AEX: Nieuwe Week

De centrale vraag bij de start van deze week luidt of de titel van vandaag ook een verwijzing is naar een nieuw beeld voor de Amsterdamse markt. Een concrete aanwijzing hiervoor is nog niet aanwezig. De rode draad door de columns blijft dus dezelfde als vorige week en de week daarvoor.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Zolang de AEX boven 426 fluctueert krijgt de AEX het voorzichtige voordeel van de twijfel voor een mogelijkheid tot herstel. Dat dit herstel zwaar bevochten is, is voor de vaste lezer van deze column bekend. De range waarbinnen de graadmeter momenteel gevangen zit staat op deze plek al dagen/weken bepaald op het reeds genoemde niveau aan de onderkant en een duidelijke horde rond 439 aan de bovenkant. Waarop deze grenzen zijn bepaald is in achterliggende columns ook al meerdere keren aangehaald. Veel nieuw nieuws valt er over het huidige technische beeld van de AEX dus niet te vertellen.

In de intra-daggrafiek zijn vandaag een aantal extra trendlijnen getrokken. Een horizontale barrière rond 434 en een hogere eerste steun rond 427. In een eerdere column is echter expliciet gewezen op de valkuil om teveel in te zoomen. De genoemde extra niveaus dienen dus slechts als geste richting de kortere termijn belegger. De insteek van deze column is en blijft hetzelfde zolang de AEX niet buiten de bandbreedte 426 tot 439 treedt. Wordt vervolgd!

Heeft u zich al ingeschreven voor het lunchwebinar van 12.00 uur? In dit webinar zal ik dieper ingaan op de huidige vooruitzichten van onder andere de AEX, S&P, Euro-Dollar, Goud, Olie en Euro-GBP. Tot straks!

LunchWebinar: de WeekAftrap!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3

 

Laat een reactie achter