de zaak “duiden”Ik heb er veel aan!Tnx!

Geef een antwoord