AEX: Opposites Attract

Opnieuw kan de AEX vanochtend wat herstellen en opnieuw luidt de verwachting dat deze beweging gezien moet worden als opmaat voor nieuwe verkoopdruk. Let wel, ditmaal zal het inzetten van de daling waarschijnlijk wat meer tijd vergen.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Met de titel van afgelopen vrijdag is verwezen naar de situatie dat langzaam maar zeker de stofwolken aan het neerdalen zijn en dat de AEX weer terug is bij het voortbewegen tussen de oude vertrouwde niveaus. Het afvinken van 444 is daar een mooi voorbeeld van. De RSI wist op de slotdag boven de OS-lijn te blijven en de vaste lezer weet inmiddels wat dat betekent. Inderdaad schiet de AEX vanochtend weer wat positiever uit de startblokken. In de grafiek staat een fibo-grid ingetekend als hulpstuk om te bepalen tot hoever de positieve ondertoon kan reiken. De drie achterliggende niveaus liggen op respectievelijk 450, 452 en 454. De verwachting luidt dat de opmars rond het tweede niveau haar Waterloo vindt.

Binnen het ingecalculeerde herstel moet de indicator ditmaal duidelijk onder de OB-lijn blijven. De verwachting luidt dat zij dit zal doen. Mocht blijken dat een van de aangehaalde niveaus inderdaad als stopbord fungeert, dan mag in de column van morgen de extensie-berekening worden uitgevoerd. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 

20 reacties op “AEX: Opposites Attract”

 1. longbear says:

  Duidelijk verhaal ,bedankt

 2. Joshua says:

  Bedankt GJ voor het delen van uw visie, een vraagje over de OS/OB lijn in samenhang met de RSI en het belang er van. Uw haalt vandaag aan in uw column dat de indicator vrijdag boven de OS lijn is gebleven en de vaste lezer weet inmiddels wat dit betekent. Vandaag klopt dit perfect echter op vrijdag 4 november staat de indicator ruim beneden de OS lijn, de maandag er op staan we ook 8 AEX punten hoger u begrijpt dat ik de het dan niet meer helemaal snap mbt de waarde van OS of OB? Hoop dat u met uw antwoordt duidelijkheid kan schaffen. Mvrg Joshua

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Ik heb de column van 4 november nog even teruggelezen….en ik haal daar toch een positieve ondertoon uit…dus het feit dat we de maandag volgende op 4 november….omhoog zijn gegaan….past in het toen neergelegde plaatje…dan klopt het toch??…
   GRS Geert-Jan

   1. Joshua says:

    Ja dat klopt maar u haalt vandaag aan dat de RSI vrijdag boven de OS lijn is gebleven met als gevolg een positief begin vandaag. Vrijdag 4 november staat de RSI ver onder de OS lijn maar het gevolg die maandag erop is precies hetzelfde als vandaag ook een positief begin dus wat is het verschil tussen boven de OS lijn hangen of niet.

    1. Nikken says:

     In dat geval….is het maar goed dat ik …in de column van vrijdag 4 november ….met geen woord over RSI en OS heb gesproken…:-)
     GRS Geert-Jan

     1. Joshua says:

      Jazeker maar u begrijpt toch wel mijn vraag hoop ik? Ik denk dat er meer mensen zijn die op deze blog worstelen met de interpretatie van de RSI beneden of boven de OS/OB lijn.

 3. Joshua says:

  De zeer snel oplopende rente in Amerika kan wel eens een mooie trigger worden voor een daling komende dagen.

 4. Joshua says:

  Terug naar de AEX de bulls zijn aan het watertrappelen, het is een kwestie van tijd maar ik bewonder hun uithoudings-vermogen, keer op keer 😉

 5. Nikken says:

  De eerste fibo-extensie komt uit op AEX 442.
  GRS Geert-Jan

 6. Joshua says:

  De rente tsunami………………………….

 7. longbear says:

  ging iets langzamer danvrijdag maar lekker snel nog bedankt hoef zelf niet meer na te denken

 8. Joshua says:

  Een potentieel tussen bodempje lijkt hier gezet te worden, voor zo lang het duurt.

  1. longbear says:

   durf hier toch nog niet ongedekt long

  2. Peter says:

   Enkel even uithijgen zo te zien. Daarna door naar 444 en wie weet meteen ook maar naar 442 vandaag.

 9. Joshua says:

  Ik denk even rust of een beetje herstel tot de opening in Amerika.

 10. longbear says:

  herstelt niet echt ,die dow is ook helemaal gek in relatie tot bonds en euro/dollar

  1. Joshua says:

   Kan leuk worden zit nog steeds dik short dus we wachten het allemaal even af.

 11. Joshua says:

  En het gaat altijd anders dan men denkt…………………………………….mooie counter van de bulls en de beren zijn even nergens te bekennen.

 12. Joshua says:

  Even alles glad, mooie rit vanaf 458, wachten op de volgende short kansen. Misschien wel weer bij de 458 net als afgelopen week.

Geef een antwoord