AEX: Obstakel 529

De eerste sessie van de week stond in het teken van de koerszone 529. Zoals aangegeven fungeerde dit niveau als eerste obstakel. Langzaam maar zeker beginnen de contouren van de verwachte Negatieve Reversal zichtbaar te worden.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Opnieuw wordt voor vandaag verwacht dat de zone 529 zwaar zal blijken te zijn. Even ter opfrissing van het geheugen. Het huidige scenario behelst dat de stijging vanaf de laagste koers rond 520 naar de gisteren behaalde 529 vooralsnog gezien moet worden als herstel. In deze beweging mag de RSI niet OB worden en het liefst een NR vormen. Langzaam maar zeker beginnen de neergelegde puzzelstukjes in elkaar te passen. De AEX zit momenteel gevangen tussen haar horizontale eerste weerstand en de opwaarts duwende gemiddelde lijn. Zie in deze ook de middag-update onder de DailyDosis van maandag. De bewegingsruimte is echter zo beperkt dat de graadmeter op zeer korte termijn richting zal moeten kiezen. De verwachting luidt dat de gemiddelde lijn zal worden doorbroken. Zodra dit geschiedt kan de index zich opmaken voor de volgende verkoopdruk. Zoals bekend staat in de grotere grafiek onveranderd het koersgat open. Na een breuk van de gemiddelde lijn gaat de eerste aandacht direct uit naar de RSI. Deze zal in de verwachte vervolgbeweging uiteraard OS moeten worden om het scenario van het opvullen van het koersgat te ondersteunen. Mocht in tegenstelling tot de verwachting de AEX doorlopen boven 529 dan ligt de weg vrij voor 533. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

13 reacties op “AEX: Obstakel 529”

 1. jan says:

  aex op daggrafiekbasis zou er nog ruimte tot aan toppenlijn 534 zone kunnen zijn, ondersteund pr op 15 min? Maar hoeveel effect heeft die nog?
  1 min signalen op groen vooralsnog

 2. Hoekstra says:

  Dank, Geert-Jan.
  De 2 verliespunten waren binnen 9 minuten al weggewerkt.
  Ik ben benieuwd naar de middagupdate.

 3. Geert-Jan Nikken says:

  Middag-Update:
  In de eerste uren van vandaag doet het koersverloop van de AEX eer aan de gekozen titel. De strijd met de zone 529 is zeker nog niet gestreden. Niet in opwaartse zin. Niet in neerwaartse zin. Het zijwaartse verloop is ook terug te vinden in de ontwikkeling van de RSI. Niet in de buurt geweest van OB. Niet in de buurt geweest van OS. De respectievelijke niveaus zijn bekend. Het wachten is nu op de keuze van de AEX. Boven 529 hoogstwaarschijnlijk ook 533. Maar tot nu toe doet 529 wat van 529 verwacht mag worden. U kent het motto: Reageren, Niet Anticiperen. Wordt zeker Vervolgd!
  GRS Geert-Jan

  1. Roberto says:

   Aha, minder stellig als gisteren over het neerwaartse koersverloop. Als ik tussen de regels doorlees…..

   1. Wilco says:

    Ik zit long dus van mij mogen we doorstomen naar de 533.

 4. Dries Roelvink says:

  Ik heb een heel vreemd gevoel bij deze beurs…

 5. Maurice says:

  Oh ja, Dries ! Hoezo dan ?
  mvg

  1. Jan B says:

   Daar ben ik ook wel benieuwd naar!
   De beurs wil niet echt zakken, dat is toch niet zo gek als de economie het goed doet en de rente zo goed als op nul staat?
   Technische patronen zijn niet leidend op de beurs.

 6. Dries Roelvink says:

  Er komt iets aan heb ik het idee…

 7. Jan B says:

  Nieuwe toppen in Amerika? 🙂

  1. Bert says:

   Beste Jan B,
   Zie we morgenavond wel bij FED-notulen om 20.00 uur uw tijd:
   nog een rate hike dit jaar ?
   MVG.,
   Bert

 8. Jan B says:

  Hallo Bert,

  Ik zie geen sterke verhoging van de rente in de V.S. en de beurzen reageren meestal weinig op de Fed notulen.
  De beurzen blijven lekker omhoog kabbelen, ondanks de twee min dagen vorige week staan bij jullie de beurzen al bijna weer op nieuwe records.
  Bij ons noemen ze de stijging van de beurzen vanaf de kredietcrisis, de “meest gehate rally” !
  Tegen de meeste verwachtingen in blijven de beurzen omhoog gaan.

  Nog een prettige avond Bert!

Geef een antwoord