AEX: Op zijn Kop

Na een lagere opening begon de AEX vrijdag aan een klim. In deze beweging wist de graadmeter boven de zone 429 uit te komen. Hiermee is het neergelegde scenario van de Negatieve Reversal op zijn kop gezet. En het bleef nog lang onrustig in de commentaren op de site.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

De kopers maakten vrijdag korte metten met de negatieve verwachting welke op basis van de koersontwikkeling van donderdag mocht worden verwacht. De zwakkere opening was zelfs niet genoeg om het aangegeven koersgat te dichten. Nu de index boven 429 noteert, mag worden aangenomen dat dezelfde zone als eerste vangnet gaat fungeren. Deze opmerking lijkt echter pas later op de dag, of wellicht zelfs later deze week van toepassing, want aangenomen mag worden dat de AEX vanochtend haar werk van vrijdag verder zal uitbouwen. Daarmee staat het vraagstuk op de kaart of de huidige beweging opnieuw strandt in de bekende zone 440 of dat rond 419 vorige week een eerst hogere bodem is gezet. De eerste piketpalen kunnen bij de start van de week dus geslagen worden op respectievelijk 440 en 429. Wat als blijkt dat de AEX geen moeite heeft met 440 en verder doorstoomt? In dat geval komt 446 in beeld.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

15 reacties op “AEX: Op zijn Kop”

 1. Pim says:

  En het bleef nog lang onrustig in de commentaren op de site;-))) Geweldig!!

 2. Roberto says:

  Goedemorgen GJ en bedankt weer !
  Ja, wel hogere koersen maar uit de commentaren blijkt dat een bear scenario eigenlijk belachelijk is als je het moet geloven. Daarom denk ik dat je dit pad nog niet te vroeg moet verlaten, ondanks dat het op de korte termijn best sterk kan zijn. Succes en sterkte deze week. GRS

 3. Geert-Jan Nikken says:

  Goedemorgen,

  Kijk ieder commentaar, opmerking, kritiek of lof-uiting is welkom. Allen dank daarvoor. Alleen laten we afspreken dat we altijd beleefd in de woordkeuzes blijven en vooral met onderbouwing van visies of standpunten komen. Achteraf roepen dat je al vier stappen verder bent streelt alleen het eigen ego en voegt niets toe aan deze “chat”. Waarvan Akte! Niet voor niets teken ik altijd met:
  GRS Geert-Jan

 4. Michiel says:

  Goedemorgen, ik vind het wel wat vreemd dat er constant gesproken wordt over een OS die aangeeft dat lagere koersen dreigen en dat nu er een overduidelijke OB te zien is, er geen regel aan wordt besteedt. Is de OB niet juist een teken dat de 440 wel eens gebroken kan worden? Waarom is die niet opgenomen in de (30 minuut) grafiek? Gr Michiel

 5. Michiel says:

  Aanvullend: hij is wel degelijk opgenomen in de daggrafiek zie ik nu. Dat neem ik terug. Mijn vraag blijft echter wel waarom er geen text aan wordt besteed.

 6. Riek asmus says:

  Goede morgen,

  Ik volg al een hele tijd uw dailydosis en heb veel respekt voor uw prognoses.
  Natuurlijk kan het wel eens uitwaaieren naar de verkeerde kant, maar zo eenvoudig is het vooruitzien zien. Laat u niet ontmoedigen door wat scherpe kritiek. Ook ik had vrijdag pech, maar we moeten wel sportief blijven.
  Mvg Riek

 7. Roberto says:

  Aanloopje voor 445-447 zou ik zeggen en kijken of het daar ergens wil toppen.

 8. wietzendorf says:

  Hamertje op 435,08 tegen het ma 20 in de kwartier.

 9. Paul says:

  Zijn jullie gestopt met het webinar ‘De weekaftrap’?

 10. Geert-Jan Nikken says:

  Beste Paul,Henk
  Dank voor uw vraag. In de achterliggende weken was de geluidskwaliteit en beeldkwaliteit van het webinar niet naar onze maatstaven. We zijn nu in overleg met OnlineSeminar hoe we wel de gewenste beeld- en geluidskwaliteit kunnen leveren. Het klopt dus dat het webinar voor de zomermaanden even op hold is gezet. Vrees echter niet, de WeekAftrap komt zeker terug.
  GRS Geert-Jan

 11. Michiel says:

  Beste Geert-Jan,
  Zou je ook nog op mijn vraag kunnen reageren?
  Bvd,
  Michiel

 12. Geert-Jan Nikken says:

  Beste Michiel,
  Excuses. In de grafiek waarin het OB/OS spel op dit moment van belang is, is duidelijk de groene cirkel ingetekend. Waarom ik er in de tekst niet expliciet over begonnen ben heeft te maken met de visie dat er rond 440 aarzeling zal optreden. Inmiddels zijn we een aantal uren in de dag en is de AEX inderdaad nog niet succesvol geweest met het slechten van 440. Misschien heb ik het niet al te duidelijk en expliciet verwoord vanochtend maar de gedachte van een aanval op 440 kwam juist voort uit het OB zijn. Zo ziet u maar weer de waarde van deze “chat”. Het helpt mij ook om nog duidelijker mijn column te verwoorden. Waarvoor dank en Waarvan Akte!
  GRS Geert-Jan

 13. Cashier says:

  Beste GJ

  Ik denk dat je vaker wel goed zit dan niet, dus ga vooral door met ons op de hoogte te houden van je verwachtingen. Een afwijkende mening hebben (en vaak bij het rechte eind) is veel moeilijker dan het verkondigen wat iedereen al doet…

  Vraag is nu we op het keerpunt 440 aangekomen zijn hoe het verder gaat. Indien we op dagbasis boven de 440 sluiten is dat dan een eerste signaal dat teruggang naar 429/416 (en nog lager) vooralsnog niet gaat plaatsvinden of moeten we hiervoor een langere periode boven de 440 staan ?

  Er zijn genoeg signalen dat er ‘wat aan te komen staat’ maar zoals we eerder gezien hebben is de markt soms wat blind voor de realiteit en komt pas op een later moment bij zinnen.

  Als we nu aannemen dat de markt eventjes blind is voor de negatieve kant, is het m.i. niet een echt goed moment op te gaan inzetten op een daling, echter als de omslag komt kan het ook weer snel gaan…..

  GRS
  Cashier

  1. Mike says:

   Welke omslag trend is duidelijk stijgend kijk even naar het lange plaatje op naar 500+ . S&P 2140 inmiddels ,maar ja de dag is nog jong he’…

Laat een reactie achter