AEX: Nieuwe DoelZones

Deze beweging dient de AEX weer terug te brengen naar de zone 507/506. Aldus de column van vrijdag. De week begint met een vinkje! Het spel van actie-reactie-actie in optima forma.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

De AEX heeft er zin in! Het verloren uurtje van dit weekend speelt de graadmeter geen parten. Vanochtend gaat zij gelijk op zoek naar het ijkpunt welke in de laatste column van vorige week is meegegeven. De blik gaat vandaag dus direct op de ontwikkeling van de graadmeter rondom de steunlijn uit de dag-grafiek welke al enkele weken staat ingetekend en welke vorige week nog fungeerde als springplank. In de beweging van actie-reactie-actie, welke momenteel in ontwikkeling is, moet serieus worden betwijfeld of de aangebrachte lijn opnieuw over kwaliteiten van steun beschikt. Een aantal aanwijzingen uit de intra-daggrafiek geven aanleiding om rekening te houden met koersen welke onder het laagste koersniveau van vorige week liggen.

Allereerst de dalende toppenlijn in de indicator. Opnieuw fungeerde de aangebrachte lijn afgelopen vrijdag netjes als obstakel. Hiermee vallen de twee respectievelijke reactie-toppen in de AEX samen met indicator-toppen die duidelijk onder de OB-lijn liggen. In de RSI is een set-up aangebracht met als ijkpunt 500. Dit koersdoel kan ook terug worden gevonden in de ontwikkeling van de AEX zelf. De reactie-toppen van vorige week zijn vrij nauwkeurig gevormd op 50 procent van de voorafgaande daling. De extensie-techniek van achtereenvolgens 61.8 procent en 100 procent levert richtpunten op van 505 en 500. Dat betekent dat rekening moet worden gehouden met een ontwikkeling dat de steunlijn uit de dag-grafiek klapt. De eerste focus voor de week komt te liggen op de twee berekende extensie-niveaus. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

15 reacties op “AEX: Nieuwe DoelZones”

 1. jan says:

  506 vinkje: top!

 2. Yathzee says:

  Interessante start van de week.. maar even aankijken.. risico om je te branden is groot nu

 3. Yathzee says:

  Kost al moeite om OS te raken..

 4. Hoekstra says:

  Bedankt Geert-Jan.
  Verwacht u deze week nog koersen boven 508 en zo ja, tot hoe ver zal het gat opvullen dan volgens u maximaal gaan ?

 5. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Hoekstra,
  Zeker denk ik dat we deze week nog boven 508 uitkomen. Zelf heb ik vanochtend direct mijn shorts gesloten en ben nu op zoek om rond 505 weer long te gaan. Mocht de stijging al richting 510/511 gaan alvorens 505 aan te tikken, dan daar weer kijken naar een short terugkopen.
  GRS Geert-Jan

 6. Yathzee says:

  Het feit dat er mogelijk een dubbele bodem staat en we niet (noemenswaardig) OS zijn gegaan weerhoudt u daar niet van?

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Waarde Yathzee,
   Nee
   GRS Geert-jan

 7. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde,
  De middag-update staat in de column. Vanochtend is de AEX netjes vanaf het eerste ijkpunt opgeveerd. Ook intra-dag speelt het spel van actie-reactie. De opleving heeft inmiddels het 50 procent herstel niveau bereikt. De verwachting luidt dat de herstelniveaus voor obstructie zorgen en dat de AEX op weg is richting 505.
  GRS Geert-Jan

 8. Kees says:

  “moet serieus rekening worden betwijfeld”
  Ik hou er serieus rekening mee dat dit de meest betwijfelde stelling van deze week wordt 😉

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Waarde Kees,
   Daar heeft u een punt…ik heb het woordje…rekening…maar weggehaald…dat leest een stuk ontspannender…
   GRS Geert-Jan

 9. JanB says:

  De 511 is niet meer in beeld?

 10. Yathzee says:

  Terug bij de dubbele bodem en de OS grens..

 11. Yathzee says:

  Bounce

 12. JanB says:

  Ik heb vandaag alweer een hoop technische termen voorbij horen komen, maar voor een leek zoals ik beweegt de AEX vandaag ruwweg tussen de 507 en de 509…….. weinig beweging toch?!

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Waarde JanB,
   Wat u zegt is waar….alleen als je afgelopen vrijdag de AEX het ijkpunt 513 aan ziet tikken…en je ziet dan vanochtend de target 506 in het scherm…dan denk je…lekkere start van de week…dus weinig beweging…is allemaal relatief…
   GRS Geert-Jan

Laat een reactie achter