AEX: Onderschat

Het aangebrachte dalende trendkanaal in de kleinste grafiek is vrijdag doorbroken. De terugval op de zone 511 van vorige week betekende een fibo retracement van de voorafgaande stijging. Nu de weerstanden zijn doorbroken moet ook rekening worden gehouden met de extensie.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Het laagste punt van gisteren is interessant. Aldus de openingszin uit de column van vrijdag. In de laatste column van vorige week werd gewezen op het feit dat de dalingen van vorige week beschikten over reactie-eigenschappen. De titel van vandaag is een verwijzing naar het gegeven dat in dezelfde column werd uitgesproken dat nieuwe druk waarschijnlijk was. Zo geschiedde, alleen zeer beperkt en van korte duur. Nu de weerstanden doorbroken zijn lijkt de weg open te liggen voor de extensies. De 61.8 procent extensie is reeds een feit. Dat brengt het verhaal van deze column op de 100 procent extensie. Deze ligt op 523. Het ligt in de lijn der verwachting dat de opening van vandaag weer een koersgat slaat in de kleinste grafiek. Nu leert de recente geschiedenis dat deze bijna allemaal gevuld worden. Omdat de theorie stelt dat de geschiedenis de neiging heeft zich te herhalen mag aangenomen worden dat ook vandaag het koersgat gaat trekken.

Dat niet alleen. Na de doorbraak volgt veelal een terugtest om een en ander te bevestigen. De zone 516/515 speelt in deze dan weer een belangrijke rol. Concreet: Het klopt dat de huidige kracht is onderschat. Dat neemt niet weg dat een scenario waarin de AEX op korte termijn weer 516/515 aantikt het meest waarschijnlijk is. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

16 reacties op “AEX: Onderschat”

 1. JanB says:

  Wat moeten we ervan zeggen, het koersgat is alweer gesloten maar of het ook echt wat betekend? Het blijft gepriegel op de vierkante centimeter.

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde,
  De AEX ontwikkelt zich vandaag in lijn met de slotconclusie uit de column. De graadmeter is met volle pas op weg naar de zone 516/515. Het belang van deze zone is in de bijgewerkte intra-daggrafiek nogmaals benadrukt. Naast het oude dalende trendkanaal, waarvan de oude weerstandslijn mogelijk nu als nieuwe steunlijn gaat fungeren, is ook een nieuw opwaarts trendkanaal aangebracht. De steunlijn van dit kanaal noteert ook rond de aangegeven zone. Een blik op de RSI geeft echter aanleiding om serieus rekening te houden met een scenario waarin 516/515 net zo makkelijk ook weer neerwaarts doorbroken wordt. Het terugzakken onder deze zone geeft aanleiding voor 511 en 506/505. Zoals de gekozen titel van vanochtend weerspiegelt was er wel reden om toe te geven dat de kracht van de index enigszins was onderschat. Of van het vorige week neergelegde scenario moet worden afgestapt weten we binnen nu en twee uur. De goede lezer weet het meest waarschijnlijke antwoord op deze vraag echter nu al.
  GRS Geert-Jan

 3. JanB says:

  Bedankt GJN!

 4. Maurice says:

  Dat wordt dus stijgen, eerst weer de 520 aantikken en dan door naar de 523.

 5. bert says:

  Waarde Forum-leden,
  Vandaag een opvallende 010/020 gelijkwaardige titels in hun DD’s. Vandaar mijn tweet:
  ” Hoop dat F. wordt ONDERschat en A. wordt OVERschat op de Schaal ”
  Misschien een beetje “afleiding” met zulke saaie, consoliderende en zwabberende
  beurzen…
  MVG.,
  Bert

 6. taburger says:

  Het is weer wachten op de Amerikaanse beurzen Bert. En die gaan doorgaans hoger. 🙂
  Wel sportief hoe 010 de competitie nog wat spannender maakt. Al denk ik dat ze het wel gaan redden hoor, gezien het Europese programma van 020 en de uitwedstrijd tegen 040 nog voor de boeg. Of krijgen ze zelf zwabberbenen?

 7. bert says:

  Beste Taburger,
  Bedankt voor je bericht.
  Vermoed dat de VS beurzen deze week blijven zwabberen om volgende week
  de Q1/2017 ( uitstekende )bedrijfsresultaten en de TAX Reform te gaan verwerken.
  Je denkt dat F het gaat redden : is het resterende programma voor 010 dan niet
  zo zwaar als bij A. ?
  MVG.,
  Bert

 8. taburger says:

  In mijn optiek niet. Ik kijk dan met name naar de Uit-wedstrijden van beide clubs, ik verwacht dat ze thuis de volle mep kunnen pakken. Dan heeft Ajax het met PSV uit lastiger. Daarnaast wordt het programma met Schalke 04 in Europees verband een stuk zwaarder en laat Ajax nog wel eens een steekje vallen na een Europese wedstrijd. Tenslotte staat Ajax in feite nu nog een extra punt achter door het verschil in doelsaldo.
  Kan je daar niks volgens op televisie / internet?

 9. bert says:

  Beste Taburger,
  Dank voor je berich.
  Alleen “el classico” op de kabel. Geprobeerd via “livestream soccer” internet sides
  Eredivisie te volgen maar constant ‘uploaden’ en virussen. Nu via Telegraaf.nl en
  de recensie via digitale NRC, dat om 08.00 uur op mijn mail staat.
  MVG.,
  Bert

 10. fred says:

  GJ
  wanneer gaan we nu eindelijk eens dalen?

  1. Geert-Jan says:

   Waarde Fred,
   Morgenochtend 09.00 uur.
   GRS Geert-jan

   1. Wim Giesen says:

    Ik vind nergens een blik van nik of is ie nog niet geplaatst?

    mvg

  2. Fred says:

   Sorry, die vraag van 16.51 was niet van mij.
   De echte Fred.

 11. fred says:

  kijk
  aan helderheid geen gebrek
  dan kan de focus op utrecht

 12. JanB says:

  Morgenochtend om 9 uur daal ik niet maar stijg ik uit mijn bed 🙂

 13. Maurice says:

  Ik stijg met je mee morgenochtend.

Laat een reactie achter