AEX: Piketpaaltjes Verzetten

In de column van gisteren werden de piketpaaltjes voor dinsdag gedefinieerd op 452 en 448/447 respectievelijk. Het daadwerkelijke koersverloop is in deze een waar feest der herkenning. Let wel, de huidige ontwikkeling is slechts de eerste stap in het maandag afgegeven scenario van 439/438.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Om in lijn te blijven met de column van dinsdag kan vandaag opgemerkt worden dat de piketpaaltjes verzet kunnen worden. Na drie dagen van relatieve aarzeling heeft de AEX gisteren de verwachte draaidag gezet. Rond 452 heeft de index inderdaad haar tijdelijke Waterloo gevonden. Met deze ontwikkeling is de graadmeter uit haar krap oplopend trendkanaal gevallen. Hiermee komt de bovenkant van het oorspronkelijke trendkanaal in zicht. Deze fluctueert momenteel rond 445. Belangrijk vraagstuk is of en zo ja tot hoe diep de RSI in de komende sessies onder de OS-lijn duikt. De vaste lezer weet immers dat het uitblijven van bevestiging vanuit de indicator in de achterliggende drie sessies juist aanleiding was om vast te houden aan het scenario dat de AEX niet in opwaartse zin zou afrekenen met de zone 452.

Indien in de komende dagen blijkt dat de RSI wel onder de OS-lijn zakt dan is dat een eerste aanwijzing dat de verwachte daling niet stopt rond 439/438. Daarover later meer. Voor nu de focus op 445 als volgende stap binnen het neergelegde scenario.

Vanavond is het zover, het TradeIdeeWebinar: Goud als Tegengif! Een betere timing voor het webinar is bijna niet mogelijk. Zoals bekend bewegen de financiële markten als communicerende vaten. Indien in de komende dagen inderdaad blijkt dat de aandelenmarkten onder druk komen te staan zijn het juist de edelmetalen die kunnen gaan profiteren. Hoe u uw (aandelen)portefeuille met goud en zilver kunt beschermen komt vanavond uitgebreid aan bod. Gökhan Erem (LeoMont) en Alexander Sassen (Sassen Research) zijn uw sprekers. Een webinar dat u niet mag missen.

Schrijf in: Goud als Tegengif!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 

3 reacties op “AEX: Piketpaaltjes Verzetten”

  1. Geert-Jan Nikken says:

    Voor de tweede keer test de AEX vandaag de voormalige weerstandlijn rond 445 als nieuwe steun. Denk dat deze lijn uiteindelijk toch breekt. Koersdoel is immers 439/538 in eerste instantie.

    GRS Geert-Jan

  2. Johan says:

    En we zijn na de 444 te hebben aangetikt, weer terug bij de opening van vanmorgen… was dit het, of was dit slechts een voorproefje en gaan we morgen alsnog het geschetste scenario zien?

Laat een reactie achter