AEX: Op Eigen Kracht

Vandaag staat Amsterdam er alleen voor. De Britten willen de dag van het referendum uitroepen tot onafhankelijksdag. De Amerikanen hebben echter al jaren zo’n dag. Vandaag is die dag.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

De laagste koersgrafiek van de AEX vertoont een gat. Deze omissie van koersen is ditmaal niet ontstaan door uitzonderlijk optimistisch of negatief koersgedrag, maar door een simpele storing bij de data-leverancier. Door deze data-gap moeten we de huidige stand van de RSI met een korreltje zout nemen. Dat neemt niet weg dat de AEX onveranderd voortbeweegt binnen het ingetekende koerskanaal. Vrijdag liep de graadmeter door naar de benoemde zone 440/441 nadat zij eerder al was opgelopen naar de donderdag benoemde 437. Met het benoemen van de kritieke niveaus gaat het niet mis, alleen de ingestoken richting klopt vooralsnog niet. Zoals immers bekend is de huidige beweging op deze plek omschreven als een zoektocht naar een lagere top. Vanochtend gaat de graadmeter opnieuw het gevecht aan met de zone 440/441. De onderkant van het kanaal is inmiddels opgelopen tot aan 438. Dit betekent dat de AEX vandaag weinig ruimte heeft om een keuze te maken. Boven 440/441 ligt overigens 445 op de loer.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

10 reacties op “AEX: Op Eigen Kracht”

 1. Geert-Jan Nikken says:

  Op Eigen Kracht wil het tot nu toe nog niet zo lukken. Langzaam maar zeker begint de steunlijn van het steile trendkanaal te breken. Een ontwikkeling welke we overigens ook al afgelopen vrijdag hebben gezien in de kleinste grafiek van de S&P500.
  GRS Geert-Jan

 2. jm says:

  en hoe weet je of bepaal je dat er een break is (timeframe?) en het vanaf dan naar beneden gaat?
  Grs

 3. han says:

  Geert-Jan,
  Betekend dit dat we weer rekening kunnen gaan houden met 434/432.. rsi in de 30. heeft opgaande trend ook verlaten.

 4. Geert-Jan Nikken says:

  Zelf zit ik in eerste instantie naar AEX 429 te kijken.
  GRS Geert-Jan

 5. Wietzendorf says:

  445 zou met de 453,50 een NR naar 400 / 401 in de uur kunnen maken.

  mvg.

  1. Roberto says:

   @Wietzendorf Een NR is niet mogelijk omdat rsi overbought is geraakt. Daarnaast is de bear markt range op 29 juni al gebroken.

   1. Roberto says:

    Sterker, de 30 min lijkt een serieuze PR te ontwikkelen met als doel richting 456. Betekent dus een aanval op de weerstandszone 352, als de koers hier weet te bodemen. Dus kansen liggen op de korte termijn mi opwaarts.

    1. Roberto says:

     352 moet natuurlijk zijn 452

   2. Wietzendorf says:

    De bear markt range gebroken ? Er is m.i. sprake van een tt. opleving binnen een dalende trend.
    Na het bereiken van de 458 , ong. ( 0,618 * ( 510-378,5)) is er een patroon van lagere toppen – en bodems.

    mvg.

 6. Geert-Jan Nikken says:

  Tot morgen.
  GRS Geert-Jan

Laat een reactie achter