AEX: Plannetje Plan

Het grootste gedeelte van de dag bracht de AEX gisteren door op of rond 445. Precies het niveau waarop het volgende piketpaaltje was geslagen. Dit niveau mag echter gezien worden als tussenstation. De focus was en blijft op de zone  van 439/438.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Na het uitblijven van een duidelijke OB-notering met een AEX rond 452 wist de RSI woensdag wel te flirten met de OS-zone bij een index rond 445. In de column van gisteren is deze ontwikkeling omschreven als een eerste aanwijzing dat de daling van de AEX hoogstwaarschijnlijk niet rond 439/438 zal stoppen. Vooralsnog is dit echter wel slechts de eerste focus-zone. U kent immers de insteek van deze column: stap voor stap!

In bovenstaande intra-daggrafiek is na het verlaten van het krappe opwaartse trendkanaal eerder deze week inmiddels een nieuw dalend trendkanaal ontstaan. De onderkant van dit kanaal nadert met rasse schreden de diagonale trendlijn onder de beweging sinds 19 mei. Deze laatste lijn fluctueert momenteel rond 440. Op dit niveau ligt overigens ook het 50 procent correctieniveau van de beweging van 19 mei tot aan het Waterloo van dinsdag.

Belangrijker is echter de weerstandlijn van het kanaal. Deze lijn start vandaag rond 448. Dit impliceert dat bewegingen tot aan dit niveau gezien moeten worden als een reactieve beweging binnen de ingezette daling. Om maar weer in lijn te blijven met de woordkeuze van deze week kan gesteld worden dat het bovenste piketpaaltje geslagen staat op 448 en dat koersen onder dit niveau betekenen dat het afgelopen maandag ingestoken scenario onveranderd van kracht is.

Gisteren was het webinar: Goud als TegenGif! Heeft u dit webinar gemist? Geen probleem. U kunt het webinar terugkijken wanneer en waar u maar wilt!: TradeIdee: Goud als TegenGif!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Eén reactie op “AEX: Plannetje Plan”

  1. Geert-Jan Nikken says:

    DE AEX hapert al anderhalf uur rondom het derde fibo-retracemenniveau van de voorafgaande daling 453 tot 444. Wordt dit toch de eerst lagere top? Scenario 439/438 nog intact.

    GRS Geert-Jan

Geef een antwoord