AEX: Netjes

De sessie van gisteren stond netjes in het teken van wat afkoeling. De sessie van gisteren stond netjes in het teken van herkenbare AEX-niveaus. Vandaag meer van hetzelfde?

Voor de tweede dag op rij is de AEX gesloten op 572. Het niveau van de TussenStop. In de daggrafiek valt de koersbar van dinsdag te omschrijven als een nagenoeg perfecte doji. Deze koersbar duidt veelal op twijfel. Helemaal als ze verschijnt na een periode van stijging.

Zie dat het overspannen karakter van de wolk is afgenomen (=lees, convergeren). Zie ook dat de wolk nog steeds groen kleurt. Reden om voor vandaag niet direct in te zetten op een vrije val van de AEX. De eerste horizontale steun blijft getrokken op 568. Aan de bovenkant ligt 575.75/567.50 als ijk/richtzone.

Het verhaal voor vandaag zit waarschijnlijk in de RSI. Gisteren is zowel in de DD als middag-update gewezen op het feit dat de indicator lagere toppen laat zien. Vandaag kan de verwachting uitgesproken worden dat serieuze twijfel bestaat of de RSI OB wordt. Zoals bekend is het uitbljven van ondersteuning vanuit de indicator een belangrijk gegeven. Deze verwachting vormt de basis voor de vraag uit de inleiding. Anders verwoord,

“Dit betekent voor vandaag een range 568 steun, 575.75/576.50 weerstand, met zoals opgemerkt de verwachting van de mogelijkheid  van wat draaien rondom 572.”

AEX 30 MinutenGrafiek

Technische Analyse AEX 14 oktober 2020 30 MinutenGrafiek

Middag Update AEX

De eerste uren van vandaag zijn vrij identiek aan het beeld zoals zich dat gisterochtend ontwikkelde. Oftewel, Netjes!

De laagste koers tot nu toe is interessant daar zij vrij exact op de vanochtend ingetekende diagonaal is gezet. Deze lijn heeft als steun gefungeerd zodat de DD haar gedachte van vanochtend herhaalt dat in de verdere uren van vandaag geen vrije val van de AEX wordt verwacht. Een andere gedachte welke na de eerste uren van vandaag herhaald kan worden, is de verwachting dat de RSI niet OB wordt.

Deze verwachting geeft aanleiding om net als gisteren richting 575.75/576.50  een WaterLoo te verwachten. Anders verwoord, die 572 kan nog wel een keertje voorbij komen vanmiddag. De TussenStop.

32 reacties op “AEX: Netjes”

 1. Jurrian says:

  Goedemorgen, zo das vroeg, dank Jurrian.

 2. mikeonyx says:

  dank GJ
  Goedemorgen allen !

 3. Gerrie says:

  Goedemorgen.

  We zweven nog lekker in het wolkje 30 min. Niet in slaap vallen hoor.

 4. Geert-Jan Nikken says:

  Als toevoeging op Gerrie…ook vrij..netjes…op de vanochtend ingetekende diagonaal onder het verloop sinds afgelopen maandag..tot nu toe…dus inderdaad…meer van hetzelfde…572.
  GRS Geert-Jan

 5. Gerrie says:

  Kan mogelijk ook nog een SHS worden met die diagonale als neklijn.

 6. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Gerrie,
  …dat was inderdaad de achterliggende gedachte…toen ik de lijn vanochtend intekende… 🙂 …alleen u weet…het staat er pas…als het er staat…dus heb ik hem niet vermeld in de DD…
  GRS Geert-Jan

 7. Gerrie says:

  Uiteraard, en als we de 575,75/567,50 weer aantikken gaat-ie in het prullenbakje.

 8. paul says:

  vandaag dag 13e dag, net als DAX. top rechts van het midden dus geen beer te zien. Afstand tot MA 20 in dag wat hoog (plm 553) denk dat we nog paar dagen wat aanzeuren tussen 569 en 580 (!) nieuwe top kan ook nog wel zo tegen of rond 580 en dan de daling inzetten. Ik zou zeggen koersdoel om te beginnen 558, wat later 550-545.. Voorde goede orde: Deze week is dat uiterst onwaarschijnlijk..

 9. roger.deron says:

  De AEX blijft maar stijgen en trekt zich weinig aan van de stand van de RSI.
  In het verleden heb ik dit nog vermeld “de MACD”. Deze maakte recent in de daggrafiek 28.09.20 een positieve cross. Is een lagging indicator maar wel goed bij signalen. Bij die cross bleven de koersen al die tijd boven de 10 MA die als een soort trendlijn dienst deed en nog. Alleen de CCI duidt er nu op dat de koersen hoog staan maar geeft zeker nog geen verkoop. Dus wat afkoelen zou kunnen.

 10. Geert-Jan Nikken says:

  Daar is de 572 weer…zie middag-update…nogmaals…het staat er pas als het er staat…zie 10.19 uur…maar het proces waarnaar Geriie om 09.41 uur verwijst…is weer een stap verder…
  GRS Geert-Jan

  1. Piet Flintstone says:

   met koersdoel? 560??

   1. Giuliano says:

    rond 566

 11. Geert-Jan Nikken says:

  Zelf denk ik dat we onder de diagonaal naar 564.50 kunnen…maar nogmaals…om irritatie, frustatie en teleurstelling te voorkomen…het staat er pas…als het er staat..en zolang het er niet staat…staat het er niet…soms moet je beleggen niet moeilijker maken…Op naar 600!!
  GRS Geert-Jan

  1. JvG says:

   Blij dat je nu eindelijk eens duidelijk afstand neemt van die AEX 529 en zegt waar we heen gaan, ook al willen de beren het niet graag horen maar AEX 600 staat er eerder als die AEX 529 zullen we nu maar eens hardop zeggen. Dan kunnen vragen daarover nu voortaan de prullenbak in. Deze kan je ook gaan inlijsten want nu de voetbal competitie gewoon doorgaat zal je dit niet vaak meer zien. (-:

   1. paul says:

    ik weet helemaal niets en geef nog minder om voetbal maar als we eenmaal afdraaien onder zeg 558 is vermoedelijk 529 kwestie van paar dagen. november? Die 600 zie ik nog niet.. De grootste stijgers uit de AEX zijn de tech’s zoals chippers en dan zou de nasdaq ook nog s 10% door moeten want daar zijn ze mee gecorreleerd. Zal zeker, ooit gebeuren..

 12. Gerrie says:

  En toch over voetbal gesproken: vanavond de uitzwaai wedstrijd van F. de B.

  1. SRC says:

   @Gerrie, dàn komt de “Kleine Generaal” terug. Immers door de 3-0-overwinning van Oranje op Roemenië (oefeninterland) werd Advocaat op 14 november 2017 de bondscoach van het Nederlands elftal met het grootste aantal overwinningen: 37. Uiteraard full time bij F. om op het stadhuisbordes van de Coolsingel de Schaal te
   tonen in mei en dan “en passant” Oranje te kwalificeren voor het EK 2021.
   MVG.,
   Bert

 13. Geert-Jan Nikken says:

  Ik heb alweer spijt…ik heb alweer spijt…ik heb nergens afstand van genomen…helaas….mijn poging tot grapje…is niet duidelijk overgekomen…#testosteron….
  GRS Geert-Jan

 14. Gerrie says:

  Geduld GJN, want Maurice komt het vandaag nog wel bevestigen😜

  1. detita444 says:

   Precies. Gezellig toch?

   1. Geert-Jan Nikken says:

    …sowieso…daar heb ik geen #testosteron…voor nodig…
    GRS Geert-Jan

 15. SRC says:

  Vermoed niet dat Maurice de AEX-600 “aantijgingen gezellig” vind. Past ook niet op dit Forum qua respect, m.i.
  “Roep” zelf ook wel eens meningen die geenszins (TA)-gedeeld worden zonder onderliggende sarcasme.
  Maar ja, zal wel weer typisch Hollands zijn…..
  MVG.,
  Bert

 16. Geert-Jan Nikken says:

  Stel…je ziet gisteravond de persconferentie…dus je denkt…dit is voorlopig mijn laatste kans..vanaf vanochtend 09.00 uur sta je voor de deur van je vaste Cafeetje…kom je nu …helemaal in de Glorie…terug…klikt op AEX en ziet …572…en dan denk je…heb niet veel gemist…maar het was wel #Gezellig..
  GRS Geert-Jan

 17. SRC says:

  Kan best zijn, waarde Geert-Jan, maar dacht dat dit niet het Maurice-AEX- 600 onderwerp is. Desalniettemin vind
  het tenslotte toch – conform uw DD 14/10 – niet “netjes”.
  MVG.,
  Bert

 18. Geert-Jan Nikken says:

  Ik geloof dat we vandaag…langs elkaar praten…geen enkele behoefte…om wie dan ook te beledigen/aanvallen…tot morgen…
  GRS Geert-Jan

 19. wh.giesen says:

  Ik kijk momenteel naar de Dax, die er momenteel niet veel fut meer in lijkt te hebben. Maar eerst eens een candle met OS status zien.
  Pieter kom eens met een update aub.

  mvg

 20. miked says:

  hmm DAX niveau van 2017 , -500 puntjes niveau 2015, we zijn niet veel opgeschoten he’

 21. Gerrie says:

  @ Bert, Gelukkig heb je van beleggen meer verstand i.v.m. post van 13:50.

  1. SRC says:

   @Gerrie, mede dankzij G-J, ook F-kameraad, ook fan van “Dickie”…ach, u begrijpt allemaal samenhangend met
   dat beleggen 🙂
   MVG.,
   Bert

 22. Geert-Jan Nikken says:

  … met zoals opgemerkt de verwachting van de mogelijkheid van wat draaien rondom 572….
  Tot morgen.
  GRS Geert-Jan

 23. Gerrie says:

  Dat was inderdaad weer spot on GJN. Fijne avond met de uitzwaaiwedstrijd van F. de B.

 24. updown58 says:

  570, de nieuwe 572 🙂

Geef een reactie